Kasten

Kasten zijn praktisch, zo kun je er van alles in opbergen, inzetten of wegmoffelen. Toch is het niet helemaal van deze tijd om kasten alleen te gebruiken om iets in op te bergen, ze zijn ook uitermate geschikt om te gebruiken als eyecatcher. Tegenwoordig zijn er vele soorten en maten, van dressoir tot aan boekenkast en van nachtkastje tot vitrinekast. De keus is aan jou, wat is jouw favoriet?

Kasten zijn niet alleen handig

Een kast is niet alleen enorm handig, maar kan dankzij zijn grote ook gebruikt worden als ultieme blikvanger in elke kamer. Bij ons vind je namelijk alleen het mooiste van het mooiste, zodat je altijd zeker weet dat je eenĀ  goede indruk maakt. Van een stalen dressoir tot aan een praktische wandkast en van vitrinekast tot aan industriĆ«le nachtkastjes. Of de kast nu klein is of groot, breed of hoog, Ć©Ć©n ding hebben al onze kasten allemaal gemeen; Ze zijn niet alleen praktisch maar voegen altijd extra sfeer toe aan elk interieur.

 

Verschillende materialen

Ieder materiaal zorgt voor een andere uitstraling van de kast, daarom doe je er goed aan om vooraf te bedenken welke “look & feel” de kast moet hebben. Een klassiek dressoir past wellicht niet zo goed in een Scandinavisch interieur en een industriĆ«le stalen vitrine kast niet zo goed in een moderne inrichting. Hoewel, er zijn natuurlijk ook genoeg uitzonderingen op de regel. Een stalen nachtkastje kan best goed staan in een brocante slaapkamer en een houten boekenmolen past ook in een modern interieur. Toch is het wel handig om vooraf na te denken over de uitstraling van jouw meubel. Een stalen wandkast kan namelijk een industrieel uiterlijk krijgen, maar met een lichtere houtsoort veranderen in een moderne kast. Dus of je nu kiest voor een kast van eiken, acacia of grenenhout maakt niet zoveel uit. Zo lang je maar weet wat jouw inrichting nodig heeft.

 

In welke ruimte moet de kast komen?

Kan een wandkast ook in de slaapkamer of mag ik een stalen nachtkastje ook gebruiken als bijzettafel, dat zijn veelvoorkomende vragen. Hoewel een kast een bepaalde naam draagt, kun je onze kasten combineren zoals je dat zelf wilt. Sterker nog, we juichen dat juist toe. Een kast voor in de keuken mag wat ons betreft ook in de woonkamer en een dressoir voor in de gang mag ook gewoon in de werkkamer staan. Wij geloven namelijk niet zozeer in het kiezen voor Ć©Ć©n woonstijl, maar vinden het belangrijk dat mensen hun eigen stijl ontdekken. Als jij het mooi vinden om een industrieel tvmeubel in een Scandinavisch interieur te plaatsen, moet je dat doen! Tenminste, als je ons wel beloofd om een foto in te sturen.

 

Gegarandeerd een unieke kast.

In onze wonderewoonwinkel vind je altijd een uniek design, wij werken namelijk alleen samen met de meest creatieve makers. Zo worden de kasten van Metalstuff en Beeldbouw Ā in Nederland ontworpen en met veel liefde voor jou gemaakt. Ook is het mogelijk om kasten op maat te laten maken. Dus heb je zelf een gaaf idee voor een kast? Neem dan contact met ons op en laat je verassen door de creativiteit, passie en vakmanschap van Dennis en Mark.