De eerste zonnestralen komen voorzichtig achter de wolkenmassa vandaan. Bomen beginnen groen te kleuren. Het getjirpt van de vogels zingt je tegemoet bij het openen van de ramen. De lente is aangebroken. En dat betekent: de warme wintergeurkaarsen kunnen terug de kast in. Haal die frisse voorjaarsgeur maar tevoorschijn.

Er zijn ontzettend veel opties en ‘smaken’ om uit te kiezen. En eigenlijk net als bij parfum is een geurkaars iets heel persoonlijks. Iets wat jij lekker vindt, zou een ander nooit aansteken. Ik vroeg onze lezers wat hun ‘go to’ geurkaars is voor in het voorjaar. Welke geur is onmisbaar bij hen thuis?

Clean Cotton (Yankee Candle)
Vanaf €12,95, brandtijd: 40 uur.

De absolute favoriet van Julia is de Clean Cotton geurkaars van Yankee Candle. De kaars bootst de geur van gewassen katoenen lakens na. De combinatie met witte bloemen, een vleugje citroen en groene noten maakt deze frisse geur ideaal voor de lente.

,,Als het muf ruikt in huis, maak ik deze kaars aan en dan ruikt het binnen no-time naar verse was.’’

 

Rode Tuinbessen (IKEA)
Vanaf €0,99, brandtijd: 25 uur.

De Rode Tuinbessen geurkaars van de IKEA is hét bewijs dat je geen tientallen euro’s hoeft uit te geven om het heerlijk te laten ruiken thuis. Elleke steekt de kaars ’s avonds aan om net dat beetje extra sfeer te creëren. De roodgekleurde kaars geeft een rijpe geur af van zoete rode bessen met een licht bloemenaccent.

,,Voor mij is deze kaars de ideale combinatie van fris en zoet. Het doet me denken aan de zomer.’’

Granaatappel & Watermeloen (Rituals)
€23,50

Wilma heeft het liefst de Granaatappel & Watermeloen geur van Rituals. De minigeurkaarsjes die zij thuis heeft zijn van de adventeditie en dus niet los verkrijgbaar. Wel heeft Rituals een massagekaars met dezelfde geurcombinatie van verzachtende granaatappel en verfrissende watermeloen.

,,Voor mij is het belangrijk dat de geur rustig en subtiel op de achtergrond blijft. Deze frisse geursensatie is daar het perfecte voorbeeld van.’’

 

Chamomile & White Tea
(Ted Sparks)
Vanaf €16,95, brandtijd: 70 uur.

Deze luxe kaars is de must have van Stan. De frisse en zachte geur van Ted Sparks bestaat uit twee belangrijke elementen. Het rustgevende kruid kamille zorgt samen met de witte thee en een vleugje aloë vera toch voor een energierijk effect.

,,Deze subtiele geur is perfect voor een date.’’

 

Eucalyptus & Citroen (Brandtkaarsen)
€19,50, brandtijd: 50-55 uur.
 

Last but not least ook nog even mijn eigen favoriet: de eucalyptus & citroen geurkaars van Brandtkaarsen. De scherpe geur van eucalyptus zorgt samen met een vleugje citroen voor een frisse geur. Een zomerse combinatie die je neus gegarandeerd een boost geeft. Ideaal voor het voorjaar!

Wist je trouwens dat we in onze webwinkel nog meer heerlijke geurkaarsen verkopen van Brandtkaarsen? De geurkaarsen van Giselle worden met liefde handgemaakt van 100% ecologische sojawas en katoenen lonten. Benieuwd? Neem snel een kijkje!

Wat is jouw favoriete geurkaars? Laat het weten in de reacties.