Toilet IDEEËN

Wc ideeën voor het kekste kleine kamertje!

In veel huishoudens wordt weinig aandacht aan het kleinste kamertje in huis besteed. Mensen vinden het stylen van deze ruimte niet zo belangrijk. Ook is het een klein hokje en dat maakt het soms lastig om er iets leuks van te maken. Wanneer het huis wordt verbouwd, wordt vaak aan de wc als laatste gedacht. Zonde! Naast de gang, waar je visite ontvangt, is het toilet ook een plek waar de meeste van jouw gasten komen. Wel zo fijn dus als het toilet een fijne plek is om even tijd door te brengen. Ook voor jezelf, want jij bent ook dagelijks te vinden in het kleinste kamertje! In deze blog hebben wij de allerleukste wc ideeën voor jou verzameld, zodat je graag nog even iets langer blijft zitten 😉

Wc ideeën – het kleinste kamertje in huis

Wc ideeën – het kleinste kamertje in huis

Wc ideeën voor het kekste kleine kamertje! In veel huishoudens wordt weinig aandacht aan het kleinste kamertje in huis besteed. Mensen vinden het stylen van deze ruimte niet zo belangrijk. Ook is het een klein hokje en dat maakt het soms lastig om er iets leuks van te...

Badkamer ideeën 2018 – Klein, rond, groen en speels!

Badkamer ideeën 2018 – Klein, rond, groen en speels!

KLEINER, DRUKKER EN TOCH TIJDLOOS Dat is de badkamertrend van 2018. In tegenstelling tot de afgelopen jaren, mag de badkamer weer versierd worden met kleine vloer en wandtegels. Dit geeft de badkamer een hele andere uitstraling. Naast de grote van de tegel viel ons...

Tegelwijsheden

De tegels zijn een belangrijke basis van de toiletruimte. De ruimte is vaak klein, maar er zijn diverse trucjes om de wc optisch groter te laten lijken. Door te kiezen voor contrast tussen de vloer- en wandtegels, lijkt de ruimte groter. Kies bij een klein toilet ook voor grote tegels. Het oogt rustiger en ruimer, doordat je minder voegen tussen de tegels ziet. Ook glanzende tegels laten de ruimte groter lijken. Dit komt door de weerkaatsing. Liever geen standaard witte tegels op het toilet? Kies dan voor een licht gekleurde tegel. Dat staat ook heel fris. Een absolute no-go voor een klein toilet is een sierrand. Je onderbreekt de breedte en de hoogte, waardoor de ruimte klein gaat lijken. Om de breedte te benadrukken, kun je ervoor kiezen om de tegels liggend te plaatsen. Wil je juist het accent leggen op de hoogte? Plaats dan de tegels in de lengte.

Gekke printjes

Om je wc een unieke look te geven, kies je eens niet voor tegels! Er zijn op Pinterest  genoeg niet zo standaard wc ideeën te vinden. Denk aan betonstuc, verf of behang! Wil je een overweldigende ervaring beleven op het toilet? Kies dan voor een behangetje met een gekke print! Persoonlijk kan ik me voorstellen dat het wel heel druk wordt, dus ik zou er voor kiezen om één muur te behangen met een printje. Bijvoorbeeld de muur tegenover de deur of de muur achter de wc. Wel een printje op het toilet, maar wil je het niet rigoureus aanpakken? Ga dan op zoek naar een wc-bril met een gek printje! Toch liever tegels? Durf jij het aan om de vloer te betegelen met een motiefje?

Voetjes van de vloer

Maar nu even praktisch… Tijdens het poetsen is het wel prettig als alles van de vloer is. Door een wandtoilet te plaatsen, kun je goed schoonmaken onder het toilet. Plaats een hangende wasbak en zorg ook dat de toiletborstel aan de muur hangt. Kortom, probeer zo weinig mogelijk op de grond te plaatsen. Wist je dat de ruimte dan ook groter lijkt?

Toiletpapier hier, toiletpapier daar

Ik schreef het hier al eens eerder: opgeruimd staat netjes! Dat geldt uiteraard niet alleen voor de badkamer, maar ook voor de wc. Door te zorgen voor een net toilet, ziet het er fris en netjes uit. Ruim losse spullen dus op. Heb je een hoog plafond? Dan kun je ervoor kiezen om planken aan de muur te bevestigen. Zet hier de rollen toiletpapier op en verberg vrouwenartikelen in leuke mandjes. Een andere tip: berg toiletrollen op in een draadmand. Dan lijken die reserverollen ineens wel op decoratie!

Wc ideeën in stijl

Mij kan de inrichting van een huis niet harmonieus genoeg. Dit betekent dat ik het mooi vindt als het toilet dezelfde sfeer en stijl uitstraalt als de rest van het huis. Om deze ervaring optimaal uit te voeren, kun je ervoor kiezen om de vloer van de gang door te laten lopen in de ruimte van het toilet. Hieronder geef ik voor elke stijl wat toffe wc ideeën:

  • Industrieel: op dit toilet komen ruwe materialen terug, zoals onbewerkt hout. Maar denk ook aan het laten zien van het leidingwerk! Spuit het in een metallic kleurtje en je industriële look is af.
  • Scandinavisch: deze ruimtes zijn klinisch wit! Het straalt rust, ruimte en eenvoud uit. Een plant of kolossale fotolijst zijn niet weg te denken.
  • Stoer: hoe donkerder, hoe stoerder. Dus kies voor grijze tegels of zelfs zwart, als je durft! Hang een industriële lamp op aan het plafond en jouw stoere wc is klaar om bewonderd te worden.
  • Naturel: houd het toilet simpel en strak. Kies voor neutrale kleuren als wit en beige. Voeg ook accessoires van natuurlijke materialen toe.

Mini make-over

Wil je geen grote verbouwing? No problem, want ook met een aantal kleine aanpassingen kun je van jouw wc iets leuks maken! Met een grote spiegel creëer je een chique sfeer op het toilet. Kies voor een opvallende lamp aan het plafond. Zo is jouw toilet niet zo’n kaal kamertje meer. Fleur de muur op met posters in lijsten of met schilderijen. Let er wel op dat je het niet té druk maakt met accessoires, want hierdoor gaat de ruimte kleiner lijken. Kies ervoor om één kleur te gebruiken of kies ervoor om accessoires van hetzelfde materiaal op te hangen en neer te zetten!

Welke wc ideeën zien we bij jou terug?

Ik hoor het hier borrelen. Nee, niet de wc die verstopt zit, maar alle ideeën in jouw hoofd! Tijd om aan de slag te gaan met de bovenstaande wc ideeën. Pak jij het grondig aan en ga je verbouwen met deze ideeën of ga jij aan de slag met een mini make-over in het kleinste kamertje? We vinden het leuk om een foto langs te zien komen op Instagram van jouw kekke kleine kamertje! Tag je ons? (@karinstahome en @wonderewoonwereld.nl)

INSPIRATIE VOOR EEN ANDERE RUIMTE NODIG?