Hanglamp ‘Physalis’ – HPL

299,00 inclusief btw

Lasergesneden hanglamp geĆÆnspireerd op de lampionplant, uitgevoerd in HPL.

Artikelnummer: letolab-1 Categorieƫn: ,

Beschrijving

De Physalis is de laatste toevoeging aan de serie lasergesneden hanglampen. Deze eyecatcher is geĆÆnspireerd op de Lampionplant, of Goudbes. Met zijn knaloranje papierachtige zaaddozen beschermt de plant de bessen. Uiteindelijk blijven van de zaaddozen alleen de skeletten over met hun verfijnde structuur, ontworpen door Moeder Natuur zelf.

Net als de Filigrana hanglampen is gebruik gemaakt van HPL, een sterk en duurzaam materiaal dat bestaat uit sterk samengeperst papier, gebonden door hars. Omdat het materiaal vocht- en hittebestendig is wordt het ook veel toegepast als afwerkmateriaal voor meubels en keukens. Ik ontdekte dat de kleur en structuur van de achterkant van het materiaal mooi contrasteert met de gladde witte bovenkant van het materiaal en daarom heb ik het ‘binnenstebuiten’ toegepast. De ruwe bruine zijde komt zo helemaal tot zijn recht, terwijl de witte zijde fungeert zo als lichtreflector aan de binnenkant van deze lantaarn.

De Physalis hanglamp is ook verkrijgbaar in dun berkentriplex

Let op: De LED globe in de afbeeldingen is niet inbegrepen, maar wil ik wel van harte aanbevelen omdat het warme licht de lamp mooi laat ‘gloeien’. In dit voorbeeld heb ik een 7W LED globe gebruikt met een diameter van 13 cm. Om de lamp te plaatsen of te vervangen kun je Ć©Ć©n van de zijden van de lantaarn openen door het elastische koord op de aangegeven plaatsen uit de nokjes te tillen. De plekken zijn duidelijk aangegeven op het bijgeleverde instructieblad. Het bijgeleverde tooltje maakt het makkelijker.

Deze lantaarn kan worden opgehangen, maar kan ook als decoratief verlichtingselement op de vloer of op een tafel worden toegepast. Kies in het laatste geval uit het pulldown-menu voor de variant met stekker+schakelaar.
Als hanglamp kan worden gekozen om het snoer rechtuit te hangen, of juist slap – zoals in de afbeeldingen. Gebruik voor een slap hangend snoer het inbegrepen systeem met nylon draad en verplaats de klemmen zo dat het snoer een sierlijke slinger krijgt.

Met zijn contrasterende kleuren komt deze lamp zowel tegen lichte als donkere achtergronden mooi tot zijn recht.

De lamp is volledig geassembleerd.

Kabel: Lichtgrijs of bruin linnen.
Kabellengte: Selecteer uit de keuzelijst.
Plafondkap: Wit glanzend metaal, rond
Lampmaat E26 / E27 (lamp niet inbegrepen)
Kap diameter: 10 cm

Dit is geen voorraadproduct; Elke lamp wordt met de grootste zorg persoonlijk voor jou geproduceerd.

Ontworpen en geproduceerd door LetoLab, de kleinste fabriek in Rotterdam, Nederland.

Levertijd: 10 werkdagen

0/5 (0 Reviews)

Extra informatie

Afmetingen 42 × 42 × 53 cm