Berben design

Ambacht met een dosis rock ā€˜n roll
Ambacht met een goede dosis rock ā€˜n roll, daar staan de unieke producten van Berben Design voor. De klokken, tafels, lampen en accessoires van Berben Design zijn te herkennen uit duizenden. Drumstellen die niet langer gebruikt worden voor het maken van muziek zijn het voornaamste ingrediĆ«nt voor deze toffe stukken. Stoer, robuust en industrieel; met een ontwerp van Berben Design in je interieur maak je een echt statement.

Gemaakt om te maken…

Sommige mensen zijn gemaakt om te creƫren. Zo ook Rogier Berben. Een echte muzikant die sinds zijn vierde al bezig is met het maken van muziek. Met zelf spelen, schrijven, touren en opnemen heeft hij lange tijd zijn creativiteit laten zien. Met een voorliefde voor muziek maken en schrijven vond hij in 2014 een nieuwe uitlaatklep voor zijn creativiteit. Als hobby begon hij met het maken van een tafel van een oude trommel.

Nieuwe ideeƫn, nieuwe uitdagingen

Een uniek stuk als die tafel blijft natuurlijk niet onopgemerkt en al snel begon er meer en meer interesse te komen. Enkele jaren verder en zijn aanbod aan klokken, tafels, lampen en accessoires is uitgebreid naar objecten die van begin tot eind aan zijn brein ontsproten zijn. Dat gaat natuurlijk niet vanzelf. Autodidact Rogier heeft door veel te sparren met houtbewerkers in zijn omgeving en door nieuwe technieken uit te proberen, het vak zich eigen gemaakt.

BINNENKIJKEN IN DE WERKPLAATS VAN ROGIER

Materialen met karakter

Wanneer je iets vernieuwends doet, bestaat daar geen handleiding voor. Het verwerken van drums in de ontwerpen van Berben Design bracht de nodige uitdagingen met zich mee. Drums zijn natuurlijk nooit bedoeld om als bijvoorbeeld klok te functioneren. Ook het werken met massief hout is iets wat om een secure aanpak vraagt. Een puur materiaal als hout heeft ruimte nodig om te leven. Aan al deze zaken is gedacht, op slimme wijze heeft Rogier de producten geperfectioneerd tot de unieke items die ze nu zijn.

De man achter de drums

Rogier (1987) maakt alle producten in zijn werkplaats in zijn stad Tilburg. Daar woont hij samen met zijn vriendin Cheryl en kat Mojo. Naast zijn passie voor muziek en maken geniet Rogier van een goede kop koffie, vintage design en uiteraard mooi hout. Deze denker Ć©n doener geniet enorm van ideen tot leven zien komen en dat zie je terug in de aandacht voor detail. Als je een product bestelt van Berben Design komt die ook nog door de handen van vader Piet Berben, die het inpak- en verzendproces op zich heeft genomen. Die persoonlijke touch, dat maakt Berben Design zo bijzonder.

De Makers

ontdek de verhalen van andere makers!

Berben Design

Rogier maakt prachtige handgemaakte producten met een flinke dosis rock ‘n roll!

Brandt kaarsen

Met de geurkaarsen van Giselle is het wel heel makkelijk om in elke ruimte te genieten.

DD Creatives

Stefanie & Kelly brengen ons kleurrijke producten voor in huis uit HaĆÆti.

MoreCircular

Marten maakt het jou wel heel makkelijk om iets goeds te doen voor het milieu en je interieur.

Atelier Andrea

Andrea ontwerpt tijdloze en trendy Art Prints die opvallen in elk interieur.

Metalstuff

Dennis laat zet zijn liefde voor metaal om tot prachtige meubels voor jouw interieur!

Lampshapers

Angelique ontwerpt en maakt prachtige design lampen die elke kamer verlichten.

Style and stitches

Susanne maakt kleurrijke XXL Borduurwerken, elk met een eigen verhaal

Beeldbouw

Jet en Mark maken creatieve ontwerpen die keer op keer blijven verassen.

Oxx Furniture

Elaine, rory en het team maken massieve houten tafels met liefde en passie.

Creatief talent?

Ben jij het volgende creatieve meesterbrein die een plaatsje veroverd in onze winkel.