Trendkleuren ontdekken voor 2020? Lentekriebels, zon, frisse energie, heb jij al zin in het voorjaar? De drang om in huis met je interieur aan de slag te gaan komt dan vaak ook, want wie wordt er nou niet vrolijk van de zon en fluitende vogeltjes buiten. Het is toch heerlijk om je interieur een boost te geven met de nieuwe en frisse trendkleuren van 2020. Hier lees en zie je trendkleuren die onmisbaar zijn in 2020 op het gebied van interieur, hoe je ze kan toepassen in je eigen huis en waarmee je deze woontrends het beste combineert. Kijk snel verder om te ontdekken welke trendkleuren bij jouw en je interieur passen. 

Neutrale natuurtinten 

 


Bron: www2.hm.com

De neutrale kleuren kunnen altijd in een interieur en zie je ook dit jaar weer ontzettend veel. Het straalt rust, romantiek en frisheid uit. Blijf in de basis bij wit, beige, zand of andere lichte bruintinten. Voeg voor een stoere touch zwart toe, bijvoorbeeld in wat accessoires, de kozijnen of raamdecoratie. Door natuurlijke materialen als hout, jute, linnen of wol te gebruiken breng je warmte in je interieur. Colora heeft een ontzettend mooi kleurenpalet, ‘Super Natural’ voor je samengesteld waarmee je je interieur een geweldige boost kunt geven. Je kunt ervoor kiezen een aansluitende wand in een hele lichte tint te verven die in hetzelfde kleurenpalet valt of doe eens gek en combineer deze kleuren. Een boeket droogbloemen maakt het helemaal af.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Warme interieur trendkleuren in 2020

 

Sfeerbeeld

Kleuren als okergeel, terracotta en rabarber zijn een echte woontrend in 2020. Er zijn veel accessoires maar ook grotere meubels te vinden in deze kleuren. Wil je nu een echte eye-catcher in deze trendkleur in jouw interieur? Ga dan voor bijvoorbeeld een bankje aan je eettafel, een stoel in je woonkamer of een vloerkleed onder je salontafel. Deze meubels zijn ook veel te vinden in velvet, wat een echte woontrend is in 2020 en perfect past bij deze warme kleuren. Wil je het kleiner aanpakken? Ga dan voor de accessoires, nieuwe kussens op je bank, een plaid, kaarsen en vazen. Kleuren als Cheeky chestnut, Bordeaux leaf en Autumn gold van Flexa zijn kleuren die een mooi voorbeeld geven van deze warme woontrend. Deze kleuren zijn geweldig te combineren met de kleur van het jaar van Flexa, “Tranquil Dawn”. Deze kleuren zijn prachtig met groen, voeg wat leuke planten toe!

 

Een blauw interieur

Bron: volero.nl

Bron: histor.nl

Rust, vrede en vertrouwen toevoegen in je interieur? Dat kan, super simpel, met de kleur blauw. Blauw staat voor deze eigenschappen. Kijk eens naar de lucht, de zee, ruik en luister, super rustgevend toch? De trendkleur van Histor voor 2020 “Chinese Porcelain” is toch wel een toppertje voor op de muur, een klein beetje lef is er wel voor nodig. Het is een opvallende kleur, goed te combineren met zwart staal voor een wat stoerdere look, cognac, wit tinten en lichtere tinten in hetzelfde kleurenpalet van deze te gekke kleur blauw. Wil je het wat rustiger houden? Ga dan voor een staal blauw, pastel of heel donker blauw. 

 

Kleuren kiezen & toepassen

 

Als basis haal je alle accessoires die geen neutrale kleuren hebben weg, kijk je naar je muren in huis en welke je wilt aanpakken. Het hoeft namelijk tegenwoordig niet meer allemaal in één kleur geverfd te worden. Neem foto’s van grote meubels en de vloer en ga daarmee op zoek naar bijpassende trendkleuren. Tenzij de lente zo hoog naar je bol is gestegen, dat je direct alles gaat aanpakken, heerlijk! Ga bijvoorbeeld voor 2 of 3 verschillende kleuren die in hetzelfde kleurenpalet zitten. Verf één wand en behang bijvoorbeeld een andere wand die daarop aansluit. Mocht je wel willen schilderen maar niet direct alle wanden? Behang een klein wandje met een leuk printje of verf een halve muur. Een lijst of een cirkel op één wand trekt ook veel aandacht. Het mag allemaal wat speelser worden. Voeg leuke kussens toe op je bank in de kleur die je op de wand hebt, een mooi kleed onder je salontafel, een toffe stoel als eyecatcher in de woonkamer. Stijl het af met wat kaarsen, vaasjes, bloemen en planten om de kleuren en stijlen terug te laten komen. 

 

Begint het al te kriebelen?

Dit zijn de mooiste, leukste en meest onmisbare interieur trendkleuren voor dit jaar. Ze zijn makkelijk toe te voegen in je eigen interieur! Aanpassingen hoeven niet groot te zijn om de kleurentrends op te volgen en te showen in je eigen interieur. Kriebelt het al om aan de slag te gaan? Veel succes en vooral heel veel plezier.

Anoeska – @anoeskaa

Pin It on Pinterest

Share This

Share This

Share this post with your friends!