Privacy statement

Privacyverklaring WondereWoonWereld.nl

  1. Inleiding
    Wanneer je contact met ons opneemt, deel je persoonsgegevens met ons. Deze geef je vaak zelf door, zodat we een prangende vraag kunnen beantwoorden of zodat we je (bijvoorbeeld met een nieuwsbrief) op de hoogte kunnen houden van de laatste ontwikkelingen. Maar soms geef je ons ook informatie zonder dat je het zelf actief aan ons verstuurt (bijvoorbeeld via cookies). We leggen je in deze privacyverklaring graag uit welke gegevens we van je verzamelen, waarom we deze nodig hebben, wat we hiermee doen en welke rechten je hebt. Kortom; hoe gaan wij om met jouw privacy?

1.1 . Wat zijn persoonsgegevens?
Onder persoonsgegevens valt alles waardoor wij kunnen zien óf waardoor we kunnen achterhalen dat jij het bent. Dit zijn directe persoonsgegevens, zoals je naam, e-mailadres, woonadres en telefoonnummer, maar ook gegevens waardoor we gemakkelijk kunnen achterhalen dat bepaalde gegevens of acties bij jou horen, zoals bijvoorbeeld je IP-adres. Wanneer je een formulier invult op onze website, je inschrijft voor de nieuwsbrief of zelfs wanneer je alleen onze website bezoekt, geef je ons de beschikking over jouw persoonsgegevens.

1.2. Wie verwerkt jouw persoonsgegevens?

Deze privacyverklaring heeft betrekking op alle gegevens die verwerkt worden door wonderewoonwereld.nl of waarbij wonderewoonwereld.nl de verantwoordelijkheid draagt voor de verwerking. Hieronder vind je onze bedrijfs- en contactgegevens. Zo kun je ons te allen tijde bereiken wanneer je vragen hebt over de verwerking van jouw persoonsgegevens door ons.

Vestigingsadres:
Hillekensacker 1067
6546 KB te Nijmegen
Contactgegevens:
E. info@wonderewoonwereld.nl

  1. Waarvoor gebruiken we jouw persoonsgegevens?
    We leggen je graag voor ieder formulier afzonderlijk uit welke gegevens we van je vragen, waarom wij deze vragen, wat we ermee doen en waar en hoe lang we jouw gegevens opslaan.

    2.1. Nieuwsbrief
    Om op de hoogte te blijven van o.a. nieuws, projecten en workshops, verzendt wonderewoonwereld.nl regelmatig nieuwsbrieven, waarvoor je jezelf kunt aanmelden via het aanmeldformulier op wonderewoonwereld.nl. In dit aanmeldformulier vragen we persoonsgegevens van je.We sturen je geen nieuwsbrieven als je ons daarvoor geen toestemming hebt gegeven. Nadat je de aanmelding via de website verstuurt, ontvang je van ons een e-mail waarin je jouw aanmelding definitief moet bevestigen. Pas daarna ontvang je ook daadwerkelijk onze nieuwsbrieven.

Je kunt je echter ten alle tijden afmelden van de nieuwsbrief, zie 2.1.4.

2.1.1. Welke gegevens verwerken wij?
In het aanmeldformulier voor onze nieuwsbrief, vragen we je om jouw naam en e-mailadres in te vullen.

2.1.2. Waarom verwerken wij deze gegevens?
Jouw e-mailadres hebben we nodig om je de nieuwsbrief te kunnen toesturen. Wanneer je jezelf via het aanmeldformulier inschrijft, geef je ons toestemming om je te mailen op het opgegeven e-mailadres.

Bij wonderewoonwereld.nl vinden we een persoonlijke benadering belangrijk en daarom richten we onze nieuwsbrieven graag aan jou persoonlijk. Om dit te doen, moeten we natuurlijk wel je naam weten. Je bent niet verplicht om deze aan ons door te geven. Wanneer je besluit om je naam er wel bij te zetten, verleen je toestemming om deze op te slaan in onze database en om deze te vermelden in de e-mails die we aan je sturen.

Voor het verwerken van nieuwsbriefaanmeldingen en voor het verzenden van de nieuwbrieven gebruiken wij het programma Mailchimp. Mailchimp toont ons, naast de gegevens die je zelf met ons deelt, of de nieuwsbrief bij je aankomt, of je de nieuwsbrief opent, of je de links in de nieuwsbrief aanklikt en welk e-maildomein je gebruikt. We gebruiken het leesgedrag om de nieuwsbrief te verbeteren en om de inhoud beter af te stemmen op de lezers.

2.1.3. Waar slaan we jouw gegevens op?
Wanneer je jouw inschrijving voor de nieuwsbrief vanwonderewoonwereld.nl verstuurt, worden je gegevens automatisch opgeslagen in Mailchimp. Mailchimp is een externe partij, gevestigd buiten de Europese Unie in de Verenigde Staten. Wanneer je je inschrijft voor de nieuwsbrief van wonderewoonwereld.nl, ga je ermee akkoord dat we jouw gegevens met hen delen. Wij hebben een overeenkomst met Mailchimp om te waarborgen dat jouw persoonsgegevens ook daar zorgvuldig worden behandeld.

2.1.4. Hoe lang bewaren we jouw gegevens?

Wij bewaren jouw gegevens zolang je staat ingeschreven voor de nieuwsbrief vanwonderewoonwereld.nl. Je kunt je hier op ieder moment ook weer voor uitschrijven. Dit kan door in een van de ontvangen nieuwsbrieven op ‘Afmelden’ te klikken of door dit telefonisch of schriftelijk aan ons door te geven. Wanneer je je afmeldt via de link in de nieuwsbrief, verwijderen wij jouw persoonsgegevens binnen 30 dagen na afmelding definitief uit Mailchimp. Wanneer je direct aan ons doorgeeft dat je de nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen, geldt dezelfde verwijderingstermijn. Mocht wonderewoonwereld.nl besluiten om definitief te stoppen met de nieuwsbrief, dan worden je gegevens ook nog maximaal 30 dagen bewaard.

Je kunt telefonisch, per e-mail of per post contact met ons opnemen via de contactgegevens in paragraaf 1.2.

Wij verkopen jouw gegevens nooit aan een derde partij.

2.2. Contactformulier
Soms wil je graag contact met ons opnemen of een kennismakingsafspraak inplannen en daarom is op onze website een contactformulier beschikbaar. Om jouw vraag gericht te kunnen beantwoorden en een afspraak, hebben we een aantal persoonsgegevens van je nodig.

2.2.1. Welke gegevens verwerken wij?
In het contactformulier vragen we je om jouw naam, e-mailadres en telefoonnummer in te vullen en om een vraag te formuleren.

2.2.2. Waarom verwerken wij deze gegevens?
We vragen om je naam, zodat we weten met wie we contact hebben. Dit maakt een conversatie wel zo prettig en makkelijk. Wanneer je het contactformulier invult, geef je toestemming om jouw naam te bewaren totdat jouw vraag is afgehandeld en/of je afspraak is geweest.

De meeste vragen beantwoorden wij per e-mail. Om je een antwoord te kunnen sturen op jouw vraag, hebben we dus een e-mailadres nodig. Wanneer je het contactformulier invult, geef je ons toestemming om je te e-mailen met informatie die betrekking heeft op de door jou gestelde vraag.

Het invoeren van een telefoonnummer is optioneel. Wanneer je een telefoonnummer opgeeft, geef je ons toestemming om je te bellen over de vraag die je via het contactformulier hebt gesteld.

Om jouw vraag gericht te kunnen beantwoorden, vragen we je om deze te formuleren in het contactformulier. Zo kunnen we ons goed voorbereiden en je zo goed en efficiënt mogelijk helpen.

Wij gebruiken de gegevens die je ons via het contactformulier toevertrouwt niet voor andere doeleinden dan voor het beantwoorden van jouw vraag of het conformeren van de afspraak die je zelf inplant.
2.2.3. Waar slaan we jouw gegevens op?
Wanneer je het contactformulier invult, geef je toestemming om jouw persoonsgegevens te gebruiken in de onderlinge communicatie en om deze te bewaren in clubplanner en onze mailbox (hier komen ingevulde contactformulieren binnen). Clubplanner is ons klantenbeheersysteem. Bij inschrijving worden jouw gegevens hier bewaard.

2.2.4. Hoe lang bewaren we jouw gegevens?
De persoonsgegevens die aan ons worden verstrekt via het contactformulier gebruiken we alleen om contact met je te onderhouden over de vraag die gesteld is in het formulier. De gegevens worden minimaal twee maanden in onze mailbox bewaard. Als je wilt dat we deze gegevens (eerder) wissen; stuur ons een verzoek, dan doen we dit uiteraard.

De gegevens gebruiken we niet voor doeleinden anders dan het beantwoorden van de vraag die je stelt in het contactformulier.

2.3. Cookies

2.3.1. Google Analytics

Om een goed beeld te krijgen van de manier waarop bezoekers van wonderewoonwereld.nl de website gebruiken, maken wij gebruik van het data-analyseprogramma Google Analytics. Hiervoor worden Google Analytics-cookies geplaatst. Om ervoor te zorgen dat wij jouw privacy optimaal kunnen waarborgen, is een overeenkomst gesloten met Google. Ook anonimiseren wij de verzamelde data, door het laatste octet van jouw IP-adres onzichtbaar te maken. Gebruiksgeschiedenis is op die manier niet meer te herleiden naar jou als individu. De instelling ‘Gegevens delen met Google’ is daarnaast uitgeschakeld, waardoor Google geen toestemming meer heeft om jouw gegevens te benutten voor eigen verwerkingsdoeleinden en maken wij geen gebruik van andere Google-diensten in combinatie met de Google-Analytics-cookies.

3. Sollicitaties

Ook wanneer je bij ons solliciteert verwerken we jouw persoonsgegevens. We willen weten wie jij bent, wat je kunt en hoe we je kunnen bereiken. Daarom slaan we jouw gegevens tot 1 jaar na moment van solliciteren op. Dit doen we zodat we bij vrijkomen van een functie uit ons eigen bestand kunnen vissen. Wil je dat wij jouw gegevens eerder verwijderen? Dat kan. Wanneer je contact met ons opneemt verwijderen wij jouw gegevens binnen 1 week na contact.

4. Wat zijn jouw rechten?

4.1. Inzien, aanpassen, verwijderen of overdragen van uw gegevens

Te allen tijde heb je het recht om in te zien welke gegevens wij van je hebben. Zodra je aan ons kenbaar maakt dat je jouw gegevens wilt inzien, verstrekken wij deze binnen 30 dagen.

Ook heb je het recht om jouw persoonsgegevens door wonderewoonwereld.nl te laten wijzigen of om ze helemaal te laten verwijderen. Voor het wijzigen of verwijderen van je gegevens geldt dezelfde termijn als voor het inzien van de gegevens, namelijk binnen 30 dagen. Ben je een actieve klant vanwonderewoonwereld.nl? In dat geval hebben wij jouw gegevens nodig voor het uitvoeren van onze overeenkomst en kunnen we deze (nog) niet verwijderen.

Ook heb je het recht om jouw persoonsgegevens te ontvangen vanwonderewoonwereld.nl, zodat je deze gemakkelijk kunt overdragen aan een andere organisatie. Ook kun jewonderewoonwereld.nl vragen de informatie rechtstreeks over te dragen aan een andere organisatie. Dit geldt alleen voor gegevens waarvoor je ons toestemming hebt gegeven en voor gegevens die voor ons (en voor de derde partij) nodig zijn om een overeenkomst uit te voeren.


4.2. Intrekken toestemming verwerking persoonsgegevens

Wanneer je contact opneemt met wonderewoonwereld.nl, zoals omschreven in artikel 2 van deze privacyverklaring, geef je ons toestemming om bepaalde acties uit te voeren en om (in sommige gevallen) ook persoonsgegevens op te slaan. Je kunt deze toestemming te allen tijde ook weer intrekken. Wanneer je jouw toestemming wilt intrekken, kun je dit telefonisch of schriftelijk aan ons laten weten. Onze contactgegevens vind je in paragraaf 1.2.

4.3. Een klacht indienen
Wanneer je het niet eens bent met de wijze waarop wonderewoonwereld.nl omgaat met de verwerking van jouw persoonsgegevens, kun je een klacht bij ons indienen. Wanneer je er metwonderewoonwereld.nl onderling niet uitkomt heb je het recht om een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

Pin It on Pinterest

Share This