Met een pot muurverf ben je verzekerd van een snelle manier om je interieur een nieuwe look te geven. Maar heb je geen zin om de hele muur te verven omdat je dat nu echt te veel werk vindt, dan is de halve muur verven een fantastisch alternatief. Met de helft van de tijd en minder materiaal geeft je een ruimte een volledig nieuwe look. En hoewel een halve muur verven niet moeilijk is, wordt het met behulp van het 6-stappenplan dat ik je aanreik, nog makkelijker. Omdat ik je bovendien wil inspireren en motiveren, eerst een serie plaatjes als gevolg waarvan je direct in de startblokken gaat staan. Half werk en een hele metamorfose. Beter kan het niet worden.
Bron: lottepoel.nl

Halve muur verven met strakke lijnen of uit de losse pols

Zoals bij elke willekeurige klus bepaal je ook bij het halve muur verven, voordat je gaat beginnen, welke stijl je wilt toepassen. Je wilt bijvoorbeeld strakke lijnen. Door het gebruik van een strakke lijn om je halve muur te verven bewaar je de rust. Doordat deze lijn de kijkrichting volgt, je kijkt immers vrijwel altijd vooruit en minder vaak naar boven of beneden, benadruk je daarmee de lengte van de ruimte. Kortom, een mooi voordeel. Maar strak is ook maar zo strak. Dus misschien bezit je een flinke dosis lef waardoor een have muur verven vanuit de losse pols daarom beter bij je past. Lekker nonchalant! Hoewel niet iedereen hiervan gecharmeerd is, is het wel een duidelijk stijlstandpunt voor jouw interieursmaak.
Bron: stijlvolstyling.com
Bron: homease.nl

Halve muur verven: fiftyfifty

Nu je je keus gemaakt hebt, strak of uit het handje want je bent een durfal, ga je bepalen tot welke hoogte je de muur gaat verven. Ja ja, ik weet dat deze blog erover gaat dat we een halve muur verven. Maar om niet allemaal hetzelfde te doen, mogen we best een beetje smokkelen met deze hoogte. Zo kun je extra trots zijn op je resultaat, want niemand anders heeft gedaan wat jij deed. Maar eerst hebben we het in deze alinea over precies de halve muur verven. Daarmee bereik je optimaal evenwicht waardoor je wat meer vrijheid hebt om te spelen met een spannende kleur. Dat getuigt dan toch weer van lef.
Bron: idealhome.co.uk

Twee derde van de muur verven

Zoals ik al zei: je halve muur verven mag je met een korrel zout nemen. Dus waarom zou je niet twee derde van de muur aanhouden als hoogte? Net wat meer spanning. Je heft namelijk het evenwicht wat op. En net als bij de fiftyfifty muur kun je je daarbij uitleven met extra kleur. Wanneer je je lijn hoger plaatst, voelt je plafond vanzelf ook hoger. Dat is een fijn weetje, of niet soms? Dat je het jezelf iets minder makkelijk maakt met een halve muur verven op deze hoogte, dat is een feit. Je zult namelijk iets hoger moeten werken dan je armen fijn vinden. Maar het resultaat zal de spierpijn meer dan waard zijn.
Bron: idealhome.co.uk
Bron: wonenenco.nl

De kast, de deur of de schilderijlijst in dezelfde kleur

Hoewel het iets meer werk is, kun je ook bijvoorbeeld de kamerdeur meeschilderen in de muurkleuren. Tenslotte ben je nu toch bezig. Daarvoor koop je dan wel een potje lak in de kleur van je muur erbij, maar je creëert daarmee een bijzonder en speels effect. Dit kun je ook doen met een kast of een stoel die voor de muur staat. Wanneer je die meelakt in de kleur van de muur, wordt het een krachtig geheel. En als je de hoogte van dat meubel aanhoudt, heb je meteen bepaald hoe hoog je de halve muur gaat verven. Nog leuker wordt het, als je een wanddecoratie onderdeel maakt van je schilderwerk. Hang bijvoorbeeld je schilderijen over beide kleuren en lak deze zoals de muur geverfd is. Zo wordt een halve muur verven nog leuker.
Bron: apartmenttherapy.com

6-stappenplan voor strakke lijnen

Een halve muur verven doe je tot slot retestrak met deze handige lijst met benodigde materialen en het 6-stappenplan.

– Verf, 2 kleuren
– Verfroller
– Verfbak
– Potlood, zwart of wit
– Rolmaat
– Waterpas
– Schilderstape
– Kwasten
– Schaar

1. Lichte kleur eerst: bepaal globaal waar de scheidingslijn tussen de twee kleuren gaat komen. Breng eerst de lichtste kleur aan die je wilt gebruiken, en verf die iets over de denkbeeldige lijn die je als hoogte aan gaat houden.
2. Opmeten: op welke hoogte gaan de twee kleuren elkaar raken? Gebruik je rolmaat en potlood om op 50 cm afstand markeringen aan te brengen op deze hoogte. Gebruik de waterpas om steeds twee punten tegelijk te checken, zodat ook bij een ongelijke vloer je lijn recht is en verbind de punten tot een lange lijn.
3. Afplakken: Gebruikt goede tape (tip: Frog tape). Plak de tape een millimetertje van de potloodlijn zodat die straks onder de tweede kleur verf zit. Plak nauwkeurig, want je wilt een uiteindelijk wel een rechte lijn zien. Druk het tape dichtbij de lijn goed aan, maar laat ander kant een beetje los zodat je de muur wat ontziet.
4. Breng met de kwast al diagonaal vegend een laagje verf over het tape aan. Dit doe je in de lichtste (eerste) kleur aan de kant die je als tweede gaat verven. Laat dit drogen. Zo voorkom je dat straks de donkere kleur onder het tape loopt.
5. Verf de taperand met de tweede kleur. Neem niet teveel verf op je kwast en veeg weer schuin van de taperand af. Zorg wel dat de verf dekt. Vervolgens verf je de rest van de muur met de roller.
6. Verwijder het tape na een uurtje. Dan krijg je het nog los zonder dat je opgedroogde verf meetrekt.

Neem je deze tips ter harte, dan is een halve muur verven zo gedaan!

Bron: flexa.nl/nl

Halve muur verven: het eindresultaat

Gelukt? Laat je ons dan vooral zien dat een halve muur verven een makkie is. We delen graag mee in de verfvreugde doordat je je foto’s deelt. Vergeet ons vooral niet te taggen. Dat vinden we leuk en trekt ons vast over de streep die ook wij daarna moeiteloos gaan verven!
Susanne

Susanne

40-ish jaar | XXL Cross Stitcher | TOP Blogger Wonderewoonwereld.nl | Durft met kleur | Woordenknutselaar | Creatieveling in hart en nieren | Susanne op Instagram

Heb je zin om meer te lezen? Dan is dit iets voor jou!

Woonwinkels: de leukste in Nederland

Woonwinkels: de leukste in Nederland

Het advies om zoveel mogelijk thuis te blijven is gelukkig veranderd. Dat betekent dat we weer een rondje langs de woonwinkels mogen doen. Daarom neem ik jullie in deze blog mee langs de leukste woonwinkels in Nederland. Wie houdt er nou niet van snuffelen in...

Lees meer
Vitrinekast voor elke interieurstijl

Vitrinekast voor elke interieurstijl

Een vitrinekast is de beste plek om je spullen op te ruimen zonder ze te verbergen. Het oude servies van oma, je verzameling keramiek, je mooiste textiel of de glazen voor je wijnavondjes met vriendinnen. Ze vinden allemaal een plek achter glas en verdienen die...

Lees meer
HOE MAAK JE EEN MOODBOARD

HOE MAAK JE EEN MOODBOARD

Het maken van een moodboard; hoe doe je dat nou en waarom? Je gaat verhuizen en hebt een hele hoop ideeën in je hoofd, je wilt één van de kamers in huis een nieuwe look geven of vind het gewoonweg leuk om creatief bezig. Het kan je helpen jouw ideeën samen te voegen...

Lees meer

Pin It on Pinterest

Share This

Share This

Share this post with your friends!