Een bijeengeraapt zooitje van tweedehands spullen, het basisassortiment van de IKEA of dat ene mismatchende kastje dat je van je ouders hebt meegekregen. Het inrichten van je (eerste) eigen plekje kan een behoorlijke opgave zijn. Want hoe creëer je één geheel? We nemen een kijkje in de stijlvolle studentenkamer van Julia in Nijmegen. Kijk mee hoe deze studente ervoor zorgt dat ze zich helemaal thuis voelt op 23 vierkante meter.

Als je voor het eerst op jezelf gaat wonen, is dat best spannend. Het belangrijkste van je studentenkamer inrichten is dan ook dat het helemaal jouw plekje wordt. Zodat jij je thuis voelt in jouw home away from home. Met die gedachte heeft Julia haar kamer ingericht. En je weet wat ze zeggen: beter goed gejat, dan slecht bedacht. Zo struint deze Amerikanistiek studente uren rond op pinterest op zoek naar jaloersmakende studentenkamer inspiratie. Haar tip: pas elk seizoen kleine (kleur) accentjes aan in je interieur. Zo gaat ze in de herfst bijvoorbeeld voor sierkussens in warme kleuren, subtiele sfeerverlichting en een kruidige spiced pumpkin geurkaars. In de lente daarentegen vormen licht roze en goud in combinatie met een bloemige geur de basis van haar studentenkamer accessoires.

stijlvolle-studentenkamer


Het belang van een persoonlijke touch

Wat jouw studentenkamer onderscheidt van die van je vriendinnen is de persoonlijke touch. Die geven je kamer een gezellige in plaats van een kille vibe. Twee thema’s die duidelijk naar voren komen bij Julia zijn musicals en Disney. Het integreren van dingen waar jij van houdt in je interieur klinkt misschien logisch en simpel, maar dat is het niet altijd. Tip: denk vooral niet dat je kamer in het begin al helemaal vol moet staan, het is veel leuker om tijdens leuke tripjes en uitjes dingen te verzamelen en zo de ruimte met tijd op te vrolijken. Hoe zorg je ervoor dat het uiteindelijke resultaat niet too much wordt? Hier gaat Julia voor een afwisseling tussen kleine en grote accessoires. Een filmposter aan de muur tegenover een mok op de boekenkast. Het resultaat: een vrouwelijke en stijlvolle studentenkamer.

studentenkamer-inspiratie

 

Je studentenkamer inrichten

Een te drukke kamer met heftige patronen en veel prullaria kan voor chaos in je hoofd zorgen. Het is daarom belangrijk om genoeg kastjes en laatjes te hebben waar je spullen achter kunt opslaan die niet per se in het zicht hoeven te liggen. Denk hierbij onder andere aan ondergoed, sokken, schriften en gezichtsverzorging. Daartegenover kun je in een stellingkast als deze een hoop andere spullen tentoonstellen die er zeker wél voor zijn om gezien te worden. Zo kun je hier bijvoorbeeld perfect al jouw lekkere parfums uitstallen. Ziet er ook nog eens super chic uit! Ook leuk zijn kaarsjes, plantjes, vazen of souvenirtjes.

stellingkast-accessoires

 

Een stijlvolle studentenkamer

Als student besteed je – als het goed is – de nodige tijd aan je bureau. Het is daarom fijn als dit een overzichtelijk plekje is met genoeg ruimte om dagen (en nachten) aan door te brengen. Een tip van Julia: hou het clean, maar wel cute. Natuurlijk heb je plek nodig om te werken, maar er mag ook best wat leuks op je bureautje staan, zoals een wandrekje met bijzondere herinneringen.

bureau-inspiratie

Deze keer namen we een kijkje op de kamer bij Julia. Heb jij ook een stijlvolle studentenkamer die gezien mag worden? Laat het ons weten in de comments!

Pin It on Pinterest

Share This

Share This

Share this post with your friends!