Iedere ochtend wakker worden, met het idee dat je in een hotel hebt geslapen. Klinkt fijn toch? Zeker in een tijd waarin we minder reizen en misschien zelfs de vakantie deze zomer even uitstellen of kiezen voor een stay-cation. Herken je dat gevoel? Wanneer tijdens een weekendje weg de hotelkamer binnenstapt, waarin alle kleuren en materialen mooi op elkaar afgestemd zijn en je het bed op springt en landt in een fluffy bed? Heerlijk gevoel toch? Dit gevoel kun je ook in je eigen slaapkamer creëren. In dit blog hebben we een aantal tips voor je op een rijtje gezet.

 

bron: Agoda

Lievelingshotel

Van welk type hotel word jij blij? Dat is misschien wel de belangrijkste vraag. Slaap jij graag in kleine unieke Boutique hotels? Of word je blij van de luxe opgemaakte bedden van 1 van grote hotelketens? Om je eigen hotelkamer thuis te creëren kun je beginnen met het maken van een (klein) moodboard met daarop jouw favoriete hotelsfeer. De kracht van een mooie hotelkamer is vooral dat alles wat in de kamer staat op elkaar afgestemd, er niet al teveel onnodige spullen in staan en dat er aandacht besteed is aan details. Door dat alles goed op elkaar is afgestemd, ontstaat er rust en balans in de kamer. En dat zorgt ervoor dat je je prettig voelt en dat je goed slaapt. Verzamel dus vooral een selectie aan inspiratiebeelden, waarmee je de sfeer van je ideale hotelkamer bepaald. Gebruik dit als uitgangspunt voor de inrichting van jouw slaapkamer met hotel-uitstraling.

bron: Estliving

Van Standaard naar Suite

Wakker worden in een hotelkamer geeft een gevoel van luxe. Dit luxe gevoel wil je ook ervaren in je eigen slaapkamer. Een goed bed is dan natuurlijk ook belangrijk. Mocht je toch op het punt staan een nieuw bed aan te schaffen, neem hier dan echt even de tijd voor en investeer in een goed bed. Maar het hotel gevoel wordt zeker niet alleen bepaald door het bed. Maar ook door de kussens, het dekbed en de dekbedovertrek. Lekker fluffy en royale dekbedden en 1 of 2 goede kussens per persoon.

In veel hotels wordt gekozen voor witte lakens en overtrekken. Wit bedgoed staat voor luxe en het ziet er uitnodigend en fris uit. Dus geen gekke printjes, maar lichte en bij voorkeur zelfs witte lakens. Natuurlijk kun je voor jouw ideale ‘hotelslaapkamer’ ook kiezen voor beddengoed in een andere kleur. Maar kies voor een luxe uitstraling vooral voor beddengoed in 1 kleur, zonder heftige patronen. Omdat het beddengoed in hotels bijna dagelijks op hoge temperaturen gewassen wordt, kiezen ze voor beddengoed in een hoge kwaliteit katoen. Dit is uiteraard even een investering, maar je hebt er daarna jaren plezier van.

Daarnaast worden de lakens in de beter hotels altijd gestreken en vaak zelfs gesteven. Dit zorgt voor echt strakke en kreukvrij beddengoed. Het stijven zorgt ervoor dat de lakens extra zacht aanvoelen. Deze tip is misschien niet wekelijks uitvoerbaar. Maar misschien wel leuk om dit van tijd tot tijd eens te doen voor een lang weekend!

De echte investering zit hem daarna, voornamelijk in een beetje tijd. Maak iedere ochtend je bed weer netjes op. Trek de boel even goed recht. Stop de lakens en de dekens lekker strak in en schud je kussens op. Neem hier ook echt even de tijd voor, zo kom je ’s avonds in een heerlijk strak opgemaakt bedje terecht.

bron: Estliving

Donkere diepe kleuren

Heb je je wel eens afgevraagd waarom veel hotelkamers ingericht zijn in een kleurenpallet van donkere en diepe kleuren? Een pallet van deze kleuren, geeft ons een luxe gevoel. De muren zijn hierbij misschien wel het belangrijkste. Durf deze dus te voorzien van een warme, diepe kleur: bruintinten, een diepe groen tint, een vergrijsd blauw. Wanden in deze diepe kleuren zorgen voor rust en een warme sfeer.

Rust

Op een hotelkamer vind je meestal geen onnodige spullen. Zorg op je eigen kamer voor voldoende opbergruimte, zodat er ook geen onnodige spullen hoeven rond te slingeren. Kies de toegepaste accessoires bewust. Een enkel mooi schilderij, functionele maar mooie verlichting, een goed nachtkastje of tafeltje naar het bed. Misschien ergens nog een fotolijstje of een mooie kandelaar. Maar houdt het rustig en kies voor een aantal mooie accessoires, in plaats van een heleboel kleine dingetjes. Durf een groot gebaar te maken, met een echt mooie grote vaas of een grote fotolijst met een indrukwekkende foto. Daarnaast mogen een aantal sierkussens op het bed zeker niet ontbreken en een mooie sprei maakt het helemaal af.

bron: Roomed

Aandacht voor details

Als laatste vergeet vooral niet om ook echt aandacht te besteden aan de details. Een slaapkamer die lekker fris ruikt, geeft gelijk een fijn gevoel. Dus gooi die ramen open en laat de frisse buitenlucht binnenkomen. Zorg voor frisgewassen beddengoed en een lekker geurtje. Investeer in een echt goede geurkaars of kies voor een fijne huisparfum. Zet eens een keer een mooi
veldboeket op je slaapkamer. En zorg er voor dat iedere ochtend je badjas klaar hangt om aan te trekken, misschien zelfs met een paar bijpassende pantoffels er naast om het af te maken.

En houdt bij alles wat je toevoegt aan je slaapkamer je moodboard in gedachten. Zodat je luxe hotelkamer ook echt een plaatje wordt. Slaap lekker!

bron: Huizedop

Iris

Iris

37 jaar | interior designer | urbanjungles | gek op kleur |spaart bijzondere souvenirs | reisverslaafd

Heb je zin om meer te lezen? Dan is dit iets voor jou!

Vitrinekast voor elke interieurstijl

Vitrinekast voor elke interieurstijl

Een vitrinekast is de beste plek om je spullen op te ruimen zonder ze te verbergen. Het oude servies van oma, je verzameling keramiek, je mooiste textiel of de glazen voor je wijnavondjes met vriendinnen. Ze vinden allemaal een plek achter glas en verdienen die...

Lees meer
Badkamer en suite, het hotelgevoel thuis

Badkamer en suite, het hotelgevoel thuis

Soms brengen we meer tijd in ons huis door dan ons lief is en verlangen we intussen naar een wellness moment en niets dan gemak. Droom je van een badkamer en suite in een Portugees hotel terwijl dat nog even niet in de planning zit? Daarvoor hoef je de deur niet uit....

Lees meer

Pin It on Pinterest

Share This

Share This

Share this post with your friends!