Atelier W

Keramiek in prachtige designs en kleuren

In een tijd van massaproductie en de wegwerpmaatschappij zijn er makers die voor een tegenbeweging zorgen. Bijvoorbeeld Wietske Sietsma van Atelier W. Met een sterke visie op schoonheid en vorm maakt zij unieke keramieken objecten voor bij jou in huis. Wat drijft haar om unieke objecten te creƫren? En wat is het verhaal achter de beeldjes, schotels, schalen en accessoires die zij maakt? Dat alles hebben wij voor jou op een rijtje gezet.

Schoonheid vinden op onwaarschijnlijke plekken…

Ieder kunstenaar heeft haar inspiratiebronnen. Die van Wietske is heel bijzonder. Ze laat zich inspireren door de dingen die anderen links laten liggen. Tweedehands winkels en rommelmarkten struint ze af, zoekend naar de dingen die door iedereen genegeerd worden. Want ook al is iets in slechte staat, de vorm is vaak heel bijzonder. Deze schoonheid geeft zij een nieuw leven door van deze objecten een mal te maken. Deze mal gebruikt ze om haar keramieken werken te creƫren. Helemaal nieuw, maar gevormd door het verleden.

Bekijk DE unieke creaties van Atelier W

Prachtige kleuren, glans en goud

Een bijzonder geslepen onderkant van een schaal, een klein poppetje: alles kan Wietske inspireren voor haar keramiek. Haar creatieve proces is heel organisch, waardoor elk product een uniek verhaal heeft. De vorm die ze gevonden heeft wordt daarna prachtig geglazuurd in allerlei unieke kleuren. Heel bijzonder zijn de goudkleurige accenten die haar producten hebben. Je zou haast vergeten dat de creaties hun oorsprong vinden in objecten die voor de meeste mensen geen waarde meer hebben.

Uniek en met een lang leven

Bij Atelier W. ben je verzekert van beeldschone woonaccesoires waar je lang van kan genieten. De producten zijn voorzien van een sterke laag glazuur, waardoor het niet snel stuk gaat of vies wordt. Alle ontwerpen zijn handgemaakt en worden in een kleine oplage geproduceerd, het zijn kunstwerken die je nergens anders vindt. Met liefde en zorg maakt zijn haar keramiek uit iets wat geen liefde meer kreeg. Helemaal klaar voor een met liefde en zorg uitgezocht plekje bij jou thuis.

Wie is Atelier W?

Al sinds haar jeugd is Wietske creatief bezig. Ze zocht altijd manieren om dingen te maken, van zandkastelen tot boomhutten. Niet raar dan ook dat zij koos voor een studie Beeldende vorming. Tijdens haar studie ontdekte ze haar passie voor keramiek, waarmee ze zich uren bezig kon houden. Toen zij een oven en andere benodigdheden had aangeschaft, begon ze voor zichzelf keramieken objecten te maken. Langzaam groeide dit uit tot het Atelier W zoals we het nu kennen.

De Makers

ontdek het verhaal achter de producten

Berben Design

Rogier maakt prachtige handgemaakte producten met een flinke dosis rock ‘n roll!

Brandt kaarsen

Met de geurkaarsen van Giselle is het wel heel makkelijk om in elke ruimte te genieten.

DD Creatives

Stefanie & Kelly brengen ons kleurrijke producten voor in huis uit HaĆÆti.

MoreCircular

Marten maakt het jou wel heel makkelijk om iets goeds te doen voor het milieu en je interieur.

Atelier Andrea

Andrea ontwerpt tijdloze en trendy Art Prints die opvallen in elk interieur.Ā 

Metalstuff

Dennis zet zijn liefde voor metaal om tot prachtige meubels voor jouw interieur!

Lampshapers

Angelique ontwerpt en maakt prachtige design lampen die elke kamer verlichten.

Style and stitches

Susanne maakt kleurrijke XXL Borduurwerken, elk met een eigen verhaal

Beeldbouw

Jet en Mark maken creatieve ontwerpen die keer op keer blijven verassen.

Oxx Furniture

Elaine, rory en het team maken massieve houten tafels met liefde en passie.

Creatief talent?

Ben jij het volgende creatieve meesterbrein die een plaatsje veroverd in onze winkel.