Je kunt je woonkamer op heel veel manieren een andere look of een eigen gezicht geven. Met kussens, lampen, vloerkleden of accessoires. Maar ook je muren bieden heel veel mogelijkheden om je woonkamer persoonlijkheid te geven. Wanneer je woonkamer beschikt over 1 of meerdere ‘saaie’ muren, dan zijn deze ideaal om met muurdecoratie aan de slag te gaan. Muurdecoratie is ook erg aan trends onderhevig. Met de verandering van de seizoenen is het altijd leuk om de muren van je huis een metamorfose te geven. Ik heb in deze blog ideeën voor mooie wanddecoratie voor je op een rij gezet.

1. (wand)tapijt

Tapijten zijn niet alleen geschikt voor de vloer. Een tapijt is ook een mooi item om als muurdecoratie te gebruiken. Extra voordeel? Zo’n tapijt tegen de wand helpt om de akoestiek in je woonkamer te verbeteren. Is je muur niet al te groot, kies dan voor een wat kleiner tapijt. Wanneer je muur juist een groot en leeg is, dan mag je best een tapijt met een ruim formaat ophangen.

bron: Deens

2. Posters en schilderijen

Een inkoppertje, dat zeker. Maar posters en schilderijen zijn ideaal om een kale muur mee te decoreren. Je kunt natuurlijk kiezen voor 1 groot schilderij of een mooi ingelijste poster. Maar je kunt ook kiezen voor een verzameling die je op een speelse manier bij elkaar hangt. Voor een rustig effect kies je voor een beperkt aantal kleuren of zelfs zwart/wit. Vind je juist dat je woonkamer wel wat kleur kan gebruiken, kies dan voor wat meer contrast.

Schilderijen zijn over het algemeen niet goedkoop. Posters zijn een stuk betaalbaarder, ideaal als je van tijd tot tijd je muur een nieuwe look wil geven. Posters kun je op je muur plakken met wat tape. Maar je kunt ze ook goed laten inlijsten. Wanneer je posters laat printen van eigen foto’s, geeft dit je wand helemaal een persoonlijk tintje.

De trend dit jaar is groot! Dus kies liever voor 1 heel groot schilderij of een XXL poster, dan voor 30 kleine lijstjes. Door 1 foto enorm uit te vergroten en deze daarna te verdelen over meerder e lijsten maak je van je wand ook hier heel bijzonders.

3. Wanddecoratie met een persoonlijk tintje

Memo- en letterborden zijn zeker geen nieuwe items als het gaat om muurdecoratie. Maar ze zijn wel goed toe te passen als decoratie wanneer je het interieur van de woonkamer een persoonlijke noot wilt geven. Zet er een mooie quote op, een uitspraak die bij je past of schrijf er een bijzondere herinnering op.

Ook een krijtwand kun je gebruiken om een mooie quote op te schrijven, wanneer deze wand daarnaast magnetisch is, kun je naast een tekst (of tekening) ook foto’s of beelden die je inspireren op de wand hangen. Hiermee word je muurdecoratie heel persoonlijk.

bron: Iris Hiddink

4.  Een verzameling op wandplankjes

Verzamel je souvenirs van over de hele wereld? Of heb je een verzameling kunstboeken die gezien mag worden? Door een mooi wandrek op te hangen of een verzameling plankjes aan je muur te bevestigen, maak je van jouw verzameling echte eyecatchers. Kies er wel voor om een aantal mooie items te selecteren. En zet de plankjes ook niet te vol. Wanneer je kiest voor een aantal mooie items dan krijgen deze stukken echt de aandacht die ze verdienen.

5. Natuur(lijk)

De trend op woongebied: natuurlijke materialen. Bamboe en rotan passen helemaal in deze trend. Items van deze natuurlijke materialen geven je interieur warmte en zijn hierdoor ook ideaal als muurdecoratie. Je kunt bijvoorbeeld een verzameling platte manden, in verschillende tinten, in een groep bij elkaar op de wand hangen. Kleine wandkastjes van bamboe of rotan passen ook helemaal in deze trend.

Groen tegen de wand past ook in de natuurlijke trend. Potten met planten in allerlei soorten en maten heb je waarschijnlijk al in huis? Maar een kale wand kun je ook heel mooi aankleden met groen. Er bestaan inmiddels verschillende systemen waarmee je eenvoudig een groen stuk wand creëert. Bijkomend voordeel: groen in huis zuivert de lucht en zorgt voor extra zuurstof.

bron: Gewoon stijl

Iris

Iris

37 jaar | interior designer | urbanjungles | gek op kleur |spaart bijzondere souvenirs | reisverslaafd

Heb je zin om meer te lezen? Dan is dit iets voor jou!

Richt je huis in met Gusta

Richt je huis in met Gusta

Maak kennis met Gusta, het woondecoratiebedrijf dat je huis omtovert tot een stijlvolle en uitnodigende ruimte. Gusta biedt een breed scala aan woondecoratieproducten voor elke stijl, van klassiek en traditioneel tot eigentijds en modern. Met Gusta is het gemakkelijk...

Lees meer
De beste manier om stenen vloeren schoon te maken

De beste manier om stenen vloeren schoon te maken

Stenen vloeren zijn een klassieke en elegante keuze voor veel huizen en bedrijven. Ze zijn duurzaam en gemakkelijk te onderhouden, maar ze vereisen wel wat speciale aandacht als het op schoonmaken aankomt. Hier volgen enkele tips over de beste manier om stenen vloeren...

Lees meer
Hoe maak je een trampoline schoon?

Hoe maak je een trampoline schoon?

Een trampoline is ontzettend leuk voor kinderen. Hoewel een trampoline het beste is voor kinderen, kunne volwassenen er ook ontzettend veel plezier van hebben. Deze vermaak wordt het beste vervuld wanneer de trampoline in de beste staat wordt gehouden. Gelukkig zijn...

Lees meer