Het inrichten van je eigen droomtuin kan soms best nog wel eens lastig zijn, vooral als je nog niet helemaal weet wat je graag wilt. Het is dan als eerste handig om wat meer inspiratie op te doen door naar andere tuinen te gaan kijken die je mooi vindt. zie hier meer informatie voor het inrichten van jouw droomtuin.

Een indeling maken van je tuin en inspiratie op doen

Als je wat inspiratie hebt opgedaan over welke stijlen je mooi vindt dan kom je aan bij de volgende stap van het inrichten van jouw droomtuin. Zo kan het erg verstandig zijn om een indeling te maken. In deze indeling kan je grofweg bepalen waar je wat wilt hebben. Wil je bijvoorbeeld graag je terras achter in de tuin? Of je wil je helemaal geen terras? Dan kan je dit al voor jezelf vaststellen. Tussendoor kan je jezelf verschillende vragen stellen over het inrichten van je tuin. Of je bijvoorbeeld graag een groene tuin wilt waarin je veel kan werken of dat je liever een onderhoudsvrije tuin hebt.Ā 

Een visueel bord ontwerpen om jouw tuin in te richten

Tijdens het bepalen van de inrichting kom je al een stapje verder met het realiseren van jouw droomtuin. Om te bepalen in welke stijl je jouw tuin wilt inrichten kan het handig zijn om hier een visueel bord van te maken. Dit kan je doen door op het internet verschillende afbeeldingen te verzamelen van een stijl waarvan je denkt dat die goed bij de tuin past. Vanaf je bord kan je verder gaan met het aanschaffen van meubels en planten. Door het maken van een bord met afbeeldingen kom je erachter wat je echt mooi vindt. Ook kan je hierdoor goed zien of alles goed bij elkaar past. Het maken van een visueel bord is dus een echte aanrader!

Jouw droomtuin realiseren met deze tips

Een droomtuin realiseren kan wanneer je een grote tuin hebt maar natuurlijk ook wanneer je een kleine tuin hebt. Bij het inrichten van een kleine tuin kan je het erg gezellig maken. Het enige ding van een kleine tuin is dat je iets beter moet letten op de afmetingen, wanneer je dit doet zul je zien dat je een prachtig samenhangend geheel kunt creƫren. Met verschillende soorten planten kun je een tuin al heel erg gezellig maken. Daarnaast doen lampjes bijvoorbeeld ook heel veel, dit is vooral gezellig wanneer je in de avond in je tuin gaat zitten.