Woonwinkels hebben een uitgebreid assortiment salontafels. Vaak veel verschillende uitvoeringen die allemaal te mixen en matchen zijn bij allerlei woonstijlen. Je kunt het zo gek niet bedenken of jouw favoriete materiaal is gebruikt. Daarnaast zijn salontafels er in diverse vormen. De salontafel is de blikvanger van de woonkamer en daarom besteden we in deze blog uitgebreid aandacht aan de mooiste salontafels.

Functie van salontafels

Klaar voor de start… af! De jacht naar een salontafel voor bij jou in huis is geopend. Maar niet te snel, want je moet je van tevoren bedenken welke functies van een salontafel voor jou belangrijk zijn. Kies je een salontafel voor het erop plaatsen van hapjes en drankjes of ben je juist op zoek naar een fraai en futuristisch exemplaar? Verander je jouw woonkamer geregeld? Dan kun je een salontafel met wieltjes makkelijk verplaatsen in huis!

Hout, glas of een ander materiaal

De keuze is reuze! Voor salontafels worden veel materialen gebruikt. Het is vooral belangrijk dat jij kiest wat jij leuk vindt, maar het materiaal is wel iets om over na te denken. Een salontafel van hout veroudert op den duur en krijgt dan vaak een glans. Vaak zijn krassen niet goed te zien, maar is hout wel gevoelig voor kringen van glazen. Salontafels van glas geven een open en luchtige sfeer aan de kamer. Helaas zijn het echt stofvangers en kun je goed zien wanneer je de tafel moet poetsen… Als je het niet erg vindt om met de stofdoek in de weer te zijn is dat natuurlijk geen probleem! Wil je tussen jouw houten vloer en de salontafel wat contrast creëren? Kies dan voor een salontafel met stoere metalen elementen.

Weg met rommel!

Heb je thuis kinderen rondlopen of ben je zelf iemand die nooit opbergruimte genoeg heeft? Dan is het logisch om te kiezen voor een salontafel met opbergruimte. Sommige salontafels hebben namelijk een extra plank waar je ruimte hebt voor bijvoorbeeld boeken en tijdschriften. Salontafels met laatjes zijn ook super praktisch. Je stopt zo alle rommeltjes van tafel weg in de laatjes of je hebt extra opbergruimte voor waxinelichtjes, de afstandsbediening en de handleiding van de televisie. Een salontafel met opbergruimte is ook een overweging voor mensen die klein wonen!

Bron: home24.be

Salontafels in alle vormen

De titel verklapt het al een beetje: er zijn salontafels in allerlei vormen! Maar dat wist je vast al en is een beetje een open deur. Toch is het goed om te bedenken wat jij mooi vind. Rechthoekige en vierkante salontafels komen het meest voor, maar tegenwoordig zijn ronde tafeltjes ook niet weg te denken uit ons interieur. Vaak is de bank een kolossaal met veel rechte hoeken. Het leuke van ronde tafeltjes is dat de woonkamer een beetje breekt en wat speelser maakt. Kies je voor één groot rond exemplaar of meerdere kleine ronde tafeltjes bij elkaar? Een voordeel van het laatste is dat je een tafeltje makkelijk kan verplaatsen als er bezoek is, zodat iedereen zijn drankje binnen handbereik heeft.

Kleurrijk of niet?

Ik zeg het nog maar een keer: het belangrijkst is natuurlijk dat jij een salontafel aanschaft die past bij jouw smaak en stijl. Vaak wordt de kleur van de salontafel afgestemd op de kleur van de bank, maar een witte salontafel bij een zwarte bank staat ook mooi! Even wat tips: bij een landelijke stijl past een salontafel in een natuurlijke kleur het best en bij een modern Scandinavisch interieur staat een witte salontafel mooi. Wil je jouw salontafel in het oog laten springen? Kies dan voor de salontafel in dezelfde kleur als de kleur van de kussentjes op de bank! Een gekleurde salontafel gaat ook goed samen met de retro woonstijl. Wil je een stoere touch aan jouw interieur geven? Kies dan voor een salontafels met zwarte elementen.

Pimp je salontafel!

In het kader van duurzaam wonen wil ik deze tip toch even meegeven. Misschien ben je wel hartstikke blij met je huidige salontafel, maar mis je er iets aan. Overweeg dan eens om de verfkwast erbij te pakken en de salontafel van een likje verf te voorzien. Een andere optie om je salontafel te pimpen is om het blad te behouden en andere pootjes onder de tafel te draaien!

Wat vind jij de mooiste salontafel?

Laat het ons weten in een reactie hieronder of show jouw salontafel op Instagram en tag ons! 

Karin

Karin

25 jaar | styling op de halve m2 heldin | TOP Blogger Wonderewoonwereld.nl | Zwart-wit-hout en bloemen&planten | ABN schrijvende achterhoeker | Karin op Instagram

Heb je zin om meer te lezen? Dan is dit iets voor jou!

Vitrinekast voor elke interieurstijl

Vitrinekast voor elke interieurstijl

Een vitrinekast is de beste plek om je spullen op te ruimen zonder ze te verbergen. Het oude servies van oma, je verzameling keramiek, je mooiste textiel of de glazen voor je wijnavondjes met vriendinnen. Ze vinden allemaal een plek achter glas en verdienen die...

Lees meer
HOE MAAK JE EEN MOODBOARD

HOE MAAK JE EEN MOODBOARD

Het maken van een moodboard; hoe doe je dat nou en waarom? Je gaat verhuizen en hebt een hele hoop ideeën in je hoofd, je wilt één van de kamers in huis een nieuwe look geven of vind het gewoonweg leuk om creatief bezig. Het kan je helpen jouw ideeën samen te voegen...

Lees meer

Pin It on Pinterest

Share This

Share This

Share this post with your friends!