SCANDINAVISCH INTERIEUR – TIPS EN INSPIRATIE VOOR JOU!

 

 

TRENDY WONEN IN EEN MINIMALISTISCHE OMGEVING

 Het scandinavisch interieur is op het moment erg populair. Het wordt gekenmerkt door lichte tinten, houten vloeren, simple accessoires en groene planten. Wil jij kijken of een scandinavische inrichting iets voor jou is? Wij zetten alle kenmerken voor jou op een rij! Ook vind je aan het einde van dit artikel een aantal leuke scandinavische DIY tips.

SCANDINAVISCH INTERIEUR – ZACHTE KLEUREN EN NATUURLIJKE TINTEN

 In een scandinavisch interieur zie je voornamelijk lichte kleuren terug. Je komt er veel wit, grijs en en zachte pastel tinten tegen. Het geheel blijft licht en rustig, maar kan daarnaast goed gecombineerd worden met zwarte woonaccessoires. Zoals bijvoorbeeld fotolijstjes en kandelaars.

TIP: Je kunt jouw woning lichter doen lijken door spiegels op een tactische plek op te hangen. Zodoende kan je het daglicht weerkaatsen naar die iets te dondere hoek.

HOUT, TEXTIEL EN DIERENHUIDEN

Natuurlijke marterialen voeren de boventoon. Zowel hout, textiel en dierenhuiden zijn veel gezien, je vind ze dan ook vaak in het hele interieur terug. Kies voor een koeienhuid op de grond en een schapenvachtje op het bed of de bank. Een wit houten vloer in combinatie met een grof houten salontafel doet het ook altijd goed. Dit zie je ook terug op de onderstaande afbeelding. Wij houden ervan!

 

PLANTEN IN JE WOONKAMER, SLAAPKAMER EN BADKAMER.

Naast alle rustige tinten, zien we ook veel groen terug. Groene planten vind je op verschillende plekken terug in het interieur. Natuurlijk in de woonkamer en slaapkamer. Maar zeker ook in de badkamer kan een plant niet ontbreken. Ben je opzoek naar leuke inspiratie voor planten? Lees dan even dit artikel: Urban Jungle – Planten in je huis zijn hot!

 

EEN WITTE VLOER IS EEN MUST!

Qua vloer is er bijna maar een echte keuze. Elk scandinavisch interieur is voorzien van een wit houten vloer. Daarnaast wordt er veel gebruik gemaakt van kleden. Een goed idee is dan om te kiezen voor een dierenhuid of een geknoopt wollen vloerkleed.

SCANDINAVISCH TINY HOUSE – MINIMALISME PUUR SANG

Een Tiny House is het toonbeeld van minimalisme. Je kunt echter alleen het broodnodige meenemen in je mini woning. Toch kun je het zelfs daar gezellig maken, door je “house” een scandinavisch tintje mee te geven. Het gebruik van hout, plantjes en veel licht zijn daarbij essentieel.

SCANDINAVISCHE ACCESSOIRES DIY

De scandinavische woonstijl is tijdloos. Door het gebruik van veel natuurlijke tinten kun je deze ook nog eens gemakkelijk met allerhande woonaccessoires combineren. Een zilveren klok, een zwart fotolijstje of een leuke quote. Het kan allemaal! Ook een letterbord of een ligtbak doen het erg goed als trendy eyecatcher in jouw tijdloze interieur. 

Het geheim zit hem vooral in de combinatie van verschillende items. Let daarbij wel op dat je veel verschillende vormen gebruikt in dezelfde basistinten. Als je namelijk teveel kleuren gebruikt is het hele effect weg, en oogt het onrustig. Dit wil je natuurlijk voorkomen, aangezien deze woonstijl zich kenmerkt door rust.

Ben jij nog op zoek naar scandinavische woonaccessoires, maar wil je niet teveel uitgeven? Bekijk hieronder dan nog een paar DIY’s. Zo geef maak je binnen no-time een leuke boekenhouder, boekenlegger of waterkan. 

MEER WOONIDEEËN GEZOCHT?

Vond je deze blog nuttig? Wil jij nog meer tips en ideeën ontvangen? Laat het ons weten in een reactie, want dan gaan wij weer voor je opzoek naar nieuwe leuke wooninspiratie. Dat vinden we leuk!

x TEAM WONDEREWOONWERELD.NL