style and stitches

Uniek XXL Borduurwerk dat blijft verassen

Handwerk in de meest pure vorm, dat is de beste omschrijving voor de ontwerpen van Style and Stitches. Dankzij de aandacht voor details, kleurrijke motieven en de drang om iets moois te maken, blijven de prachtige designs van Susanne je keer op keer verrassen. De unieke XXL borduurwerken mogen dan ook gezien worden, kleurrijk, kunstzinnig en elk met een eigen verhaal. We love it!

XXL BORDUURWERK SUF?

Was boorduurwerk vroeger een priegelwerkje, nu niet meer. De XXL borduurwerken van Style and Stitches zijn namelijk kleurrijk, modern en helemaal niet suf. Met de kingsize borduursteken en het XXL wandpaneel (120x200cm) is het Susanne gelukt om deze oude techniek in een modern jasje nieuw leven in te blazen. Je vindt ze niet in veelvoud in de winkel, maar deze blikvangers voorzien elk interieur van een kleurrijke touch.

EEn kijkje in de werkplaats van Style and Stitches

Hier word ik happy van…

Soms is een tegenslag alles dat je nodig hebt om de zon weer te laten schijnen. Dat merkte Susanne ook toen ze voor de eerste keer aan de slag ging met het maken van een XXL borduurwerk. Het voelde als meditatie, even geen gedachtes, geen zorgen, maar alleen iets zien ontstaan waar je blij van wordt. Gelukkig wordt Susanne naast het maken van deze XXL borduurwerken ook vrolijk van het delen van deze prachtige ontwerpen. In het late voorjaar van 2018 is daarom Style and Stitches ontstaan.

De grootste uitdaging

Het ontwerpen van een XXL borduurwerk vraagt een hoop creativiteit, ruimtelijk inzicht en gevoel voor kleur, maar dat gaat Susanne van nature goed af. Eigenlijk ook logisch, want creatief is ze al sinds kleins af aan. De grootste uitdaging zit hem dan ook vooral in het vinden van de juiste kleuren wol, maar na een hoop speurwerk komt dat elke keer weer goed. Toch is er nog een andere grote uitdaging, ā€œde lengte van mijn armen of beter gezegd de grootte van de XXL borduurwerkenā€, zegt Susanne lachend. ā€œVoor iedere steek in het XXL borduurwerk moet ik namelijk met het XXL bord knuffelenā€. Benieuwd hoe dit eruit ziet, bekijk bovenstaande video.

De idealistĀ 

Susanne (1969) ontwerpt alle XXL borduurwerken vanuit haar atelier aan huis in Velp. Daar woont ze samen met haar man Henri. Deze idealist maakt de wereld graag een stukje mooier. DaarnaastĀ  geniet deze kunstzinnige maker, naast handwerk, ook van een avondje filmhuis, een flinke wandeling en van reizen. Tijdens het reizen gaat ze op zoek naar echte verhalen en de natuur, daar komt ze altijd energiek en vol nieuwe ideeĆ«n van terug. Verder draagt deze (kleine) wereldverbeteraar haar steentje bij als vrijwilliger in een atelier voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en schrijft ze graag. Dit doet Susanne niet alleen als hobby, maar ook zeer verdienstelijk als TOP blogger van Team Wonderewoonwereld.

De Makers

ontdek de verhalen van andere makers!

Berben Design

Rogier maakt prachtige handgemaakte producten met een flinke dosis rock ‘n roll!

Brandt kaarsen

Met de geurkaarsen van Giselle is het wel heel makkelijk om in elke ruimte te genieten.

DD Creatives

Stefanie & Kelly brengen ons kleurrijke producten voor in huis uit HaĆÆti.

MoreCircular

Marten maakt het jou wel heel makkelijk om iets goeds te doen voor het milieu en je interieur.

Atelier Andrea

Andrea ontwerpt tijdloze en trendy Art Prints die opvallen in elk interieur.Ā 

Metalstuff

Dennis laat zet zijn liefde voor metaal om tot prachtige meubels voor jouw interieur!

Lampshapers

Angelique ontwerpt en maakt prachtige design lampen die elke kamer verlichten.

Style and stitches

Susanne maakt kleurrijke XXL Borduurwerken, elk met een eigen verhaal

Beeldbouw

Jet en Mark maken creatieve ontwerpen die keer op keer blijven verassen.

Oxx Furniture

Elaine, rory en het team maken massieve houten tafels met liefde en passie.

Creatief talent?

Ben jij het volgende creatieve meesterbrein die een plaatsje veroverd in onze winkel.