In huis brengen we allemaal de meeste tijd door in de woonkamer. Het is dus belangrijk dat de woonkamer ook gezellig is, zodat het ook als thuis voelt. Het is de bedoeling dat jij in de woonkamer optimaal kunt uitrusten na een lange werkdag of een avondje kunt borrelen met vrienden, hapjes en drankjes. In deze blog verzamelden we de beste ideeën voor een gezellige woonkamer bij jou thuis! Zit je al klaar om te lezen op de bank onder een dekentje en met een kopje thee?

Een kloddertje verf hier

Als je de woonkamer gaat inrichten, kies je al gauw voor een veilige kleur. Je herkent het vast wel, maar eigenlijk is dat hartstikke zonde! Juist met een potje verf breng je sfeer in huis. Vermijd kleurtinten met een blauwe ondertoon, maar kies voor warme kleuren. Warme kleuren voor op de muren in de woonkamer zijn oudroze, okergeel, terracotta of beige. Ook kun je juist kiezen om de wanden in de woonkamer van een donkere kleur te voorzien, dit zorgt ervoor dat de sfeer in de woonkamer knus en gezellig wordt. Wil je liever dat de woonkamer rust uitstraalt? Gebruik dan verf in lichte kleuren. Is het verven van een muur niet voor jou weggelegd? Denk dan aan accessoires of meubels in de bovengenoemde kleuren. Een plaid op de bank, een kastje of gordijnen. Lees hier meer over kleurgebruik in jouw interieur.

Rond, bol en ovaal

​Wanneer je kiest voor alleen maar rechthoekige items in de woonkamer, oogt het al gauw blokkerig of hokkerig en dus niet zo gezellig. Wanneer je kiest voor ronde vormen in de woonkamer, oogt de ruimte zachter en gezelliger. Dit zorgt voor balans! Het toevoegen van ronde, bolle en ovale vormen in huis hoeft helemaal niet moeilijk te zijn! Gebruik hiervoor voornamelijk accessoires, zoals vazen, bijzettafels, poefjes, vloerkleden, potten, kussentjes en lampen.

Gaat er al een lichtje branden?

​Om maar even door te gaan op die lampen uit de vorige alinea… Ook de juiste verlichting geeft de woonkamer een gezellige sfeer. Felle verlichting doet kil aan, dus let erop bij het kopen van lampen dat het licht een gelige ondertoon heeft of bijvoorbeeld dimbaar is. Kies een hanglamp boven de eettafel die een mooi schaduwspel creëert. Zet op de televisiekast een tafellamp met een mooie kap, zodat je er overdag ook nog wat aan hebt. Gezellige woonkamer ideeën en verlichting moet in één adem uitgesproken worden. Verlichting is vooral in de donkere wintermaanden één van de basiselementen die voor gezelligheid in de woonkamer zorgt.

Materieel mens

​De materialen die je kiest voor de woonkamer zijn ook erg bepalend voor de sfeer. Je kunt wel voorstellen dat een strakke witte leren tweezitsbank heel anders oogt dan een hoekbank in een grof geweven stof. Een bank van leer kan je prima knus maken door er diverse kussens op te leggen. Wat betreft meubels: hout, rotan en bamboe zorgen voor een warme en knusse sfeer. Natuurlijk hoeft niet je hele inboedel hier aan te voldoen, maar denk eens aan een salontafel van pallethout, een rotan eetkamerstoel of een hanglamp van bamboe. Creëer een geheel door éénzelfde soort materiaal op meerdere plekken in de woonkamer terug te laten komen, zodat een prettige balans ontstaat.

Accessoires kleden aan

​Hier kunnen we geloof ik heel kort over zijn, want uiteindelijk zijn de accessoires de elementen die zorgen voor de meeste gezelligheid. Als we het hebben over accessoires kun je denken aan: kussens, plaids, vloerkleden, planten, bloemen, schilderijen, kaarsen en kandelaars.  

Bron: mart.nl

Blikveld

Nog even over die accessoires, hè… Tip van flip: zet niet de hele vensterbank vol met allerlei accessoires, want dan kun je niet meer naar buiten kijken! En het is bekend dat mensen zich niet op hun gemak voelen als ze niet naar buiten kunnen kijken. Stiekem moet ik hier een beetje om lachen, omdat ik moet denken aan mijn opa die – waar hij ook was – zo voor het raam wilde zitten om naar buiten te kunnen kijken wat dáár allemaal gebeurde, haha! Niet naar buiten kunnen kijken geeft de binnenzitter een benauwend gevoel. En zet je een grote bos bloemen op tafel? Zorg dan wel dat je elkaar nog kunt aankijken en niet dat de bloemen in je blikveld staan, want dat komt de gezelligheid niet echt ten goede.

Gezellige woonkamer ideeën met een persoonlijk tintje

Voor sommige mensen is de huiskamer pas écht af als er iets persoonlijks is toegevoegd. Dit kan een mooie souvenir van een vakantie zijn, maar ook een fotocollage aan de wand. Eigenlijk is de boodschap om niet alles in de kast op te bergen, maar juist in een open kast heb je ruimte om spulletjes van persoonlijke waarde neer te zetten. Juist die persoonlijkheid geeft een gevoel van warmte aan het interieur.

Welke gezellige woonkamer ideeën zien we bij jou thuis?

Ik weet zeker dat jij nu genoeg ideeën hebt om jouw woonkamer (nog) gezellig(er) te maken! Welke gezellige woonkamer ideeën zien we al terug bij jou thuis? Met welke ideeën ga jij direct aan de slag? Wij zijn ontzettend nieuwsgierig, dus laat het ons weten in de reacties!

Karin

Karin

25 jaar | styling op de halve m2 heldin | TOP Blogger Wonderewoonwereld.nl | Zwart-wit-hout en bloemen&planten | ABN schrijvende achterhoeker | Karin op Instagram

Heb je zin om meer te lezen? Dan is dit iets voor jou!

Woonwinkels: de leukste in Nederland

Woonwinkels: de leukste in Nederland

Het advies om zoveel mogelijk thuis te blijven is gelukkig veranderd. Dat betekent dat we weer een rondje langs de woonwinkels mogen doen. Daarom neem ik jullie in deze blog mee langs de leukste woonwinkels in Nederland. Wie houdt er nou niet van snuffelen in...

Lees meer
Vitrinekast voor elke interieurstijl

Vitrinekast voor elke interieurstijl

Een vitrinekast is de beste plek om je spullen op te ruimen zonder ze te verbergen. Het oude servies van oma, je verzameling keramiek, je mooiste textiel of de glazen voor je wijnavondjes met vriendinnen. Ze vinden allemaal een plek achter glas en verdienen die...

Lees meer
HOE MAAK JE EEN MOODBOARD

HOE MAAK JE EEN MOODBOARD

Het maken van een moodboard; hoe doe je dat nou en waarom? Je gaat verhuizen en hebt een hele hoop ideeën in je hoofd, je wilt één van de kamers in huis een nieuwe look geven of vind het gewoonweg leuk om creatief bezig. Het kan je helpen jouw ideeën samen te voegen...

Lees meer

Pin It on Pinterest

Share This

Share This

Share this post with your friends!