De beste tips voor het inrichten van de babykamer!

Wanneer er een kleintje op komst is, is het inrichten van de babykamer één van de leukste dingen om te doen. Voor jouw kindje wil je niet alleen een veilige omgeving creëren, maar ook eentje die er fabulous uitziet. Een babykamer inrichten kan op heel veel verschillende manieren: er is inspiratie in overvloed! Om jullie – ouders in spe – stress te besparen, geven wij de handigste tips voor het inrichten van de babykamer. Zodat je weet welke meubels ideaal zijn op de babykamer en welke kleuren je het beste op de muur kunt doen. Met deze tips slaapt jullie kleine prins of prinses straks in een echt babypaleis!

babykamer-inrichten-ledikant babykamer-inrichten-behang
christine_simplybloom & anewall

Stijl bepalen

Voordat je als een kip zonder kop spullen gaat kopen (hallo, hormonen) voor de babykamer, is het slim om na te denken hoe je de babykamer wilt inrichten. Zo voorkom je dat de babykamer een bij elkaar geraapt zooitje wordt. Ga er samen eens voor zitten en bedenk welke sfeer je wilt creëren in de babykamer. Eindelijk een goed excuus om te bladeren door jouw favoriete woontijdschriften en uren te neuzen op Pinterest. Maak een moodboard en neem deze mee als je gaat winkelen. Zo heb je een leidraad en dat maakt het shoppen een stuk makkelijker! En vergeet niet: de stijl van de babykamer hangt natuurlijk helemaal af van jouw eigen smaak, dus alles mag!

minimalistische-babykamer romantische-babykamer
Etsy & circu

Multifunctionele meubels

Het meeste geld wordt over het algemeen uitgegeven aan de meubels van de babykamer. Door de gierende hormonen wordt wel eens vergeten om naar de toekomst te kijken. Hierdoor maken sommige aankomende ouders de fout door meubels aan te schaffen die praktisch gezien maximaal twee jaar meegaan. Dat is natuurlijk een onnodige fout en zonde van je geld! Wanneer je de babykamer inrichten gaat, schaf dan multifunctionele meubels aan. Deze meubels kunnen langer mee, omdat ze geschikt zijn voor meerdere doeleinden. Denk bijvoorbeeld aan een meegroeibed of koop een commode die later als ladekast gebruikt kan worden. Een andere tip is om tijdloze witte, basic meubels aan te schaffen. Zo hoef je bijvoorbeeld alleen het ledikantje te vervangen als jouw kindje toe is aan een ‘grote mensen’ bed.

meubels-babykamer-inspiratie

thefreshexchange

Neutrale babykamer inrichten

Wanneer je de babykamer neutraal houdt, past de kamer een lange tijd bij jouw kindje. Door een neutrale basis aan te houden in de babykamer, zorg je ervoor dat de kamer niet snel kinderachtig wordt. Denk aan muren en meubels in neutrale kleuren, zoals wit of beige. Zeker als jullie het geslacht van de baby nog niet weten, is het slim om een neutrale babykamer in te richten. Een neutrale kamer is vrij basic en heeft weinig poespas. Na de geboorte kun je eventueel de kamer aankleden met gekleurde accessoires. Een blauw gordijn met ruimtewezens is natuurlijk leuk, maar voor hoe lang? Door neutrale raambekleding te kiezen, blijft de kamer rustig, wordt de kamer niet snel kinderachtig en kan de raambekleding dus langer mee!

neutrale-babykamer-inrichten

rustige-neutrale-babykamer-inrichten
dicolaaa & citymom

Een kleurrijke kamer

Een kleurige babykamer inrichten kan natuurlijk ook heel goed en ook daarvoor heb ik de beste tips opgeschreven! Een eerste tip: begin op tijd met verven van de muren. In verf kunnen namelijk stoffen zitten die gevaarlijk zijn voor de baby. Wanneer je op tijd begint, kun je de kamer goed ventileren en zullen de gevaarlijke stoffen verdwijnen. Pasteltinten doen het erg goed op de babykamer, maar vergeet niet dat er ook andere kleuren zijn die goedkunnen. Zo is geel momenteel erg in! Een roze of blauwe muur in de babykamer kan natuurlijk ook altijd. Wanneer je ervoor kiest om een kleurrijke babykamer in te richten, zorg dan voor een rustige basis met witte meubels. En vergeet niet de kamer aan te kleden met kleurrijke accessoires! Dit artikel kan je helpen bij het kiezen van de juiste kleur.

 

babykamer-inspiratie-wonderewoonwereld.nl

babykamer-blauw

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

avestyles & Inspinspiredbythis

Accessoires inspiratie

De accessoires maken de inrichting van de babykamer helemaal af. Voordeel van accessoires is dat ze meestal geen rib uit je lijf kosten. Hierdoor kun je ze snel verwisselen, zodat je makkelijk een andere sfeer in de babykamer kunt creëren. Wanneer je de basis van de babykamer rustig hebt gehouden, kun je een aantal opvallende accessoires aan de babykamer toevoegen. Denk aan lampen, schilderijen, knuffels en stickers op de muur. Heb je een kleine babykamer? Dan wil je graag dat de leuke accessoires ook een functie hebben! Denk dan eens aan een kralenketting: ziet er leuk uit en je kunt er kleertjes aan ophangen!

babykamer-dierenkoppen babykamer-kralenketting
kidsdepot & mommodesign

Veilige babykamer inrichten

Je weet nu hoe je de babykamer er fabulous uit kunt laten zien, maar veiligheid gaat natuurlijk boven alles! Zorg ervoor dat in de slaapkamer van jouw kleintje geen kleine voorwerpen rondslingeren. Stop deze liever in een afsluitbare opbergdoos. Let ook op scherpe hoeken, deuren die dicht kunnen vallen en voorzie de stopcontacten van een beschermplaatje. De commode en het wiegje moeten aan bepaalde veiligheidseisen voldoen. Let er ook op waar je het ledikantje neerzet: niet in de tocht, niet in de volle zon en niet naast verwarmingsbuizen. Meer weten? Lees dan nog even deze blog.

babykamer-inrichten-inspiratie kinderkamer-inrichten-inspiratie

Nu jij: aan de slag!

Heb je het moodboard al af? Dan is het tijd om aan de slag te gaan! Ik ben benieuwd waar je voor kiest: een neutrale of een kleurrijke babykamer. Laat je het ons weten in een reactie? We vinden het ook leuk om een foto te zien op Instagram! Tag je ons (@karinstahome en @wonderewoonwereld.nl) dan?

KARIN

Karin | 23 jaar | styling op de halve m2 heldin | TOP Blogger Wonderewoonwereld.nl | Zwart-wit-hout en bloemen&planten | ABN schrijvende achterhoeker | Karin op Instagram

KARIN

Karin | 23 jaar | styling op de halve m2 heldin | TOP Blogger Wonderewoonwereld.nl | Zwart-wit-hout en bloemen&planten | ABN schrijvende achterhoeker | Karin op Instagram