Laten we eerlijk zijn, het toilet is niemands favoriete plek in huis. Naast de meterkast is het waarschijnlijk de kleinste ruimte van je woning. Toch brengen we er best veel tijd door. Maar liefst een tot drie jaar van ons leven. Dan kun je er maar beter voor zorgen dat je toilet er leuk uitziet, toch? Daarom delen we in deze blog de mooiste en meest stijlvolle toilet inspiratie met je.

Dat het toilet het kleinste kamertje van je woning is, betekent overigens niet dat je deze niet stijlvol kunt inrichten. Je moet alleen wel leren om optimaal gebruik te maken van de ruimte. Wij zetten tien prachtige designs, waarbij dit helemaal is gelukt, voor jou op een rijtje. Laat je inspireren door onderstaande toilet inspiratie. Enjoy!

 

Kleurrijk en vintage met keramische patroontegels

Geef jouw toilet een persoonlijk accent door de vloer of de wand achter de wc te betegelen met een patroon wat bij jou past. Wij zijn op het moment helemaal dol op de keramische patroontegels. Zet ze af tegen een witte muur en het zorgt voor de perfecte balans tussen rust, kleurgebruik en authenticiteit.

Toilet-inspiratie-blauw-Wonderewoonwereld.nl Toilet-inspiratie-keramieke-tegels-Wonderewoonwereld.nl
Bron: livingmarch.com & revoirparis.be


Luxe l
ook-and-feel met de visgraat tegels

Liever iets totaal anders? Ga dan voor een zwarte variant van de klassieke visgraat tegel in combinatie met lichte voegen. Dit geeft jouw toilet een luxe look-and-feel. We love it!

Tip: Heb je een smal toilet en wil je deze breder laten ogen? Zorg er dan voor dat de tegels die je uitkiest liggend geplaatst wordt. Een laag toilet? Plaats de tegels in de lengte, hierdoor lijkt de ruimte hoger.

Toilet-inspiratie-visgraat-Wonderewoonwereld.nl
Bron: woonmooi.be

Groen moet je doen!

Combineer marmeren tegels met hout en natuurlijke elementen voor een landelijke uitstraling. Een tikkeltje groen toevoegen aan je badkamer is sowieso niet verkeerd. Niet alleen omdat het leuk staat, maar ook omdat planten de lucht zuiveren. Best handig, zo op het toilet. Op een toilet is vaak geen overvloed aan ruimte, daarom is een hangplantje de ideale oplossing.

Een van de meest lucht zuiverende planten is de Scindapsus Epipremnum. Deze heeft alleen wel de nodige hoeveelheid licht nodig. Zorg er dus voor dat de plant in de buurt van het raam hangt. Een toilet zonder of met weinig natuurlijke verlichting? Kies dan bijvoorbeeld voor een Lepelplant. Deze plant kan goed tegen donkere ruimtes en heeft bijna geen daglicht nodig om te overleven. Ideaal! 

Toilet inspiratie-tepelplant-wonderewoonwereld.nl
Bron: homeworlddesign.com & vangastel.be

Indirecte verlichting: een oase van rust

Een ander belangrijk punt bij het inrichten van je badkamer is de verlichting. Niets zo verschrikkelijk als ’s nachts naar de wc moeten om vervolgens geconfronteerd te worden met licht dat je ogen doet samenknijpen. Weg met die centrale plafondlamp. Al eens nagedacht over indirecte verlichting? Naast dat deze verlichting veel plezieriger is voor je ogen, zorgt het ook voor een stijlvolle uitstraling.

Daarnaast valt de verlichting compleet weg in de achtergrond. Wanneer je de verlichting in plaats van aan het plafond bijvoorbeeld achter de spiegel plaatst, accentueert het ook nog eens andere elementen van de ruimte. Zo tover je jouw toilet in no time om tot een oase van rust.

Toilet-inspiratie-indirecte-verlichting-Wonderewoonwereld.nl
Bron: southshoredecoratingblog.com


Toilet inspiratie: dag cliché toiletbril!

Als er iets is wat we vaak voorbij zien komen, dan is het wel de witte toiletpot. Maar ook hierbij mag gespeeld worden met materialen en kleurgebruik. Hoewel het wit klassiek is en in veel huishoudens terugkomt, bewijzen deze toiletten dat gaan voor een alternatief juist extra sfeer kan creëren. Vooral een houten toiletbril zorgt voor een warme touch. Wij zijn fan!

Toilet-inspiratie-beton-cire-Wonderewoonwereld.nl Toilet-inspiratie-donker-toilet-Wonderewoonwereld.nl
Bron: deavita.com & homesweethome.be

Modern of minimalistisch?

Tot slot mag het op jouw toilet natuurlijk ook niet ontbreken aan accessoires. Zo zijn er alleen al een miljoen (niet echt geteld, natuurlijk) verschillende wc-rol houders. Niet geheel onbelangrijk, want het draagt iets voor ons cruciaals: het toiletpapier. Op Pinterest zijn ontzettend veel bijzondere varianten te vinden van deze accessoires. Heb je jouw toilet modern ingericht? Ga dan voor de finishing touch met de wc-rolhouder van gevlochten leer. Liever iets met een minimalistisch tintje? Ga dan voor de welbekende triangle wc-rolhouder. Perfect om jouw Scandinavische decor mee compleet te maken.

Toilet-inspiratie-minimalistisch-Wonderewoonwereld.nl Toilet-inspiratie-wcrolhouder-Wonderewoonwereld.nl
Bron: scandinaviandesigncenter.com & Pinterst.com

Al zin gekregen om je toilet te restylen? Anders wij wel! Nog andere prachtige toilet inspiratie tegengekomen? Tag ons dan op Instagram of reageer onder dit bericht.

Op de hoogte blijven van nieuwe blogs? Volg ons dan op Facebook of Instagram.

Benieuwd naar nog meer badkamer- of toilet inspiratie? Lees dan ook deze blog.

LOUISE

Louise | 21 jaar | Journaliste | TOP Blogger Wonderewoonwereld.nl | Vlotte pen | Trendwatcher | Onze nieuwste aanwinst | Louise op Instagram

LOUISE

Louise | 21 jaar | Journaliste | TOP Blogger Wonderewoonwereld.nl | Vlotte pen | Trendwatcher | Onze nieuwste aanwinst | Louise op Instagram