De industriële look is momenteel helemaal in. Het is een stoere en robuuste stijl die perfect geschikt is voor mensen die houden van een no-nonsense aanpak. Deze stijl is ontstaan in de jaren ’60 en is sindsdien steeds populairder geworden. Er zijn veel verschillende manieren om deze stijl toe te passen in je eigen huis en wellicht heb je dit al inmiddels in de woonkamer gedaan. Een vaak vergeten ruimte is de entree van je huis, terwijl dit toch het eerste is wat je ziet als je binnenkomt. In dit artikel geven we daarom 3 praktische tips om jouw gang een industriële touch te geven.

1 – Muren & vloer

Een van de meest kenmerkende elementen van de industriële stijl is het gebruik van stoere materialen zoals staal, onbewerkt hout en beton. Het kan dan ook een erg gave toevoeging zijn om de muren in de hal te voorzien van een likje betonlook verf. Door de populariteit van de industriële look is de kwaliteit van de betonverf steeds beter geworden, waardoor je binnen no-time een stoere (vaak grijze) betonlook hebt op de muren.

Ook voor de vloeren spelen natuurlijk een grote rol, wat dacht je van een stoere donkere vloer met brede laminaat of PVC planken. Ook het gebruik van donkere tegels met een mooie contrasterende witte voeg passen goed bij de industriële look. Wil je nog een stapje verder gaan? Ook de welbekende gietvloeren passen geweldig bij de industriële stijl. Deze zijn bovendien erg goed schoon te houden, wel zo fijn bij de entree waar men bij regenachtige dagen met vieze schoenen binnenkomt.

2 – Kies voor de juiste meubels & accessoires

Meubels en accessoires spelen natuurlijk een belangrijke rol bij de entree. Typerend voor industriële meubels is het gebruik van ruwe en onafgewerkte materialen. Denk aan onbewerkt ruw hout, in combinatie met grover staal. Dit zorgt voor een unieke en stoere uitstraling. Afhankelijk van hoeveel ruimte je hebt kun je bijvoorbeeld kiezen voor een mooi (smal) dressoir met ruw onbewerkt hout en stalen onderstel. Daar boven plaats je dan weer een spiegel met ruwe stalen omlijsting en werk dit tenslotte af met bijvoorbeeld stoere fabriekslampen of plaats op het dressoir een paar kaarsen in industriële lantaarns. Ook kiezen veel binnenhuisarchitecten ervoor om een stalen rek voor de schoenen te plaatsen in industriële entrees, functioneel en bijpassend!

3 – De trap

De trap is in de meeste Nederlandse huizen te vinden in de gang en speelt een grote rol. Een gave toevoeging aan je industriële gang kan dan ook zijn om te kiezen voor een traprenovatie. Bekende partijen als Stairz en Upstairs (en vele anderen traprenovatie bedrijven) bieden talloze ‘overzet’ treden aan in bijvoorbeeld betonlook of onbewerkte houtlook. Als je voor een traprenovatie kiest kun je er bovendien ook voor kiezen om LED verlichting in de treden te verwerken, dit maakt jouw trap bij binnenkomst in het donker een absolute eye-catcher.

Wil je de look van jouw trap helemaal compleet maken? Kies dan tenslotte voor een mooie stalen trapleuning, deze zijn in allerlei soorten verkrijgbaar en zelfs op maat te maken zodat deze helemaal voldoet aan de maten van jouw trap. Staal is bovendien een sterk product waardoor je leuning niet snel zal slijten en jaren mee kan!