De kans is groot dat jouw keuken al behoorlijk wat jaren trouwe dienst verricht. Hoogste tijd dus voor iets nieuws. Het begint allemaal bij de nodige inspiratie en dat is dan ook wat we je gaan geven. Wellicht ben je van plan een volledige nieuwe keuken te plaatsen, het kan natuurlijk ook zijn dat je wat inspiratie zoekt voor het restylen van je keuken. Het is namelijk niet altijd nodig om je hele keuken te verbouwen. Hoe dan ook; wij nemen de trends met je door, geven je de nodige keuken inspiratie, laten je weten wat je kan doen met een kleine keuken en tal van andere tips komen aan bod. Let’s gooo!

De nieuwste keuken trends

Er zijn enorm veel verschillende keukentrends op het moment. Het is goed om ze eens gezien te hebben, zodat je weet wat er mogelijk is. Welke trends passen in jouw stijl en ontwerp, en welke kun je maar beter vermijden? Die keuze is natuurlijk geheel aan jou. De een houdt van een moderne look en de ander kiest liever voor een landelijke keuken. Wat je ook kiest, maakt eigenlijk niet uit. Onze belangrijkste tip; “keep it simple”. Door een goede basis neer te zetten kan je makkelijker meegaan met de trends in de keukenwereld. Zo zijn metrotegels in een handomdraai geplakt en kan je jouw standaard kraan (redelijk) eenvoudig vervangen door een gouden of matzwarte variant. Ook kan een keukenblad behoorlijk wat verschil maken in het uiterlijk van jouw keuken. Hoewel dit vaak wel meer werk is, kan dit echt zorgen voor een totaal andere uitstraling van je keuken.

Inspiratie voor een kleine keuken

Jouw kleine keuken biedt grote kansen! Creeër in eerste instantie voor zoveel mogelijk praktische opbergruimte. Zorg voor veel kasten, maar vergeet zeker niet om enkele kasten te voorzien van lades. Deze zijn namelijk vaak efficiënter in te delen waardoor je de ruimte optimaal benut. Mocht je in de “mood” zijn om jouw kleine keuken groots te gaan verbouwen, dan kan het uitbreken van een muurtje misschien wel een uitkomst zijn. Betrek de keuken bij jouw eetgedeelte en creëer een bar. Zodoende geef je de ruimte namelijk twee functies. Ten eerste kan je de ruimte tijdens het koken dan prima als afzetruimte gebruiken, ten tweede kan je partner gezellig aan de bar zitten. Wanneer het eten dan klaar is kan je direct aanschuiven om samen te eten. Dinner is readyyy. IKEA biedt veel mogelijkheden voor kleinere ruimtes. De IKEA keukenplanner kan je goed gebruiken om eerst een ontwerp te maken, voordat je daadwerkelijk aan de slag gaat.

Zorg voor uitgesproken servies

Kies voor eyecatchers in jouw keuken! Dit zorgt namelijk voor sfeer en extra uitstraling van je keuken. Denk hierbij aan een prachtige servies set die echt in het oog springt. We zijn opzoek gegaan voor het mooiste servies voor jouw keuken en hebben de mooiste inspiratie voor je op een rijtje gezet. Hieronder vind je onze favorieten.

Keukenbladen maken de keuken

Een keukenblad kan je keuken maken of breken. Eigenlijk net zoals de term, kleren maken de man, is een keukenblad een belangrijk onderdeel van de uitstraling van je keuken. Zo geeft een houten blad een levendige warme uitstraling en heeft een marmeren keukenblad een veel koelere look. Een houten keukenblad combineert ontzettend goed met een witte keuken. Op deze manier hou je een strakke keuken, met een warme uitstraling. Een wit marmeren keukenblad gaat weer erg goed samen met gekleurde keukenkastjes. Het liefste zouden we beide keukens in ons huis laten plaatsen, we love it! Welke keuken heeft jouw voorkeur? Laat het ons weten in de reacties.

Vergeet “keep it simple” we gaan all-in

Deze keuken voorbeelden zijn voor alle lefgozers en die-hard interieurjunkies die niet bang zijn voor een beetje kleur in huis. Mocht het je aan lef niet ontbreken dan hebben we hier wat toffe keuken inspiratie voor je. En mocht je besluiten om je keuken zo in te richten dan zien we het resultaat graag voorbijkomen. Daar kun je ons zelfs s ‘nachts voor wakker maken, geweldig!

Samen koken aan jouw eigen kookeiland

Een kookeiland is de natte droom van iedere keukenliefhebber, hobbykok en levensgenieter. Met een kookeiland combineer je namelijk functionaliteit, uitstraling en gezelligheid. Het is de ideale manier om samen met vrienden en familie te koken en echt te genieten van elkaars aanwezigheid. Zo hoef je niet meer te wachten tot het eten wordt opgediend om die heerlijke fles wijn open te trekken. Wanneer je graag met een grote groep vrienden en/of familie wil tafelen kan het leuk zijn om je kookeiland te combineren met een bar of aangrenzende tafel.

Laat je eigen keuken zien

Ben jij zo enthousiast geworden dat je zelf aan de slag gaat, of heb je al een designkeuken? Dan zijn wij benieuwd naar jouw foto’s, voorbeelden en ideeën. Laat ze hieronder in de reacties achter, als je durft ;-). Wij zijn benieuwd naar jouw keuken inspiratie.