Een vitrinekast is de beste plek om je spullen op te ruimen zonder ze te verbergen. Het oude servies van oma, je verzameling keramiek, je mooiste textiel of de glazen voor je wijnavondjes met vriendinnen. Ze vinden allemaal een plek achter glas en verdienen die presentatie hoe dan ook. Omdat je je misschien afvraagt of er ook voor jouw interieurstijl een vitrinekast te vinden is, ging ik alvast op zoek. Hierdoor hoef jij het niet meer hoeft te doen. En het antwoord is ja! Dus ga even zitten en lees voordat je gaat shoppen.
Bron: timzowoodliving.nl

De vitrinekast in een landelijk jasje

Zullen we maar beginnen met de vitrinekast zoals we die van vroeger kennen? Deze diende namelijk als buffetkast. De buffetkast was vroeger, en is eigenlijk nog steeds, een fantastische manier om je servies te tonen. Omdat de buffetkast daarom vaak geassocieerd wordt met de keuken, is er een variant waarmee je alle kanten op kunt: de vitrinekast in een landelijk jasje. Deze past immers gemakkelijk overal waar je je spullen wilt laten zien en hoeft niet altijd in de keuken of bij de eettafel te staan. Gemaakt van hout, doorleefd misschien, heeft de landelijke vitrinekast al snel de uitstraling een hele lange staat van dienst te hebben. En met je verzameling servies erin, oud of nieuw, is het meteen duidelijk wat je stijl is en dat je er daarnaast trots op bent. Ook je linnengoed, glazen, schalen en je verzamelingen zilver en porselein kun je door middel van je vitrinekast geweldig stijlen.
Bron: meubella.nl

Bohemian, chique om mee te pronken

Een vitrinekast hoeft niet per se recht en hoekig te zijn. En al helemaal niet als je woonstijl Bohemian is. Bamboe past perfect in deze stijl en je bepaalt er direct de door jou gewenste Bohemian sfeer mee. Je zit dan meteen weer met je hoofd bij de trip die je maakte naar Bali of Thailand. Hoe mooi is het dat de manden en kleden die je daar op de kop tikte, nu permanent in de etalage kunnen liggen? En er hoeft niet eens glas in je Bohemian vitrinekast te zitten. Dat scheelt weer vette vingers poetsen.
Als gevolg van je keuze voor een Bohemian vitrinekast mag overigens alles. De Boho stijl maakt immers dat je volledig vrij bent in je keuze voor kleur, materiaal en vorm. Wil je toch wat rust in je Bohemian kast, kies dan voor een neutrale basis met groene accessoires of een plant. Maar houd je niet in. Je bent tenslotte helemaal vrij dus niemand houdt je tegen. Oranje, geel, groen, tropische prints op je servies of linnengoed en hier en daar een vleugje goud, maken van jouw Bohemian vitrinekast een blikvanger die vroeg of laat iedereen in vervoering brengt.
Bron: www.vtwonen.nl
Bron: ellos.dk

De Scandinavische vitrinekast natuurlijk

Scandinavische meubelontwerpers zijn ondertussen niet achter gebleven waar het vitrinekasten betreft. Dat kan ook niet anders want de stijl is al lange tijd onverminderd populair. Door het gebruik van hout zoals dennen, grenen of eiken, voel je direct verbinding met de natuur. Ook lichte kleuren, zoals bij deze kasten van Ikea, horen thuis in het Scandinavische interieur. En als je dit goed doorvoert in je huis, zal dit er zeker voor zorgen dat je rust en harmonie ervaart. Ook bij het ontwerpen van vitrinekasten hebben Scandinaviërs gedacht aan de details, de functionaliteit en het minimalisme waarom deze stijl bekend staat. De Scandinavische vitrinekast vul je dan ook niet royaal met allerlei kleurrijke spullen. Deze vul je in plaats daarvan met rust. Gebruik natuurlijke materialen als wol, vachtjes en leer. Zet daarnaast wat houten schalen en accessoires en je zult zien dat je vitrinekast dan een rustpunt in je interieur gaat zijn.
Bron: ikea.com
Bron: ikea.com

Industrieel design: de vitrinekast voor de l(i)efhebber

Ook voor de fans van industrieel design onder ons, is er een vitrinekast om met spullen te pronken. De design vitrinekast met industriële uitstraling is niet alleen een duurzame aankoop. Het is een aankoop die er al fantastisch uitziet als er nog niets in staat. Bovendien kan je design aankoop ook nog eens een uniek exemplaar zijn waardoor het een interessante investering kan zijn. Qua zowel kleuren als vormen is er genoeg keus. Dat geldt overigens ook voor de grootte. Ga je voor industrieel design, dan kan je dat een leuke speurtocht opleveren. Maar er zijn ook vitrinekasten die het grote publiek inmiddels gevonden hebben en waarvoor je je best niet echt meer hoeft te doen. Neem nu bijvoorbeeld die oude medicijnkasten die je tegenwoordig bij alle grote interieurmerken kunt kopen. Ze zijn zowel oud als retro, nieuw in oude stijl, te koop. Maar ach, ook al heeft de hele straat dezelfde vitrinekast, dan nog is door het inrichten ervan niet een gelijk. Want het zijn toch jouw spullen die de kast uniek maken. En ben je je design vitrinekast zat, dan zet je hem gewoon op Marktplaats. Die ben je zo kwijt!
Bron: misterdesign.be
Bron: misterdesign.be

De vintage vitrinekast

Ook mateloos enthousiast worden we al lange tijd van vintage. En laten er nu nog altijd prachtige vintage vitrinekasten te vinden zijn. Heb je het geluk gehad dat je de vintage vitrinekast die al lange tijd in je familie is, over hebt kunnen nemen? Bofkont! Dan weet jij vast alles van jouw vitrinekast. Vintage kenmerkt zich door het aantal levensjaren, 25 tot 100, soberheid en een duidelijke functie. Daarnaast vallen unieke details op als ronde hoeken, schuine pootjes en stijlvolle handgreepjes. Zelf herinner ik me schuifdeurtjes met een subtiel ingeslepen handvatje. Duidelijk door liefde voor het meubelmakers vak tot stand gekomen. En ten slotte de combinatie van hout en glazen schuifdeurtjes. En achter die schuifdeurtjes mag jij dan gaan stylen met je (vintage) accessoires of verzameling. Hop, op naar de kringloopwinkel met je bakfiets of aanhanger. Dadelijk ben je te laat!
Bron: visgun.knee
Bron: theeverygirl.com

Je vitrinekast in de etalage

Ik zie kansen. Kansen om je mooiste items te laten zien in je vitrinekast in wat voor stijl dan ook. En omdat het zo jammer zou zijn dat alleen je directe omgeving ervan geniet, post je natuurlijk jouw vitrine kast op de socials. Laat het ons weten. Dan genieten we maar al te graag mee!
Susanne

Susanne

40-ish jaar | XXL Cross Stitcher | TOP Blogger Wonderewoonwereld.nl | Durft met kleur | Woordenknutselaar | Creatieveling in hart en nieren | Susanne op Instagram

Heb je zin om meer te lezen? Dan is dit iets voor jou!

Woonwinkels: de leukste in Nederland

Woonwinkels: de leukste in Nederland

Het advies om zoveel mogelijk thuis te blijven is gelukkig veranderd. Dat betekent dat we weer een rondje langs de woonwinkels mogen doen. Daarom neem ik jullie in deze blog mee langs de leukste woonwinkels in Nederland. Wie houdt er nou niet van snuffelen in...

Lees meer
HOE MAAK JE EEN MOODBOARD

HOE MAAK JE EEN MOODBOARD

Het maken van een moodboard; hoe doe je dat nou en waarom? Je gaat verhuizen en hebt een hele hoop ideeën in je hoofd, je wilt één van de kamers in huis een nieuwe look geven of vind het gewoonweg leuk om creatief bezig. Het kan je helpen jouw ideeën samen te voegen...

Lees meer

Pin It on Pinterest

Share This

Share This

Share this post with your friends!