Cutting the Cake

Innovatieve kunstwerken op zijde

Iets maken wat nog niet bestond Ć³f natuurbelastend is. Dat was het vertrekpunt van fotografe Karen Steenwinkel en modeontwerpster Jolanda de Meester van Cutting the Cake. Persoonlijke themaā€™s vertalen in visuele concepten. Samen creĆ«ren. Mensen inspireren om meer te doen met minder en creatiever te worden. Een duurzamere levensstijl aanmoedigen.

Van daaruit is Magic Artwear ontstaan. Innovatieve kunstwerken geprint op zijde voor meer sfeer en kleur in het interieur. Op te hangen aan de muur, maar ook te dragen als rok, top, cape of sjaal.

Wat drijft dit artistieke duo uit Haarlem? En hoe verloopt het gezamenlijke creatieve proces? Dat hebben we voor jou op een rijtje gezet.

EEN MAGISCHE VERBINDING

Het atelier in Haarlem isĀ where the magic happens.Ā De ideeĆ«n van Jolanda en Karen sluiten naadloos op elkaar aan, wat leidt tot een magische samenwerking. En uit die verbinding vloeide Magic Artwear voort. Met als eerste product een doek die veelzijdig in te zetten is.

Een uniek product met een speciale, innovatieve band met knoopsgaten en zelfontworpen knopen. Het kunstdoek is daardoor zeer geschikt om in je interieur in te passen als kunstobject. Door middel van een ophangsysteem aan een stok of met een rails kan de doek worden opgehangen.

Maar dat is niet de enige manier waarop het kunstwerk gebruikt kan worden. Het doek kan namelijk ook gedragen worden als rok, top, cape of sjaal. Benieuwd hoe dat eruitziet?Ā 

Een greep uit de producten van Cutting the Cake

Een uniek kunstwerk

Het creatieve proces begint allemaal met een wit vel. Gevoel laten spreken en dit omzetten in beeld door middel van fotografie en marmerkunst (schilderen op water). Dat wordt later gereproduceerd en geprint op zijde. Er is gekozen voor zijde, omdat dit een mooie weergave van de kunst laat zien, het lekker aanvoelt Ć©n natuurlijk is. Dat komt binnen op een rol en wordt geknipt. De banden van linnen worden in het atelier geknipt, geperst, gelocked en daarna aan de zijde doeken genaaid. Als kers op de taart worden de knoopsgaten gemaakt.

WIE IS CUTTING THE CAKE?

Cutting staat voor knippen. Jolanda en Karen hebben een minimal waste policy. Dat betekent dat ze alles zelf knippen en daardoor geen restafval overhouden. De Cake staat voor het aansnijden van de taart. Oftewel: het moment dat je daadwerkelijk gaat doen wat je wilt doen en het deelt met anderen.

Jolanda en Karen

Jolanda (42) is super creatief en heeft op de modeacademie gezeten in Rotterdam. Van jongs af aan is naaien altijd haar hobby geweest. Karen (45) fotografeert vanaf haar dertiende en haalde toen zelfs al haar eerste opdrachten binnen. Ze is afgestudeerd aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht.

In 2007 begon de samenwerking tussen deze twee artistieke vrouwen. Jolanda had een kunstjurk gemaakt in de stijl van Lodewijk de 17e, helemaal opgebouwd uit tampons. Karin mocht hier fotoā€™s van maken. Ze zijn toen samen het bos in gegaan om te fotograferen en de rest is geschiedenis.

De Makers

ontdek het verhaal achter andere producten

Beeldbouw

Jet en Mark maken creatieve ontwerpen die keer op keer blijven verassen.

Oxx Furniture

Elaine, rory en het team maken massieve houten tafels met liefde en passie.

Creative open

Tessa maakt boomstamtafels en bedenkt de mooiste creaties voor jou op maat.Ā 

Creatief talent?

Ben jij het volgende creatieve meesterbrein die een plaatsje veroverd in onze winkel.