MoreCircular

Van afval naar prachtig design
Het verschil maken, dat is wat de producten van MoreCircular doen. Dankzij ingenieus (her)gebruik van gipsafval, prachtige designs en de drive om de wereld mooier te maken kun jij genieten van prachtige producten. Strak, stoer en modern; met een ontwerp van MoreCircular is het wel heel eenvoudig om iets goeds te doen voor het milieu en je eigen interieur.

Tijd voor verandering…

Vanaf jongs af aan is Marten al gefascineerd door technologie, duurzaamheid en altijd op zoek naar mogelijkheden om de wereld een stukje mooier te maken. Deze ingenieur en tevens designer is ervan overtuigd dat het mogelijk is om de progressie van onze welvaart te combineren met het gezonder maken van onze aarde, mits we anders omgaan met afval. Het is tijd voor verandering. Een nieuwe manier van produceren, waarbij we ontwerpen met goede intenties en juist (her)gebruik van grondstoffen, staat hierbij voorop.

Bekijk de werkplaats van Morecircular

Van gipsafval naar More pLASTer

ƉƩn van de minst hergebruikte afvalstromen is gipsafval en dat is niet zonder reden. In de veelal conservatieve bouw werken ze namelijk (nog) niet graag met hergebruikte materialen. Juist daarom voelde het als een uitdaging om iets met dit materiaal te doen. Na een lange periode van research, experimenteren en testen is het Marten gelukt om van gipsafval een nieuw materiaal te maken, genaamd ā€œMore pLASTerā€. Dit materiaal is veel sterker dan gips en kent eindeloze toepassingsmogelijkheden.

Het goede voorbeeld geven

Als je het perfecte materiaal hebt gevonden om mooie dingen van te maken, moet je natuurlijk wel het goede voorbeeld geven. Daarom trok Marten zijn stoute ontwerpschoenen aan en kwam hij met ā€œArchyā€. Een stoere, maar eenvoudige lamp die zowel staand of hangend gebruikt kan worden. Hij wil hiermee andere designers of ontwerpers aan het denken zetten en uitdagen om ook met More pLASTer aan de slag te gaan. Een goed idee moet je immers delen met de rest van de wereld.

De idealistĀ 

Marten (1984) maakt de wereld een stukje beter vanuit zijn woonplaats Antwerpen. Daar woont hij samen met zijn vriendin. Deze idealist en Fairphone gebruiker geniet naast het redden van de wereld, in zijn vrije tijd graag van een heerlijke bak koffie, een gezellige avond met vrienden en van zijn gezin. Het productieproces van More pLASTer vindt plaats in zijn garage. Met een product van MoreCircular weet je zeker dat je jouw steentje of gipswandje bijdraagt, en meehelpt aan een milieubewustere wereld.

De Makers

ontdek het verhaal achter de producten

Berben Design

Rogier maakt prachtige handgemaakte producten met een flinke dosis rock ‘n roll!

Brandt kaarsen

Met de geurkaarsen van Giselle is het wel heel makkelijk om in elke ruimte te genieten.

DD Creatives

Stefanie & Kelly brengen ons kleurrijke producten voor in huis uit HaĆÆti.

MoreCircular

Marten maakt het jou wel heel makkelijk om iets goeds te doen voor het milieu en je interieur.

Atelier Andrea

Andrea ontwerpt tijdloze en trendy Art Prints die opvallen in elk interieur.Ā 

Metalstuff

Dennis zet zijn liefde voor metaal om tot prachtige meubels voor jouw interieur!

Lampshapers

Angelique ontwerpt en maakt prachtige design lampen die elke kamer verlichten.

Style and stitches

Susanne maakt kleurrijke XXL Borduurwerken, elk met een eigen verhaal

Beeldbouw

Jet en Mark maken creatieve ontwerpen die keer op keer blijven verassen.

Oxx Furniture

Elaine, rory en het team maken massieve houten tafels met liefde en passie.

Creatief talent?

Ben jij het volgende creatieve meesterbrein die een plaatsje veroverd in onze winkel.