Licht doet veel in iedere kamer in huis en zeker ook op de slaapkamer. Te vaak grijpen we nog even naar onze smartphone of tablet voor het slapen gaan, maar dit zorgt niet altijd voor een goede nachtrust. Het blauwe licht van de apparaten onderdrukt de aanpak van Melatonine en voor je het weet heb je weer een slechte nacht te pakken. Een boekje lezen is eigenlijk een veel beter idee. Natuurlijk kun je dit doen met de grote plafondlamp aan, maar een klein (richtbaar) lampje naast je bed is eigenlijk een veel beter idee. In dit blog deel ik heel veel inspiratie voor het perfecte bedlampje. Deze lampjes naast je bed zorgen niet alleen voor een gezellige sfeer, ze geven ook genoeg licht om nog even te lezen.

 

Simpel en strak

Bedlampjes heb je, net als verlichting in het algemeen, in allerlei soorten en maten. Een voor de hand liggende keuze is een simpel en strak model dat je tegen de achterwand van je bed monteert, of direct naast je bed tegen de muur. Wanneer je voor een exemplaar kiest dat je kunt richten kun je zorgen voor meer of minder direct licht in de richting van je bed. Handig toch? Dit lampje mag ook echt gewoon een lekker simpel en functioneel model zijn. Dan kun je de hanglamp, in het midden van je kamer, wat meer in het oog laten springen.

Laat het hangen

Voor iedereen die geen bijzettafeltje of nachtkastje naast z’n bed heeft staan, maar wel graag een bed- of leeslampje wil hebben, is een hangend bedlampje een uitkomst. Je kunt kiezen voor een simpele fitting met een bijzonder snoer of een lamp met een leuk kapje. Deze lampjes kun je helaas niet richten, maar wanneer je ze aansluit op een dimmer, kun je toch spelen met de hoeveelheid licht naast je bed. Je hoeft natuurlijk niet aan beiden kanten van het bed eenzelfde lampje te hangen. Door iedere kant van het bed van een ander lampje te voorzien, geef je een creatieve twist aan je slaapkamer. Slaap je meestal alleen? Of heb je een lover die toch nooit leest? Twee lampjes aan 1 kan van het bed ophangen, geeft ook een speels effect.

bron: Meubili

Een beauty op het nachtkastje

In veel gevallen heb je een nachtkastje of op zijn minst een klein krukje naast je bed staan. Om een fijn boek, een wekker of je telefoon een plek te geven. In dat geval kun je ook kiezen voor een leuke tafellamp naast je bed. Een tafellamp is meestal niet alleen functioneel, maar ook heel decoratief. Ook hier kun je kiezen voor een model dat je kunt richten. Wanneer je voor een lampje kiest dat op het kastje naast je bed een plekje krijgt. Kies dan voor een mooi exemplaar dat helemaal past in de stijl van je kamer. Een strak en industrieel model, past perfect in een slaapkamer met een stoer uiterlijk. Een slaapkamer met een romantisch tintje verdiend een wat verfijnder en sfeervol exemplaar. Je ook lekker stijlen mixen, want een stoer industrieel lampje, zorgt in een lichte slaapkamer met natuurlijke tinten juist voor een mooi contrast.

Gewoon in het midden

Iets minder voor de hand liggend is het om je bedlampjes niet naast je bed op te hangen, maar juist midden op de wand achter je bed. Zeker wanneer je een lamp kiest met een lange draaibare arm, geeft dit je heel veel vrijheid om het licht op de juist plek te krijgen. Bovendien ziet zo’n lamp met een ‘lange arm’ er ook nog eens heel stoer uit. Deze oplossing is trouwens ook ideaal als het bed in de hoek van de kamer staat en je dus niet aan 2 kanten van het bed de ruimte hebt om een lampje te plaatsen.

Lekker niet standaard

Een andere oplossing, ook niet direct standaard: geef een mooie staande lamp een plekje naast je bed. Wanneer je kiest voor een staand exemplaar aan 1 kant van je bed, dan is het wel mooier om aan de andere kant, te kiezen voor een hangend exemplaar of een lampje aan de wand. Twee staande lampen symmetrisch aan beiden kanten van het bed, kan wat veel zijn. Zeker als je slaapkamer een bescheiden formaat heeft. Dus kies dan aan de andere kant van het bed lekker een afwijkend model.

Heel vaak wordt er bij het kiezen van een mooi lampje voor naast het bed toch gekozen voor 2 identieke lampjes aan beiden kanten van het bed. Dit kan heel mooi zijn en zorgt zeker ook voor een bepaalde rust in het interieur van je slaapkamer. Maar je kunt ook lekker eigenwijs zijn en het op je eigen manier invullen, door te kiezen voor 2 verschillende varianten.Wanneer je kamer verder vrij basic is ingericht, is dit misschien juist de finish in touch.

bron: Maria N

Iris

Iris

37 jaar | interior designer | urbanjungles | gek op kleur |spaart bijzondere souvenirs | reisverslaafd

Heb je zin om meer te lezen? Dan is dit iets voor jou!

Woonwinkels: de leukste in Nederland

Woonwinkels: de leukste in Nederland

Het advies om zoveel mogelijk thuis te blijven is gelukkig veranderd. Dat betekent dat we weer een rondje langs de woonwinkels mogen doen. Daarom neem ik jullie in deze blog mee langs de leukste woonwinkels in Nederland. Wie houdt er nou niet van snuffelen in...

Lees meer
Vitrinekast voor elke interieurstijl

Vitrinekast voor elke interieurstijl

Een vitrinekast is de beste plek om je spullen op te ruimen zonder ze te verbergen. Het oude servies van oma, je verzameling keramiek, je mooiste textiel of de glazen voor je wijnavondjes met vriendinnen. Ze vinden allemaal een plek achter glas en verdienen die...

Lees meer
HOE MAAK JE EEN MOODBOARD

HOE MAAK JE EEN MOODBOARD

Het maken van een moodboard; hoe doe je dat nou en waarom? Je gaat verhuizen en hebt een hele hoop ideeën in je hoofd, je wilt één van de kamers in huis een nieuwe look geven of vind het gewoonweg leuk om creatief bezig. Het kan je helpen jouw ideeën samen te voegen...

Lees meer

Pin It on Pinterest

Share This

Share This

Share this post with your friends!