Wijn drinken is een genot en het smaakt nog beter uit een goed glas wijn. Maar welk glas je hiervoor moet gebruiken, is niet altijd even duidelijk. Er zijn verschillende soorten wijnglazen en elk type heeft zijn eigen voor- en nadelen. In deze blogpost lees je alles over de verschillende soorten wijnglazen Ć©n waar je ze het beste voor kunt gebruiken!

Universele wijnglazen

Het meest voorkomende type wijnglas is het universele wijnglas. Dit glas is geschikt voor zowel rode als witte wijn. Het universele wijnglas heeft een brede kom en een middelgrote rand. Hierdoor kan de wijn ademen en kunnen de aroma’s zich volledig ontwikkelen.

Rode en witte wijnglazen

Een ander veelgebruikt type wijnglas is het rode wijnglas. Het rode wijnglas heeft een kleinere kom dan het gewone wijnglas en een bredere rand. Hierdoor kan de wijn sneller oxideren, wat de smaak van de wijn ten goede komt.

Het witte wijnglas lijkt op het gewone wijnglas, maar heeft een smallere kom. Dit voorkomt dat de zuurstof te veel in contact komt met de wijn, wat zou de wijn zuur laten smaken.

Mousserende wijnglazen

Mousserende wijnglazen zijn speciaal ontworpen voor mousserende wijnen. Deze glazen hebben een hoge en smalle vorm, waardoor de bubbels langer in het glas blijven. Champagne is de bekendste drank die wordt geschonken uit dit type glazen. Door de hoge en smalle vorm kunt u extra genieten van de bubbels in de champagne.

Dessert wijnglazen

Tot slot zijn er ook speciale dessert wijnglazen. Deze glazen hebben een kleine kom en zijn vaak versierd met een steeltje. De kleine kom voorkomt dat de wijn verdund wordt door het ijs of ander dessert dat erbij geserveerd wordt.

Nu u alles weet over de verschillende soorten wijnglazen, kunt u voor elke gelegenheid het juiste glas kiezen! Proost!