Een goede kop koffie begint bij een goed espressoapparaat. Een espressomachine van professionele kwaliteit is een heel mooie basis, maar je kunt het nog veel luxer maken. Bijvoorbeeld met een Compak bonenmaler. Er zijn verschillende mogelijkheden voor een Compak bonenmaler. Compak is één van de merken die bonenmalers maakt. Met een bonenmaler van Compak zorg je voor de meest verse koffie. Ook als je een percolator hebt in plaats van een professionele espressomachine kun je goed een Compak bonenmaler gebruiken.

 

Waarom een bonenmaler

Je kunt gemalen bonen ook online of in de winkel halen, maar dan zijn ze toch minder vers. Bovendien kun je niet geheel zelf bepalen wat voor fijnheid je wil. Met een bonenmaler kun je daarmee zelf experimenteren. Een bonenmaler maalt koffiebonen. Dat doe je vlak voor je koffie zet, dan heb je een zo vers mogelijk kopje koffie. Je bepaalt zelf hoeveel koffie je gemalen wil, hoe grof of fijn je de koffie gemalen wil en soms zelfs hoe snel dat geregeld moet zijn. Het is beter om grote maalschijven te kiezen en een krachtige motor. Dan is de kans dat je de bonen verbrandt kleiner.

 

De finishing touch: kopjes

Om een goede kop koffie compleet te maken, zijn de koffiekopjes ook belangrijk. Koffiekopjes kun je met en zonder opdruk vinden van verschillende merken. Kies je voor koffiekopjes van Bezzera of Rocket Espresso dan kies je voor kopjes met opdruk. Andere merken zijn bijvoorbeeld Ancap, Konitz en Nuova Point. Deze zijn soberder en zonder opdruk. Nuova Point koffiekopjes worden ook wel NP koffiekopjes genoemd in de webshop.