Het badkamer meubel is zoals gezegd onmisbaar in ieder huis. Ik kan hem niet meer wegdenken uit onze badkamer. Het biedt zoveel voordelen met zich mee: een ideale plek om de prulletjes op de badkamer in verbergen. Zo ziet de ruimte er direct verzorgd en netjes uit! Ook is het meubel een handige plek om handdoeken in op te bergen, zo heb je ze altijd dicht bij de hand. In deze blog geven wij jou tips voor het uitkiezen van een badkamer meubel dat bij jou past Ć©n sluiten we af met de mooiste voorbeelden van badkamermeubels voor bij jou thuis.

Het badkamer meubel als blikvanger

Het badkamer meubel is niet alleen praktisch vanwege het opbergen van onder andere handdoeken en bijvoorbeeld verzorgingsproducten, maar ook is het meubel de blikvanger in de badkamer. Tevens wordt bij het inrichten van een nieuwe badkamer uitgegaan van het badkamermeubel, dus het is zeker belangrijk om te kiezen voor een meubel dat past bij jouw smaak.

De keuze is reuze

Het zal je niet verrassen, maar badkamermeubels zijn er in allerlei soorten en maten. Het meest populaire badkamermeubel is het wastafelmeubel. Daarnaast zijn er ook kolomkasten. Dat is een smalle kast en wordt vaak naast het wastafelmeubel opgehangen. Ideaal als je met een gezin bent en niet alle handdoeken passen in het wastafelmeubel. Als je op pad gaat voor een wastafelmeubel wordt je voor diverse keuzes gesteld en het is goed om hier thuis al vast over na te denken. Wil je een meubel met lades of deurtjes? Wil je een badkamermeubel met wastafel of een waskom? Welke handgrepen zou je aan het meubel willen?

Afmeting van het badkamer meubel

Tip van flip: meten is weten! Als je een badkamer meubel wilt kopen, is het verstandig om de maten van de badkamer paraat te hebben. Het is toch wel handig als het meubel namelijk goed in de badkamer past. Denk daarbij aan de breedte, diepte en hoogte van het badkamermeubel. Heb je ook nog genoeg ruimte om de laatjes of deurtjes te openen? De breedte en de hoogte van het meubel bepalen de hoeveelheid opbergruimte. Heb je een kleinere badkamer? Dan zijn er zelfs al wastafelmeubels vanaf 22 centimeter diep te koop! Dikke tip šŸ˜‰

Populaire kleuren

De meeste mensen kiezen voor een meubel in het wit, grijs of houtkleur. Dit is relatief neutraal en goed te combineren met de andere elementen in de badkamer. Wit en grijs zorgen ervoor dat de badkamer lekker licht blijft. Houtkleur geeft wat meer warmte aan de badkamer. Deze kleuren zijn bovendien tijdloos. Of maak een combi: kies voor een witte waskom en grijze kastjes!

Nog meer inspiratie!

badkamer meubel
Bron: 2.homeinteriorpedia.com

badkamer meubel
Bron: bathsbyclay.com

badkamer meubel
Bron: inkbadkamermeubelen.nl

Badkamer meubel
Bron: drench.co.uk

In deze blog vind je nog meer inspiratie voor het ontwerpen en inrichten van moderne badkamers!

Pin It on Pinterest

Share This

Share This

Share this post with your friends!