Nog altijd krijgen jaarlijks honderden Nederlanders te maken met een inbraakpoging in hun woning. Voor veel mensen behoort zoā€™n inbraakpoging tot hun grootste nachtmerries. Het is ontzettend vervelend wanneer waardevolle of bijvoorbeeld dierbare bezittingen uit de woning worden weggenomen. Daar komt nog bij dat inbrekers vaak met fors geweld proberen een huis in te komen. In dit artikel vertelt een slotenmaker in Den Haag hoe je de kans op een succesvolle inbraakpoging kunt verkleinen. Houd er rekening mee, dat het verkleinen van het risico op inbraken verder gaat dan slechts het gebruik van een stevig slot.

 

Zorg voor sloten met een hoge SKG-beoordeling

SKG is een afkorting van Stichting Kwaliteit Gevelbouw. Deze partij beoordeelt sloten op de weerstand die ze bieden aan inbrekers. Het gaat hierbij om weerstand aan de meest toegepaste inbraakmethoden. Sloten krijgen een beoordeling van nul tot en met maximaal drie sterren. Het wordt aangeraden te kiezen voor een slot met tenminste twee van deze sterren. Kijk niet alleen naar de SKG-beoordeling op deursloten; ook de sloten op ramen moeten van voldoende kwaliteit zijn om de kans op een inbraak te beperken.

 

Schrik inbrekers af met een (dummy)camera

Het liefst schrik je inbrekers af nog voordat zij een inbraakpoging ondernemen. Zelfs een slot met een SKG-beoordeling van drie sterren zal een inbraak namelijk in geen geval voorkomen. Schrik een inbreker af met een camera aan de gevel van je woning, of bijvoorbeeld aan het kozijn naast de voordeur. Een camera helpt je de pakkans aanzienlijk te vergroten. Vind je een beveiligingscamera aan de dure kant? De keuze voor een dummycamera kan een goed alternatief zijn. Deze dummycameraā€™s nemen geen beelden op, maar zijn door inbrekers nauwelijks van een echte camera te onderscheiden. Ze hebben hierdoor hetzelfde afschrikwekkende effect.