Maandenlang heb ik met ontzettend veel plezier en energie gewerkt aan deze rubriek, maar aan alles komt een eind en dus zal vandaag de laatste blog uit deze reeks verschijnen. We sluiten niet af met een kringloop vondst of een vakantie souvenir, maar met de Marktplaats schat van Romkje. Lees je mee welk pareltje deze keer via Marktplaats op de kop getikt is?

Bron: Romkje van der Meer

Wie is Romkje?

Romkje is 24 lentes jong en woont samen met haar vriend in Leeuwarden. Samen hebben zij een kattenkind genaamd Puck. Romkje is gek op interieur en dat kun je terug zien op haar Instagram: @huisjeop11. Al sinds jongs af aan is de Leeuwardse bezig met haar interieur. Vroeger bij haar ouders thuis veranderde ze wekelijks wel iets op haar slaapkamer. Haar liefde voor interieur liep helemaal de spuigaten uit toen Romkje bij de Action ging werken en ze als eerste alle leuke hebbedingetjes zag. Ondertussen werkt de 24-jarige niet meer bij Action, maar staat ze voor de klas op een VMBO-school. Ze geeft daar maatschappijleer en daarnaast is ze nog bezig met een studie voor het vak Nederlands. Naast werken, leest de Friese veel, omdat het moet van de opleiding (maar stiekem vindt ze het ook wel leuk), en gaat ze graag uit eten of kijkt ze bij huizen binnen op Funda.

Bron: Romkje van der Meer

Pinspiratie

Een tijd terug kochten Romkje en haar vriend een nieuw bed. En ja, dan moet natuurlijk de hele slaapkamer een metamorfose. Er werden nieuwe posters, lijsten en een nieuwe lamp besteld, maar de dame bleef ontevreden. In plaats van de gigantische stoel wilde Romkje iets anders. En tijdens een rondje op Pinterest besloot ze dat de stoel moest worden ingeruild voor een gezellig houten bankje. Daar startte de zoektocht op Marktplaats. Elk vrij moment opende Romkje de jacht naar een houten bankje en na een week was het raak! Van te voren had de docente al bedacht dat het bankje in de slaapkamer onder de fotoplank moest komen te staan.

Bron: Romkje van der Meer

Retourtje Groningen

De Leeuwardse vond het bankje niet naast de deur, maar croste met de auto even heen en weer naar Groningen. Dus uiteindelijk was de benzine duurder dan het hele bankje, haha! Het ophalen was wel een klein beetje gek, want Romkje werd gestuurd naar een bedrijf waar niemand was. De verkoopster had doorgegeven dat het bankje in de hal stond en Romkje het zo mee kon nemen. Zelfs achteraf betalen met een Tikkie was geen probleem. Je zou kunnen zeggen dat de verkoopster behoorlijk wat vertrouwen in de mensheid heeft.

Bron: Romkje van der Meer

Inschattingsvermogen

Het bankje kon de docente meenemen voor een vriendelijk prijsje. Nieuw kost zo’n bankje al gauw 70 euro! Het bankje leek op de foto groter dan in het echt, dus gelukkig paste het bankje makkelijk in de auto! Ze had er wel drie mee kunnen nemen en had Romkje dat ook maar gedaan… Want haar moeder en schoonmoeder willen ook zo’n bankje, haha! Na een beetje twijfel om het bankje te schuren of juist wit te verven, heeft Romkje besloten het bankje zo te houden. De schat is uniek, omdat het bankje handgemaakt is en de perfecte maat heeft voor op de slaapkamer in huize Van der Meer!

Bron: Romkje van der Meer

Pin It on Pinterest

Share This

Share This

Share this post with your friends!