Thuiswerken. Al voor het coronavirus de kop opstak, kwam het steeds vaker voor. En hoewel we onze collega’s en de koffiemomentjes missen, lijkt dit een trend die ook na de crisis aanhoudt. Thuiswerken is hét nieuwe werken. Maar wat nou als je geen luxe thuiskantoor hebt? Hoe maak je dan snel een fijne, functionele thuiswerkplek voor jezelf? Wij zetten de leukste thuiskantoor inspiratie voor jullie op een rijtje. Zodat jij in no-time een mooie, geschikte werkplek kunt creëren voor jezelf.

 

Minimalistische thuiskantoor inspiratie 

Niet iedereen heeft een kamer over in huis die omgetoverd kan worden tot een prachtig, ruim thuiskantoor. Gelukkig zijn er ook talloze manieren om op minimalistische wijze productief te zijn vanuit jouw stekje. Heb jij in de woon- of slaapkamer toevallig een stuk muur vrij van ongeveer een meter? Ga op zoek naar een houten plank die qua diepte en lengte bij jou thuis past en bevestig deze aan de muur op de juiste hoogte. Schuif een comfortabele stoel aan en klaar is kees. Je creëert binnen no-time een thuiswerkplek voor jezelf. Zo simpel kan het zijn!

Minimalistisch-bureau-thuiskantoor
Bron: Eigen Huis & Tuin

 

Multifunctionele wanddecoratie

Heb je eigenlijk geen ruimte voor een vast bureau in huis? Denk dan eens aan multifunctionele wanddecoratie of een inklapbaar bureau. Zo heb je iets smaakvols voor aan de muur dat in een handomdraai omgebouwd kan worden tot een werkplek. Als kers op de taart kun je er vaak ook nog eens een hoop spullen in kwijt. Super handig! Een inklapbaar bureau hoeft helemaal niet duur te zijn. Deze bureaus zijn online al te vinden vanaf €35 euro.

thuiskantoor-inspiratie thuiskantoor-inspiratie
Bron: classichomefurniture.fun

 

Je bed als kantoor

We hebben er allemaal weleens behoefte aan. Gewoon een dagje in bed blijven liggen en vanuit daar onze werkzaamheden uitvoeren. Dan is dit bureau de perfecte oplossing. Het is misschien niet helemaal ergonomisch verantwoord, maar wel ideaal. Met de wieltjes rol je het bureau makkelijk tegen de muur. Schuif een stoel aan en het fungeert als normale thuiswerkplek. Of je nou liggend of zittend wil werken, met dit bureau bepaal je helemaal zelf wat jij fijn vindt. 

thuiskantoor-inspiratie
Bron: amazon.de

 

Een compact bureau op wielen

Over bureaus met wieltjes gesproken, die zijn wat ons betreft sowieso een aanrader. Compact, gemakkelijk te verplaatsen en multifunctioneel. Zo heb je geen vaste werkplek en kun je altijd de ruimte kiezen die op dat moment het meest geschikt is om in te werken. Maken je partner en/of kinderen te veel herrie in de woonkamer? Dan rol je het bureau probleemloos naar je slaapkamer. Ideaal, toch!

Bureau-wieltjes
Bron: bol.com

 

Thuiskantoor inspiratie: aan de keukentafel

Je kunt er natuurlijk ook gewoon voor kiezen om thuis aan de keukentafel te gaan werken. Zorg er dan alleen wel voor dat de tafel niet vol ligt met spullen die je af kunnen leiden, zoals nog niet opgeruimde borden of wasgoed. Om je goed te kunnen focussen op je werk is het belangrijk om aan de slag te gaan aan een schone tafel. Ruim dus voor je begint met je werk en aan het einde van je werkdag de tafel op. Zo ‘verlaat’ je je thuiskantoor, zoals je ook je werkplek bij je werkgever zou verlaten.

Thuiswerken-keukentafel
Bron: worldmarket.com

Hopelijk heeft deze blog je gemotiveerd om jouw thuiswerkplek net zo mooi en functioneel in te richten als bij deze thuiskantoor inspiratie het geval is. Heb jij nog toffe ideeën om op een laagdrempelige manier een kantoor thuis in te richten? Laat het ons weten in de comments. 

Pin It on Pinterest

Share This

Share This

Share this post with your friends!