Roze in het interieur zien we natuurlijk al een aantal jaren terugkomen. Waar het eerder vooral een trendkleurtje was, is het inmiddels bijna een basiskleur geworden. Van zachte poederachtige tinten, tot diepe (warme) roze tinten. Kleuren spelen een grote rol in het gevoel dat we in een ruimte krijgen. Deze associaties met kleuren worden door cultuur, mode, ervaring en persoonlijke voorkeur bepaald. Zachte roze tinten zorgen voor ontspanning en worden als kalmerend ervaren, door deze eigenschappen is dit natuurlijk een ideaal kleurtje voor de slaapkamer. Roze wordt vaak ook als een vrouwelijke lieve kleur gezien, maar door de kleur met stoere materialen en donkere kleuren te combineren, past dit ook absoluut in een stoer interieur. In deze blog hebben we een aantal ideeën over het toevoegen van roze aan je slaapkamer op een rij gezet.

 

Van trendkleur naar basiskleur

Rozetinten zijn er in alle soorten en maten, van zachte poederachtige tinten tot diepe donkerdere tonen. Eén van de trendkleuren van het voorjaar is roze: van poeder roze tot het stoerdere oud roze. Alle variaties mogen. Natuurlijk kun je roze combineren met andere zachte pasteltinten, maar steeds meer zie je dat roze gecombineerd met zwart en bruintinten. Zo kun je roze toepassen in een romantisch interieur, maar ook zeker in een stoer en industrieel interieur.

Fris pastel

Een bekende en misschien iets meer voor de hand liggende combinatie is natuurlijk het combineren van (licht)roze met andere pastelkleuren. Deze combinatie is altijd goed. Ook als je roze toevoegt aan je geheel witte slaapkamer. Het roze zorgt dan net voor een vrolijke noot. Ben je op zoek naar een kamer in Scandinavische sferen, dan zijn pasteltinten en wit een hele goede keuze. Naast de bekende pasteltinten als lichtgroen en lichtblauw, mag deze zomer Peach ook wel toegevoegd worden aan dit rijtje.

bron: Ensuus

Stoer roze

Roze gecombineerd met zwart en bruintinten zorgt voor een stoere look, zeker wanneer je roze als accentkleur toevoegt aan het interieur van je slaapkamer. Deze donkere tinten laten zich heel mooi combineren met natuurlijke materialen, als hout en riet. Wie dan nog durft te beweren dat roze een kleur voor vrouwen is.

bron: Huizedop

Naturel pink

Poeder roze tinten laten zich heel mooi combineren met aarde- en natuurtinten. Een perfecte combinaties, voor liefhebbers van natuurlijke kleuren, terra en brick kleuren. Gecombineerd met houttinten, licht of juist donker, creëer je hiermee een hele mooie serene sfeer. Ideaal om lekker in weg te dromen toch?

bron: Homedeco

Klassieke look

Heb jij de voorkeur voor een slaapkamer met een klassieke look. Dan is het combineren van een lichtroze of oudroze tint met donkerblauw of donkergroen. De combinatie van deze donkere kleuren met het lichte roze, geven je slaapkamer meteen een warme uitstraling. Door het toevoegen van accessoires in Messing, geef je het geheel nog een chique twist.

Gedurfd(er)

Durf jij een beetje kleur in de slaapkamer wel aan? Kies dan voor een mooie donkere roze. Een iets vergrijsde kleur donker roze laat zich heel mooi combineren met donkere grijs- en zwarttinten.
En in combinatie met hout, geeft het toch absoluut een warm gevoel.

Durf je na het lezen van de bovenstaande ideeën nog gelijk je verfkwast te pakken en je hele slaapkamer te voorzien van een roze tint, met mooi roze beddengoed zit je veilig. Ben je het kleurtje zat, dan leg je het beddengoed gewoon weer even in de kast!

bron: Huizedop

Iris

Iris

37 jaar | interior designer | urbanjungles | gek op kleur |spaart bijzondere souvenirs | reisverslaafd

Heb je zin om meer te lezen? Dan is dit iets voor jou!

DEKBEDOVERTREK-TRENDS

DEKBEDOVERTREK-TRENDS

Dekbedovertrekken, ze zijn er in alles soorten, maten, kleuren en materialen. Een dekbedovertrek maakt je slaapkamer! Zie het als kleding voor je deken, net als dat wij er zelf ook mooi uit willen zien. Maar welke kleur overtrek moet je kiezen, voor welk materiaal...

Lees meer
Het mooiste vaasje voor losse bloemen

Het mooiste vaasje voor losse bloemen

Moeder natuur heeft ons zoveel moois te bieden. Waarom zou je daar dan niet ook binnen van genieten? Je raadt het al, ik heb heel graag bloemen in huis. Dat hoeft zeker geen grote dure bos te zijn. Veel bloemen zijn immers al zo mooi van zichzelf, dat ze zouden...

Lees meer

Pin It on Pinterest

Share This

Share This

Share this post with your friends!