De mooiste voorbeeld badkamers voor bij jou thuis

We maken meerdere keren per dag gebruik van onze badkamer: uitkleden, baden of douchen en tanden poetsen. De badkamer is, naast de slaapkamer, een plek waar je lekker tot rust kunt komen. Het is dus een must om van jouw badkamer iets bijzonders te maken. Alvast een tipje van de sluier: opgeruimd staat netjes! Misschien is jouw huis wel toe aan een nieuwe badkamer of zoek je ideeën voor het pimpen van de huidige badkamer, dan moet je zeker even doorlezen. En anders ook, want ik neem je in deze blog mee langs allerlei badkamer voorbeelden voor bij jou thuis. Zeker weten dat jij na het lezen van deze blog genoeg nieuwe ideeën hebt opgedaan voor jouw badkamer!

 

minimalistische-badkamer-voorbeelden

Bron: scandinista.com

Opgeruimd staat netjes

Een opgeruimde badkamer zorgt voor een goed begin van de dag en een fijne afsluiting. In een opgeruimde badkamer kun je even echt ontspannen. Het is heel verleidelijk om handdoeken op de grond te laten slingeren, maar dat staat natuurlijk wel een beetje rommelig. Kies ervoor om de handdoeken na het douchen te laten drogen aan een handdoekradiator of aan een leuke decoratieve ladder. Tegenwoordig zijn er ook genoeg hippe wasmanden te vinden, waarin de handdoeken mooi opgeborgen zijn. Ook rondslingerende douche- en badproducten zorgen vaak voor rommel op de badkamer. Deze producten kun je het best bewaren in je badkamermeubel of in stylish mandjes. Ook handig voor gezinnen met kinderen! Geef ieder gezinslid een eigen plankje in het badkamermeubel of schaf voor iedereen een mandje aan, zo houdt iedereen zijn producten bij elkaar en het staat ook nog netjes.

 

Design-badkamermeubel-blauw

Bron: mydomaine.co.uk badkamermeubel-groen-voorbeeld-badkamers

Bron: Pinterest.com

Basic badkamer voorbeelden

Het motto in deze badkamer is: less is more. In deze badkamer voorbeelden zie je veelal lichte kleuren terug, zoals wit en grijs. Een voordeel is dat de badkamer door het gebruik van lichte kleuren ruimer oogt! In een basic badkamer komen natuurlijke materialen terug. Denk bijvoorbeeld aan een badmat van wol. Hierdoor krijgt de badkamer direct een warmere uitstraling. De vormen in een basic badkamer zijn simpel en eenvoudig, bijvoorbeeld een grote ronde spiegel. Zo’n accessoire is niet alleen mooi, maar ook functioneel. Daar draait het om in de basic badkamer. Bekijk dit filmpje voor meer tips over de basic badkamer.

 

badkamer-voorbeeld-behang

Bron: micasarevista.com

Stoer moet je doen!

De industriële woonstijl laat vele harten sneller kloppen en daarom zijn we verliefd op stoere badkamers! Vooral de grauwe badkamers met veel zwart en grijs zijn enorm stoer en modern. Is dat iets te heftig voor je? Kies dan voor wanden of de vloer in de badkamer met betonstuc. In de industriële badkamer doen ook OSB platen het goed, bijvoorbeeld als deuren van het badkamermeubel. Een andere simpele manier om de badkamer een industriële look te geven, is het niet wegwerken van pijpen. In veel badkamer voorbeelden zie je ook stalen frames terug of andere zwarte accenten. Deze geven de badkamer een stoere uitstraling, maar houden tegelijkertijd ook de warme uitstraling.

 

stoere-badkamer-ideeen

Bron: heavywait.net

osb-platen-badkamer-voorbeelden

Bron: pinterest.com

design-badkamer-voorbeeld

Bron: Instagram.com/alexander_andco

Urban jungle

De urban jungle trend is uit de hand gelopen… Anno 2018 zien we de trend zelfs terug in de badkamer. Door planten in de badkamer te plaatsen, ontstaat een tropisch sfeertje. En wie wil nou niet altijd het idee hebben dat ‘ie op vakantie is? Daarnaast zijn planten goed voor de gezondheid, omdat ze een luchtzuiverende functie hebben en zorgen voor meer zuurstof. Wanneer je bezitter bent van een kleine badkamer, kun je ervoor kiezen om aantal kleine plantjes neer te zetten. Eén boven de wastafel en een ander plantje op de spoelbak van de wc. Let er wel op dat je planten aanschaft die tegen het klimaat in de badkamer (donker en vochtig) kunnen. Welke planten je het best op de badkamer neer kunt zetten, lees je in deze blog. De urban jungle trend maak je helemaal af door de badkamer te stylen met houten en rotan accessoires.

 

urban-jungle-badkamer

Bron: Stekmagazine.nl

bohemian-badkamer-voorbeelden

Bron: Pinterest.com

Thuis-spa

Sommige badkamer voorbeelden zien er zo luxueus uit, dat het lijkt alsof je de spa instapt. Dat wil je thuis ook! Met wat gouden accenten in de badkamer heb je dat zo voor elkaar. Vervang de simpele spotjes eens door een goudkleurige lamp. Hang een spiegel op met een gouden rand. Kies voor goudkleurige handgrepen aan het badkamermeubel en een gouden kraan. Ook het textiel in de badkamer kan bijdragen aan het gevoel van een thuis-spa. Schaf eens een hamamdoek aan voor de finishing touch van de chique badkamer. Vergeet vooral niet om jouw favoriete geurstokjes in de badkamer te plaatsen. Hierdoor denk je echt dat je direct de spa binnenstapt!

 

landelijke-badkamer-voorbeelden

Bron: roomadness.com

Een bijzondere plek bij jou thuis

Zeker weten dat jij nu de handen uit te mouwen gaat steken en de badkamer, die al jaren aan vervanging toe is, flink gaat verbouwen! Tips voor de verbouwing vind je hier. Maar zoals je hebt gelezen, kun je ook met kleine veranderingen de badkamer een nieuwe look geven. Wij zijn benieuwd naar jouw badkamer inspiratie, dus laat gerust een foto of idee achter in de reacties!

KARIN

Karin | 23 jaar | styling op de halve m2 heldin | TOP Blogger Wonderewoonwereld.nl | Zwart-wit-hout en bloemen&planten | ABN schrijvende achterhoeker | Karin op Instagram

KARIN

Karin | 23 jaar | styling op de halve m2 heldin | TOP Blogger Wonderewoonwereld.nl | Zwart-wit-hout en bloemen&planten | ABN schrijvende achterhoeker | Karin op Instagram