De mogelijkheden van een maatwerk keuken

Een mooie woonkeuken is de wens van iedereen. De keuken is echt het middelpunt van het huis. Je kunt er lekker aan ontbijten met je gezin en gezellig vrienden uitnodigen voor een hapje eten. Continue contact hebben met vrienden of het gezin in de droom van iedere kok.

In deze blog geven wij tips over de ideale woonkeuken. Wat zijn nieuwe trends op dit gebied en hoe maak je de nieuwe keuken nog gezelliger? Een keuken op maat biedt uitkomst.

 

Kookeiland

Een kookeiland is niet meer weg te denken in de moderne keuken. Een kookeiland geeft een ruimtelijke indruk en is erg praktisch. Je creƫert hierdoor meer opbergruimte en meer werkoppervlak. Ook kun je de keuken anders plaatsen in de ruimte omdat je niet gebonden bent aan een bepaalde muur of hoek.

Eettafel aan het kookeiland

Steeds vaker wordt de eettafel aan het kookeiland geplaatst. Hierdoor krijg je meer sfeer en benut je de ruimte beter. Er zijn verschillende manieren op de tafel te verwerken aan je kookeiland:

  • Plaats aan de overkant van het kookeiland barkrukken. Het kookeiland krijgt hierdoor een lange rechthoekige vorm. Aan de kant van keuken creĆ«er je veel lades voor de kookspullen, aan de andere kant kun je gezellig zitten.
  • Een andere optie is een kookeiland met een hoger en lager gedeelte. Je ontwerpt de eettafel in dezelfde stijl als de keuken. Hierdoor creĆ«er je eenheid en een speels karakter door de verschillende hoogtes.
  • De nieuwste trend is de eettafel van een andere materieel dan de keuken. De tafel heeft dezelfde hoogte als het kookeiland, maar is van een ander materiaal en afwerking. Bijvoorbeeld een donkergrijs graniet keukenblad met een eikenhouten strakke eettafel.

Deze indeling zie je niet vaak in de standaardkeukens. Een keuken op maat is perfect voor een unieke en stijlvolle keuken.

Open kasten voor meer sfeer

Steeds meer mensen laten hun kookgerei zien in de keuken. In de keuken zie je vaker houten planken of industriƫle stellingen. Deze elementen geven sfeer in de keuken en zijn erg praktisch. Mooie schalen en pannen kun je tentoonstellen in de stellingen.

 

Brede keukenlades

Ondertussen zie je in de keuken steeds meer laden in plaats van kasjes. Lades zijn veel praktischer dan kasjes. Kookspullen verdwijnen niet meer achterin het kasje en bukken is verleden tijd. Je kijkt gemakkelijk in de lade en ziet alle spullen direct. Hoe breder de lade, hoe praktischer hij is.