Soms brengen we meer tijd in ons huis door dan ons lief is en verlangen we intussen naar een wellness moment en niets dan gemak. Droom je van een badkamer en suite in een Portugees hotel terwijl dat nog even niet in de planning zit? Daarvoor hoef je de deur niet uit. Want je kunt deze luxe ook thuis creëren zonder grootse aanbouwplannen. Je hoeft niet langer op zoek naar inspiratie, tricks en tips voor het transformeren van je slaapkamer naar een slaapkamer met badkamer en suite. Ik ga je stapsgewijs helpen je droom te realiseren en je de fijnste, ook nog eens jarenlange, vakantie ooit te bezorgen.
Bron: actiefwonen.be

Wat is een badkamer en suite?

Een badkamer en suite is een badkamer die direct verbonden is met de slaapkamer. Net als in een hotel, is een badkamer en suite meestal niet toegankelijk via de overloop of hal. Want de enige toegang tot deze badkamer is vaak via de slaap- of logeerkamer. Ik hoor de privacy bellen galmen. Je eigen persoonlijke ruimte voor een rustige start of juist na een lange vermoeiende dag. Dat klinkt toch fantastisch?
Terwijl de hoofdbadkamer meestal wat ruimer is, is een en suite over het algemeen veel kleiner. Het inrichten van een slaapkamer met als extra toevoeging een en suite, kan daardoor ook voor de nodige hoofdbrekens zorgen. Maak dus een zorgvuldige planning en laat je tevens goed begeleiden door vakmensen. Je bent hoe dan ook aan het einde van je verbouwing aan de wellness van je en suite badkamer toe, maar met behulp van de juiste kennis, wordt het voornamelijk een pittige tijd voor je geduld.
Bron: thomas.gaspersz.nl
Bron: strekertegelhuis.nl

Tegels en kasten in je badkamer en suite

Met de tegels in je badkamer en suite kun je echt een statement maken. Mijn advies: hoe kleiner de ruimte, hoe groter de tegel. Kies je toch voor een kleine tegel, zorg dan dat de voegen dezelfde kleur hebben. Hierdoor wordt de vloer of wand niet ‘hokkerig’ en lijkt je badkamer groter. En een wandje met de bonte tegel die je al zo lang op het oog had kan echt wel. Maar houd het bij een wandje. Licht of donker, het is aan jou. Donker maakt gevoelsmatig wel kleiner maar misschien is dat juist waar je behoefte aan hebt. Vergeten zul je de tegels in elk geval niet. Anders wordt het maar een vochtige boel!
Wat kasten in je en suite badkamer betreft geldt al met al de regel ‘less is more’. Een teveel aan spullen zal ervoor zorgen dat het er krap en rommelig uitziet waardoor je luxe hotelgevoel ver te zoeken zal zijn. Creëer daarom de illusie van ruimte door het vloeroppervlak zoveel mogelijk vrij te laten want daardoor oogt je badkamer en suite immers groter. Zet dus geen kasten op de grond. Een wandbevestiging, zwevend monteren, is daarbij ideaal. Je kunt je kasten op maat laten maken maar een standaard wandmeubel is aanmerkelijk goedkoper. Oubollig is zo’n meubel allang niet meer. Integendeel!
Bron: badinbeeld.nl
Bron: homease.nl

De wastafel en zelfs een toilet!

De wastafel in je badkamer en suite kun je natuurlijk aan de wand monteren. Maar kies je voor een onderkast, dan kan je wastafel geïntegreerd zijn in deze kast. Er zijn overigens ook hele mooie waskommen en schalen verkrijgbaar die speciaal geproduceerd zijn om op je kast te zetten. Het hotelgevoel zal hierdoor zeker toenemen. Minimale ruimte inname maar een opvallend item in badkamer en suite.
Als je ruimte hebt voor een toilet, kies dan voor een hangend exemplaar dat niet al te ver naar voren uitsteekt. Elke centimeter telt namelijk! Door het stortbakje weg te werken in de muur, komt de achterwand wel wat naar voren maar daardoor ontstaat er vervolgens een muurtje om wat spulletjes op te zetten. Multifunctioneel kan je badkamer en suite goed gebruiken. Het schoonmaken van een vloer waar alles boven zweeft, is ook een stuk makkelijker dan een vloer die je steeds weer moet ontruimen.
Bron: kleinebadkamers.nl
Bron: kleinebadkamers.nl

De douche in je badkamer en suite

Voordat je je bed induikt of aan de dag begint, wil je ook even een frisse douche kunnen nemen. Nu wil je natuurlijk daarna niet dweilen omdat je tijdens inzepen en zingen vergat dat water nogal spat. Daarvoor biedt een glaswand uitkomst. Er zijn verschillende mogelijkheden. Ten eerste de oude vertrouwde douchecabine. In de hoek neemt die de minste ruimte in. Kwartrond nog minder zelfs, omdat je weer vloeroppervlak bespaart. Maar houd je niet van cabines en geef je niet om een spatje water meer of minder, dan is een enkele glaswand of een betegelde muur waarmee je je wastafel afschermt van de douche, een erg stijlvolle oplossing. Je hebt dan een echte inloopdouche! En die douchekop? Hoeveel regen en luxe wil je hebben en wat wil je eraan uitgeven? Er is voor elk budget iets passends verkrijgbaar. Ook de waterafvoer kun je op verschillende manieren regelen. Een douchebak met afvoer is prima voor je cabine. Net als de tegelvloer waarbij het water afloopt naar het doucheputje. De bijna onzichtbare douchegoot is daarentegen perfect voor je inloopdouche.
Bron: livios.be
Bron: livios.be

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand

Een spiegel mag, juist in een kleine badkamer en suite, niet ontbreken. Je kunt een spiegel namelijk gebruiken met als doel je badkamer en suite optisch te vergroten. Daarnaast reflecteert licht door middel van je spiegel, waardoor je met weinig kunstmatige verlichting toch een heldere ruimte creëert. Wanneer de afzuiging van je badkamer en suite te wensen overlaat, dan kunnen spotjes boven je spiegel nog wel eens helpen het condens sneller te doen verdwijnen. Dat is een goedkopere manier dan het laten monteren van spiegelverwarming. Zelf maak ik vaak een cirkeltje vrij met de föhn. Groter dan mijn hoofd hoeft dat gaatje niet te zijn. Heb je echt heel weinig ruimte, monteer dan je spiegel op een kastdeurtje. Is jouw bad kamer en suite inmiddels niet de mooiste van het hele land?
Bron: interieur-inrichting.net
Bron: interieur-inrichting.net

Accessoires en wat je niet moet vergeten

Zojuist al even genoemd: goede ventilatie. Dit kan door middel van een elektrisch ventilatiesysteem, ventilatieroosters of een raampje misschien. Daarbij doet een verwarming wonderen. Je wilt immers geen schimmel in je kleine wellness resort. Verder zijn accessoires zoals zeephouders, rekjes voor je shampoo of doucheschuim, handdoekhaakjes en de toiletrolhouder en borstel onmisbaar in je badkamer en suite. Hoewel het relatief kleine onderdelen van je badkamer betreft, zijn ze daarentegen wel erg bepalend voor de uitstraling en het karakter van je ruimte. Als je vaak koude voeten hebt, denk dan aan het matje op de vloer. Je badjas kan ten slotte aan een deurhaak hangen. Met een tropisch hangplantje en een geurkaars is je badkamer en suite helemaal af!
Bron: pinterest.com

Vite, vite, naar je badkamer en suite

Je droom is uitgekomen. Je badkamer en suite, helemaal voor jou alleen, waarbij je zo vanuit je bed onder de douche stapt of na een warme douche direct in je bed ploft. Dat hotelgevoel, waar je enorm van ontspant en als je je ogen sluit, ben je gewoon even weg van de werkelijkheid. Schroom niet om ons te inspireren met jouw badkamer en suite. Wij willen datzelfde gevoel ervaren. Dus deel het vooral op de socials. Wij zitten alvast met een handdoekje klaar!
Susanne

Susanne

40-ish jaar | XXL Cross Stitcher | TOP Blogger Wonderewoonwereld.nl | Durft met kleur | Woordenknutselaar | Creatieveling in hart en nieren | Susanne op Instagram

Heb je zin om meer te lezen? Dan is dit iets voor jou!

Vitrinekast voor elke interieurstijl

Vitrinekast voor elke interieurstijl

Een vitrinekast is de beste plek om je spullen op te ruimen zonder ze te verbergen. Het oude servies van oma, je verzameling keramiek, je mooiste textiel of de glazen voor je wijnavondjes met vriendinnen. Ze vinden allemaal een plek achter glas en verdienen die...

Lees meer
Hotelkamer thuis in je eigen luxe slaapkamer

Hotelkamer thuis in je eigen luxe slaapkamer

Iedere ochtend wakker worden, met het idee dat je in een hotel hebt geslapen. Klinkt fijn toch? Zeker in een tijd waarin we minder reizen en misschien zelfs de vakantie deze zomer even uitstellen of kiezen voor een stay-cation. Herken je dat gevoel? Wanneer tijdens...

Lees meer

Pin It on Pinterest

Share This

Share This

Share this post with your friends!