Er is geen snellere methode om je kamer of hal een nieuwe look te geven dan met een rol behang. En behang mag gezien worden dit najaar en komende winter. Een middagje behangen brengt direct een andere sfeer in huis. Door middel van accessoires in dezelfde kleuren zorg je daarnaast voor verbinding en rust. En dan nog wat: gehannes met een behangtafel en insmeren van banen, dat was vroeger. Tegenwoordig mag de lijm vaak op de muur, dus is behangen nu een stuk makkelijker en is er geen reden meer om niet overstag te gaan. En juist daarom laat ik je de belangrijkste trends van dit najaar en de komende winter zien. Blijf je plakken?
photowall.nl

Kleur als basis voor nieuwe behang trends

Nu het Scandinavisch wit op z’n retour is en we daarnaast lijken te beseffen dat we toch een heel groot deel van het jaar binnen zitten, zien we ons huis weer als een warme jas. Natuurlijk kun je wachten op de onthulling van de trendkleuren van 2020 maar eigenlijk, als je je eigen kleursmaak volgt, kan er niets mis gaan. Terwijl we de afgelopen jaren voorzichtig waren met kleur, is daarentegen nu niets meer te gek. Neem nou bijvoorbeeld de horeca als inspiratiebron. Als je tegenwoordig een avondje uit eten gaat, word je vrijwel altijd enthousiast door het geweldige, of zelf overweldigende interieur van het restaurant. De term overdaad schaadt, zoals we lange tijd vonden, is namelijk volledig onterecht gebleken. Niettemin heb je daarvoor wel wat lef nodig. Maar durf je nog niet, dan begin je gewoon voorzichtig.
decorette.nl
decorette.nl

Behang met vormen

Ronde vormen doen het goed momenteel. Omdat we nu eenmaal niet zonder meubels willen, kiezen we daarbij steeds vaker voor zachte, ronde vormen. Denk aan de ronde bijzettafel, het ronde vloerkleed en de rondere, omarmende fauteuils. Diezelfde ronde vorm vind je terug in behang. Hierbij kunnen we terug in de tijd met retro printjes waarmee je ‘back to the sixties’ gaat. Verder is het behang vaak zo mooi dat het ingelijst of uitgesneden in een bepaalde vorm, ook als kleinere wanddecoratie dienst doet. Hoewel rond populair is, doen grafische en andere artistieke patronen het daarnaast ook nog altijd erg goed. Hiermee heb je geen kunst aan de muur meer nodig, want je wand is een kunstwerk waar je u tegen zegt.
behangexpert.nl
behangexpert.nl

De Hollandse meesters

Nu we het toch over kunst hebben, vergeet dan de Hollandse meesters niet. We kennen inmiddels allemaal het Melkmeisje, het Meisje met de parel en de Nachtwacht. En dat komt niet omdat we massaal naar het museum trekken! In plaats daarvan bestellen we behang en plakken het vervolgens enthousiast op onze muren. Wat een statement heb je dan meteen te pakken! Daarbij heb je tevens direct een paar trends in je interieur. Kleur, overdaad, sfeer, terug in de tijd en tot slot luxe. Het fijne van de Hollandse meesters is, dat ze op maat voor je gemaakt worden. Even op de ladder, inmeten en wanneer je de muur amper voorbereid hebt, wordt je behang al bezorgd. Van Gogh, Vermeer en Rembrandt, daarvoor hoef je de deur niet meer uit. Daarnaast kan ook deze vorm van een ‘bosje bloemen’ voor je schoonmoeder ervoor zorgen, dat zij haar beeld van jou moet aanpassen. Dat had ze toch niet achter jou gezocht!
fotobehang.com
fotobehang.com

Natuurlijk, botanisch behang!

Zoals we ons huis maar al te graag sfeervoller maken met planten, zo zien we diezelfde planten en bomen en alles wat daartussen rondfladdert, maar al te graag terug door middel van behang. Daarmee halen we buiten naar binnen. Met behulp van een botanisch behang, ook een trend die zijn tijd nog lang niet gehad heeft, kies je de sfeer die het best bij je past. Wanneer je van weelderig houdt, kun je kiezen voor exotisch, veel bloemen, felle kleuren, vlinders, apen en vogels. Zie je daarentegen liever een wat rustiger beeld, dan is een strand getekend in grijstinten echter meer wat voor jou. Maar natuurlijk zit er nog heel veel tussen weelderig en ingetogen. Eén wand behangen is een begin, maar heb je echt lef dan ga je all the way: rondom. Weet je trouwens dat het botanische ook super te combineren is met een effen kleur op aangrenzende wanden? Daardoor waan je je ook, door maar een wand te behangen, al helemaal in de jungle. Oh my, de behangkriebels beginnen hierdoor danig door mijn lijf te gieren. Aangezien ik amper verhuisd ben, houd ik me gedeisd. Maar doe jij dat vooral niet. Er valt binnen deze trend meer dan genoeg te variëren.
etsy.com
etsy.com

Behang dat muurtje!

Nu je weet dat je geen missers kunt maken met behang, kun je gerust je gang gaan. Het tripje naar het museum wordt nu een (digitaal) tripje naar de behangwinkel. Daarna blijf je net even wat vaker thuis, want per slot van rekening hangt de kunst nu bij je thuis aan de muur. Bovendien hoef je ook voor wat kleur in je leven de deur niet meer uit, en wordt je fantasie daarnaast vanzelf geprikkeld door een middagje ‘wandstaren’. Tot slot kun je zelfs die vakantie naar de zon bewaren voor later. Je hebt de jungle toch naast de eettafel?

Tips en must sees mag je achterlaten in de comments. En maak je na het behangen weer even een foto die je met ons deelt en waarin je ons tagt? We zijn ook nu weer heel benieuwd!

Susanne

Susanne

40-ish jaar | XXL Cross Stitcher | TOP Blogger Wonderewoonwereld.nl | Durft met kleur | Woordenknutselaar | Creatieveling in hart en nieren | Susanne op Instagram

Heb je zin om meer te lezen? Dan is dit iets voor jou!

Afvalcontainers schoonmaken: eenvoudige tips die werken

Afvalcontainers schoonmaken: eenvoudige tips die werken

Afvalcontainers zijn een noodzakelijk onderdeel van ons leven geworden. Of het nu gaat om huisvuil, restafval, PMD afval of bedrijfsafval, afvalcontainers spelen een cruciale rol in het beheer van ons afval. Maar het negeren van hun reiniging kan leiden tot...

Lees meer