Moeder natuur heeft ons zoveel moois te bieden. Waarom zou je daar dan niet ook binnen van genieten? Je raadt het al, ik heb heel graag bloemen in huis. Dat hoeft zeker geen grote dure bos te zijn. Veel bloemen zijn immers al zo mooi van zichzelf, dat ze zouden verbleken wanneer je ze in een bos laat verdwijnen. Daarom laat ik je mijn favoriete vaasjes voor losse bloemen zien, waardoor je zelfs de schoonheid van onkruid gaat ontdekken. En tot slot geef ik je de leukste stylingtip voor al je kleine vaasjes.
Bron: onehandinmypocket.nl

Glasilium, de vaas onder de vaasjes

De Zweedse Eva Levin ontwierp dit Glasilium vaasje voor losse bloemen, bladeren, grassen of takjes. De naam zegt het al, gemaakt van glas en vervolgens stoer afgewerkt met koper en kurk. Een enkel vaasje voor losse bloemen doet het al goed, maar een hele verzameling maakt het nog veel leuker. Nu ieder bloemetje of takje in een ander vaasje staat, krijgt het de aandacht die het verdient. Zo eenvoudig, maar uiteindelijk toch groots. Ik ben fan! En zo wordt, met behulp van een vaasje voor losse bloemen als dit, zelfs een simpele grasspriet mooi.
Bron: things-we-love.nl

Vaasje voor losse bloemen van Atelier W.

Hoewel ze geen vaasje verkoopt in onze Wondere Woonwereld shop, vind je deze ook bij een van onze makers, te weten Wietske, van keramiek Aterlier W. Haar producten zijn voorzien van een sterke laag glazuur, waardoor het niet snel stuk gaat of vies wordt. Alle ontwerpen zijn handgemaakt en worden in een kleine oplage geproduceerd. Kunstwerkjes die je nergens anders vindt. En dat geldt zeker ook voor haar vaasjes voor losse bloemen. Neem nou bijvoorbeeld vaasje ‘Starman’ dat vanwege het gaatje in zijn hoofd, normaal geen goede zaak, nu een perfect podium biedt voor jouw bloem. Het is te danken aan zijn uiterlijk dat dit vaasje voor losse bloemen, ook leeg mag blijven staan, want hij is woest aantrekkelijk. Een mooie toevoeging daarbij is het vaasje met de prachtige naam ‘Small Moment’. 5,5 cm hoog en in diverse kleuren verkrijgbaar. Klein maar o zo fijn. Om je verzameling compleet te maken shop je er dan bovendien nog wat fraaie accessoires bij uit Wietskes shop hier op Wondere Woonwereld. Je bent nu immers toch bezig!
Bron: atelier-w.nl
Bron: atelier-w.nl

Het reageerbuis vaasje voor losse bloemen van Studio Hamerhaai

En zo kan het ook! Met dit vaasje voor losse bloemen van Studio Hamerhaai haal je design van Nederlandse bodem in huis. Wat je al niet met berkenmultiplex en reageerbuisjes kunt doen. Aangezien er in een blokje multiplex 3 gaten geboord zijn, kun je er maar liefst 3 bijgeleverde reageerbuisjes in kwijt. Doordat het berkenmultiplex op elkaar gelijmd is en vervolgens in facetten gezaagd, is geen enkele zijde gelijk. Met wat fleurige variatie in de buisjes is dit reageerbuisvaasje aan alle kanten mooi en steeds weer anders. Wat je tijdens je avondwandeling vindt, kun je dus direct perfect uitstallen. En ook hier geldt weer: een zo’n vaasje voor losse bloemen is al leuk, maar met een combinatie haal je pas echt de zomer in huis.
Bron: studiohamerhaai.nl

Vaasje, vaasje aan de wand

Heb je al eens aan je muren gedacht als het om bloemen gaat? Met behulp van een enkel vaasje met één bloem, tak of blaadje, is een saaie muur verleden tijd. We blijven daarvoor nog even in de categorie laboratoriumglaswerk met de vaasjes voor losse bloemen van By Zenz, bolletjes voor aan de wand. Een simpele schroef aan de achterzijde van een gecertificeerd hardhouten klemmetje, zorgt ervoor dat je deze blind kunt monteren. Daarna schuif je je vaasje voor losse bloemen eenvoudig in de houder. Geleverd in een set van drie, dus een verzameling is zo gemaakt. En als je niet van glas houdt, kun je voor bijvoorbeeld porselein kiezen. Neem nou de volgende leukerd, ook van By Zenz. Dit mat witte vaasje voor losse bloemen, genaamd Medium Rock, wordt met de hand gemaakt in een mal van een echte steen. Hierdoor is elk vaasje uniek van kleur, maat en vorm. Ten slotte horen, door dit productieproces, kleine oneffenheden en imperfecties horen bij het uiterlijk van dit super toffe item. Dit vaasje rocks, baby!
Bron: byzenz.nl
Bron: byzenz.nl

Flexibel, kan het nog gekker?

Hoewel je intussen een aardige serie voorbij hebt zien komen, zijn we er nog niet. Het kan immers altijd nog gekker! Er is namelijk ook een vaasje voor losse bloemen met flexibele ledematen. Echt? Ja dus! Als je van een beetje humor in je interieur houdt, mag dit vaasje niet ontbreken. Daarvoor doe je met de Florino flexibele vaas van Peleg Design, een originele koop. Dit vaasje kun je namelijk in allerlei posities neerzetten of zelfs ophangen. Omdat het armen en benen heeft van flexibele siliconen kun je er alle kanten mee op. Wanneer je behoefte hebt aan een luie vaas, dan zet je hem met de beentjes vooruit. Als hij wat actiever mag laat je hem slingeren in je wandrek en door middel van zijn armen kan hij nonchalant leunen. En zo is je vaasje voor losse bloemen nooit saai. De Florino is nu verkrijgbaar in grijs, roze of mint. En doordat deze van siliconen is gemaakt, kan hij niet kapotvallen. Dus, ik zie niets dan voordelen. Wat je ook in dit vaasje zet, al is het onkruid, uiteindelijk zal het altijd zorgen voor een lach op je gezicht.
Bron: www.ditverzinjeniet.nl
Bron: www.ditverzinjeniet.nl

Stylen met je vaasje voor losse bloemen

Terwijl de een kiest voor de schoonheid van eenvoud met slechts een vaasje voor losse bloemen, ziet de ander toch liever een complete bloementuin in huis. Daarom noemde ik in de eerdere alinea’s ook al de mogelijkheid van het combineren. En dan niet alleen vaasjes van eenzelfde soort, maar allerlei willekeurige modelletjes bij elkaar. Overdaad schaadt immers niet altijd. Vind je het ene vaasje voor losse bloemen mooier dan het ander? Terwijl je soms serieus keuzestress kunt hebben, hoef je nu eens niet te kiezen. Alles mag namelijk. Moeder natuur heeft per slot van rekening ook niet nagedacht of elk bloemetje of plantje wel bij elkaar past voordat ze de beschikbare bloempracht liet exploderen. Zet het dus lekker bij elkaar. Gebruik vaasjes van verschillenden materialen, kleuren of vormen en vul ze net zo. Een vaasje met losse bloemen maakt nog geen zomer, maar een vaasjesexplosie uiteindelijk wel.
Bron: Bloomon

Je huis opgefleurd?

Heb je je bloeiende vondsten inmiddels een ereplaats gegeven? Als je nu zit te genieten van wat je in huis hebt gehaald, voel je dan vrij om het me ons te delen via Instagram of Facebook. Want niet alleen ik, maar heel de wereld is gek op bloemen!
Susanne

Susanne

40-ish jaar | XXL Cross Stitcher | TOP Blogger Wonderewoonwereld.nl | Durft met kleur | Woordenknutselaar | Creatieveling in hart en nieren | Susanne op Instagram

Heb je zin om meer te lezen? Dan is dit iets voor jou!

Woonwinkels: de leukste in Nederland

Woonwinkels: de leukste in Nederland

Het advies om zoveel mogelijk thuis te blijven is gelukkig veranderd. Dat betekent dat we weer een rondje langs de woonwinkels mogen doen. Daarom neem ik jullie in deze blog mee langs de leukste woonwinkels in Nederland. Wie houdt er nou niet van snuffelen in...

Lees meer
Vitrinekast voor elke interieurstijl

Vitrinekast voor elke interieurstijl

Een vitrinekast is de beste plek om je spullen op te ruimen zonder ze te verbergen. Het oude servies van oma, je verzameling keramiek, je mooiste textiel of de glazen voor je wijnavondjes met vriendinnen. Ze vinden allemaal een plek achter glas en verdienen die...

Lees meer
HOE MAAK JE EEN MOODBOARD

HOE MAAK JE EEN MOODBOARD

Het maken van een moodboard; hoe doe je dat nou en waarom? Je gaat verhuizen en hebt een hele hoop ideeën in je hoofd, je wilt één van de kamers in huis een nieuwe look geven of vind het gewoonweg leuk om creatief bezig. Het kan je helpen jouw ideeën samen te voegen...

Lees meer

Pin It on Pinterest

Share This

Share This

Share this post with your friends!