het_houtlokaal

Volledig opgaan in de details

Objecten maken met een functie, die blijven boeien en inspireren. Dat vindt Marisa Klaster van het_houtlokaal het allerbelangrijkst. Ze denkt in vormen, kleuren en toepassingen. Haar collectie ontstaat als een schets op papier en het uitproberen van vormen en afwerkingen in hout. Net zo lang tot ze een basisvorm creƫert voor een serie authentieke producten, die allemaal haar handschrift dragen.

Wat drijft deze creatieve meubelmaakster uit Rotterdam? En hoe komen haar unieke meubels en tafelaccessoires tot stand? Dat hebben we voor jou op een rijtje gezet.

DE TIJD VERGETEN

Schetsen. De tijd vergeten. Helemaal opgaan in de details. Dat geeft Marisa een fantastisch gevoel. Ɖn de afwerking. Als ze olie of kleur aanbrengt en ziet wat dat met de tekening van hout doet. Ze wil maken, met haar hoofd en haar handen. Van een dik stuk boomstam naar een schaal vol lekker eten. Van een grafisch- naar een ruimtelijk ontwerp. Muziek hard aan, verstand op nul en werken op haar intuĆÆtie.

Een greep uit de producten van Het_Houtlokaal

LOKAAL- EN HANDGEMAAKT

Ā Drie jaar geleden begon Marisa voor het eerst met houtdraaien bij Ronald Kanne in Wehl. Het eerste houtproduct wat ze daar maakte was een eierdop. Ze besloot die creatie nieuw leven in te blazen en brengt binnenkort een vernieuwde versie van de eierdop uit. Nu geperfectioneerd en ontworpen met de nodige dosis ervaring.Ā 

Het_houtlokaal is de locatie waar Marisa samen met haar zwager, Mark Peters, zelfstandig werkt. Ze zijn allebei meubelmakers en maken alles zelf van hout. Lokaal staat voor lokaal gemaakt. In Rotterdam. Producten uit eigen stad, en voor sommige klanten zelfs uit de buurt.

JE OGEN GEBRUIKEN

Het ontwerpen van een schaal, pepermolen of kaarshouder? Voor Marisa begint alles bij het om je heen kijken. Het gebruiken van je ogen. Ze schetst alles in potlood om haar ideeƫn vast te pakken en vorm te geven. En die vorm zet ze om in hout. Blijven kijken en zo de details bepalen. De verhoudingen verbeteren en vastleggen. Dat zijn essentiƫle onderdelen van haar werkproces. En misschien wel het belangrijkste: het hout schuren, schuren en nog eens schuren. Dan rest alleen nog de visuele afwerking. Het kiezen van de juiste olie of lak en het kleurgebruik.

WIE IS Het_HOUTLOKAAL?

Van jongs af aan is Marisa altijd bezig geweest met tekenen. En zo begint elk ontwerp voor haar nu nog steeds: met potlood en papier of op een stuk hout. Haar vader heeft ze nooit gekend. Dat maakt het feit dat ze voor hetzelfde vak heeft gekozen als hij misschien wel Ć©xtra bijzonder. Vader en dochter, allebei een eigen ontwerpstudio.

De Makers

ontdek het verhaal achter andere producten

Beeldbouw

Jet en Mark maken creatieve ontwerpen die keer op keer blijven verassen.

Oxx Furniture

Elaine, rory en het team maken massieve houten tafels met liefde en passie.

Creative open

Tessa maakt boomstamtafels en bedenkt de mooiste creaties voor jou op maat.Ā 

Creatief talent?

Ben jij het volgende creatieve meesterbrein die een plaatsje veroverd in onze winkel.