Voor een keuken zijn zo ontzettend veel mogelijkheden, dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. De laatste jaren brengen wij allemaal meer tijd door in de keuken. We bereiden in de keuken de lekkerste gerechten en maken er lekkere drankjes klaar. Wanneer ook de eettafel in de keuken staat, wordt daar regelmatig een hapje en drankje gedaan met vrienden en familie. De keukentrends veranderen door de jaren heen en daarom zetten wij speciaal voor jou in deze blog allerlei toffe keuken inspiratie op een rijtje. Pak er een lekker drankje bij uit de keuken en scroll maar mee!

Moderne keuken inspiratie: strak en hip

Een moderne keuken kenmerkt zich door strakke lijnen, rechte vormen en een minimalistisch design. Voeg daar materialen als roestvrijstaal, chroom, glas of metaal aan toe en je moderne keuken is helemaal compleet. Zorg ervoor dat je geen mix maakt van verschillende materialen, zodat je de rust en het evenwicht in de moderne keuken behoudt. Wil je de strakke uitstraling van de keuken nog verder doorvoeren? Kies dan voor subtiele handgreepjes of greeploze keukenkastjes. Bij moderne keuken inspiratie zie je veelal de kleuren hoogglans wit en matzwart terug. Ben je een echte durfal? Kies dan voor een roestvrijstalen keuken!

Landelijke keuken: klassiek en sfeervol

Een landelijke keuken kenmerkt zich door het gebruik van hout, natuurlijke materialen en natuurlijke tinten. Vaak zie je bij landelijke keuken inspiratie ook een schouw gecreëerd boven het kookgedeelte. De wand achter het werkblad is vaak betegeld of het werkblad is doorgetrokken. De frontjes van de keukenkastjes zijn vaak bewerkt en hebben dan ook een patroontje. Hierdoor lijkt het bijvoorbeeld alsof de frontjes bestaan uit planken. Hierdoor ziet de keuken er klassiek uit! Door het gebruik van natuurlijke materialen en natuurlijke tinten, krijgt de keuken een sfeervolle uitstraling.

Landelijke keuken

Bron: obly.com

Design keuken: luxe en kwaliteit

Een design keuken kun je gemakkelijk verwarren met een moderne keuken, doordat beide strak en minimalistisch zijn. Design keukens zijn echter tot in de puntjes afgewerkt met handige snufjes. In grote huizen vindt je vaak design keukens terug. Hier is de ruimte om een keuken ruim op te zetten. Je moet bijvoorbeeld denken aan een grote Amerikaanse koelkast met speciale functies. In de design keuken staat moderne apparatuur in combinatie met hoogwaardige materialen centraal. Bijvoorbeeld een kraan met een strak design en een modern fornuis. Een design keuken is echt uniek en afgestemd op jou als persoon. Denk aan een leuk detail, zoals een lichtstrip onder het keukenblad.

Industriële keuken: stoer en robuust

Een industriële keuken kenmerkt zich door het gebruik van grove, ruwe en robuuste materialen. Het gebruik van beton zal zeker niet misstaan in jouw industriële keuken! Het hoeft ook allemaal niet tot in de puntjes afgewerkt te worden, zoals bij een design keuken. Juist de ruwe afwerking en texturen maken een keuken industrieel. Kies voor stoer en laat een bakstenen muur zien in je keuken! Andere elementen die je vaak terugziet bij industriële keuken inspiratie zijn roestvrijstalen handgrepen. Ook zie je roestvrijstalen werkbladen terug. Door verschillende materialen te mixen en groot en opvallend keukenapparatuur te plaatsen, ontwerp jij je eigen industriële keuken!

Zwart, wit of grijs?

In de laatste tien jaar heeft de zwarte keuken zijn opkomst gemaakt. Een zwarte keuken is een echte eyecatcher en heeft een luxe, stijlvolle en chique uitstraling. Dit past perfect bij een moderne, design of industriële keuken. Voor een witte keuken wordt veel gekozen. De witte keuken is ruimtelijk, stijlvol en kun je tevens met iedere keukenstijl combineren. Een witte keuken is tijdloos, ziet er netjes uit en het creëert ruimte. Grijs associeer je misschien met saai, maar niets is minder waar! De grijze keuken wordt steeds populairder. Een grijze keuken past eigenlijk ook in alle keukenstijlen, maar in een landelijke of moderne stijl komt ‘ie het meest tot zijn recht!

Kleine keuken inspiratie

Heb je een kleine keuken? Geen probleem! Ook in een kleine keuken heb je veel mogelijkheden. Kies voor hoge keukenkasten en maak optimaal gebruik van de ruimte. Door te kiezen voor een rechte of hoekige opstelling van de keuken, oogt de ruimte groter. Maar de allerbeste tip om jouw kleine keuken groter te laten ogen, is door te kiezen voor een zwevende keuken. Hierdoor blijft de vloer onder de keukenkastjes goed zichtbaar en lijkt de ruimte groter.

Keuken inspiratie voor opbergruimte

Wanneer je een nieuwe keuken uit gaat zoeken, bedenk dan dat je met lades de ruimte efficiënter benut dan met kastjes. Heb je in je huidige keuken een hoekkast waar je eigenlijk niets mee doet, omdat je toch niet bij de achterste spulletjes kan? Plaats daar een carrouselkast, zodat je de planken uit de kast kunt draaien en jij optimaal gebruik kunt maken van de ruimte die je hebt! Ook de afzuigkap is een enorme ruimteverslinder. Kies daarom voor een werkbladafzuiging! Tijdens het koken komt de smalle uitschuifbare strook direct naast de kookzone omhoog en na het koken bergt ‘ie zichzelf weer op! Of kies voor een variant die is ingebouwd in de kookplaat!

Van welke keuken inspiratie krijg jij het warm?

Ik hoop dat jouw hoofd nu vol inspiratie zit voor de keuken bij jou thuis! Is dat niet zo, check dan deze toffe keukens of deze blog met nog meer inspiratie! Welke keukenstijl zien we bij jou thuis terug? We zijn benieuwd, dus laat het ons weten in de reacties!

Blog door Karin | 25 jaar | styling op de halve m2 heldin | TOP Blogger Wonderewoonwereld.nl | Zwart-wit-hout en bloemen&planten | ABN schrijvende Achterhoeker | @karinstahome

Pin It on Pinterest

Share This

Share This

Share this post with your friends!