Hier hebben we al zo lang van gedroomd: een binnenkijker op Wondere Woon Wereld! In deze eerste editie mogen we binnenkijken bij Ellen en haar man Jeroen. Zij hebben 14 jaar geleden een bouwkavel weten te bemachtigen en vervolgens hebben ze daar een prachtig mooi huis gebouwd. Het huis is heel licht, want Ellen is dol op wit. Wel met een vleugje zwart! Door de combinatie met hout en riet wordt een warme sfeer in huis gecre√ęerd. Nu ben je vast nieuwsgierig geworden, dus gluur maar lekker met ons mee naar binnen! ¬†¬†

Naam: Ellen, Jeroen, Lynn, Ian, Jill & Amy
Leeftijd: 39 in gedachten
Socials: @forgeronathome op Instagram en Pinterest
Beroep: Parttime zorgcoördinator op een Kindcentrum (0 tot 13 jaar)
Woonplaats: Raalte
Bouwjaarwoning: 2005
Soort woning: Vrijstaande woning

De benedenverdieping van het huis bestaat uit een woonkamer, een leefkeuken en een tv-kamer. Ook zijn er beneden een badkamer en een slaapkamer. Op de eerste verdieping zijn drie slaapkamers en een badkamer voor de kinderen. Heel blij is Ellen met de ruimte voor de was- en droogcombinatie, waar ook alle kleding van het hele gezin in kasten te vinden is. Op de tweede verdieping zijn nog twee slaapkamers, een badkamer en een rommelzolder.

Bron: Anne Kohnke

Bron: Anne Kohnke

Bron: Anne Kohnke

Bron: Anne Kohnke

Bron: Anne Kohnke

Waarom kozen jullie voor dit huis?

Wij hebben het huis zelf 14 jaar geleden gebouwd. Wij waren verplicht om met een architect te bouwen, maar de hele binnenkant heb ik zelf ontworpen. De architect had de vide nog wel twee keer zo groot gemaakt. Dit zou natuurlijk fantastisch staan, maar met het oog op gezinsuitbreiding kozen wij liever voor een extra slaapkamer. Destijds bestond ons gezin namelijk nog uit drie kinderen en hadden wij al de wens voor een vierde kindje. Daarom zouden wij het fijn vinden wat meer ruimte te hebben dan de twee-onder-een kap, waarin wij tot dusver hadden gewoond. Toen wij de kans kregen om een bouwkavel te bemachtigen, was de keus snel gemaakt om te gaan verhuizen. Aangezien ons oude huis super snel verkocht was, hebben wij nog ruim anderhalf jaar in een schuur gewoond bij mijn schoonouders. De leefruimte was daar net zo groot (of klein) als onze garage nu is!

Wat is jouw inspiratiebron?

Ik ben dol op alles wat met interieur te maken heeft: ik lees woonbladen, ik kijk woonprogramma’s op TV en ik pin mij suf op Pinterest. Sinds ruim een jaar zit ik ook op Instagram en heb daar de woonaccounts ontdekt. Ik heb een hele groep favorieten, waaronder @quellejoy, @thuisbijvierleeuwen en @anitaedelbloedt. In mijn vrije tijd ga ik het liefst naar woonwinkels of een kringloopwinkel.

Bron: Anne Kohnke

Wat vind je zo leuk aan Instagram?

Allereerst de inspiratie die het mij geeft. Eigenlijk heb je dagelijks je portie Vtwonen op je telefoon! Hoe leuk is dat?! Wat ik een super leuke bijkomstigheid vind, zijn de leuke contacten die je opdoet met gelijkgestemden. Ik heb nu een aantal keer andere Instagrammers mogen ontmoeten en dat was een feest der herkenning. Je deelt een passie samen, dus wij raakten niet uitgepraat. Super leuk dus!

Waar shop je graag?

Ik ben gek op de stijl van de winkel van ‚ÄėAnne-Marie Wonen‚Äô in Holten of ‚ÄėThe Loving‘ in Twello: helemaal mijn smaak! Online ben ik weg van de stijl van @boet_stijl en @bybliss.nl en hier bestel ik ook graag iets voor ons huis. Soms zie ik al spullen, maar heb ik nog geen idee waar ik het kwijt moet, maar dan kan ik het niet laten liggen. Omdat het dan toch een plek moet hebben in huis, gooi ik de hele boel weer om.

Hoe vaak verander je in huis?

Haha! Nou… wanneer niet? Ik verander bijna wekelijks, maar dan wel voornamelijk met accessoires. De grote bank in de woonkamer staat gewoon het meest praktisch op deze plek en hetzelfde geldt voor de eettafel in de keuken.

Waar ben je het liefst in huis?

Overdag zijn wij eigenlijk altijd in de keuken, maar in de avond zitten we graag met z’n allen op de bank bij de haard. In de zomer verhuizen we dan naar de veranda, waar wij uren doorbrengen.

Wat mag volgens jou echt niet ontbreken in het interieur?

Een open haard is echt wel heel erg prettig. Wij hebben het geluk dat wij er zowel in de keuken en de woonkamer als onder de veranda eentje hebben. Een haard en kaarsen geven gelijk zo’n fijne en gezellige sfeer. Verder hou ik ervan als een interieur bij elkaar verzameld is, dus niet in √©√©n middag gekocht bij een woonboulevard, maar een allegaartje van jarenlange zoektochten naar leuke woonitems.

Wat is je favoriete plekje in huis qua styling?

Ik ben op dit moment helemaal weg van mijn nieuwe kast van Giga Meubel. In deze witte kast komen alle spulletjes zo mooi uit.

Bron: Anne Kohnke

Bron: Anne Kohnke

Bron: Anne Kohnke

Bron: Anne Kohnke

Bron: Anne Kohnke

Wat is je leukste kringloopvondst? 

‚ÄčIk heb een heel leuk rotan tafeltje bij de kringloop kunnen scoren. Verder ben ik blij met de twee trolleys van dezelfde winkel. Ze zagen er niet uit, maar een likje witte verf en je hebt een heel uniek item in huis!

Heb jij of iemand anders dingen in huis zelf gemaakt?

Mijn man is heel handig en de tuinbank buiten heeft hij zelf gemaakt. Ook de zithoek in de keuken, waar de verwarming achter verborgen zit, heeft hij zelf getimmerd. Wij zijn een goed team wat dat betreft. Ik bedenk het, hij maakt het en vervolgens verf ik de boel weer.

Hoe zou je jouw stijl omschrijven?

Ik denkt dat mijn smaak niet onder √©√©n stijl te vangen is… Het is een beetje een mix van verschillende stijlen. Ik heb twee stalen kasten, maar ook een landelijke houten tafel. Ik ben dol op veel wit in een huis met een vleugje zwart, maar in combinatie met hout en riet.¬†

Bron: Anne Kohnke

Wat vind je juist niet mooi qua interieur?

Ik houd niet van kleur in huis. Heel gaaf bij een ander, maar ik ben al druk genoeg van mijzelf en kleur maakt mij heel onrustig. Daarnaast ben ik  een kleurtje ook gewoon snel zat. Wel geprobeerd hoor, maar na een week kieper ik het er weer uit of verf ik de muur weer wit. Bloemen vind ik bijvoorbeeld ook teveel kleur en planten gaan bij mij dood. Ik ben meer een takkenmens!

Bron: Anne Kohnke

Bron: Anne Kohnke

Bron: Anne Kohnke

Bron: Anne Kohnke

Wat zijn de grootste veranderen die je hebt aangebracht sinds jullie hier wonen?

De muren hebben al veel kleuren gehad, maar zijn de laatste jaren weer terug naar de basis: wit! Hier en daar is er nog een vleugje grijs, maar dat is een kwestie van tijd, dan is dat allemaal weer lekker licht. Omdat ik zelf alles verf en het huis groot is, duurt het even voordat ik rond ben. Ach, en dan begin ik waarschijnlijk weer opnieuw. De afgelopen jaren zijn er ook veel oude meubels de deur uit gedaan. Ik hecht mij nauwelijks aan spullen. Als ik het zat ben, zet ik het op marktplaats en koop ik weer wat nieuws. Zo hebben vorig jaar de (dure) fijne stoelen bij de eettafel plaats moeten maken voor een verzameling witte stoeltjes, na zoveel jaar was ik ze gewoon zat en ik hou van veranderen.  

Waar ben je het meest trots op in huis?

Ik vind het eigenlijk wel heel stoer dat ik het hele huis zelf bedacht heb. Avonden heb ik zitten tekenen om het ideale gezinshuis te ontwerpen. Dat terwijl wij toen nog niet eens een kavel of verhuisplannen hadden. Maar ik had wel mijn eigen droomhuis ontworpen. Dus toen de kavel zich aandiende, was de tekening snel rond.

Bron: Anne Kohnke

Heb je nog woonwensen?

Wij hebben dit huis zelf gebouwd en helemaal naar onze wens kunnen indelen. Er is zelfs na 14 jaar niets wat ik anders had willen doen. Het is niet de eerste verbouwing die wij hebben gedaan en wij hebben dus veel geleerd van het verleden en hebben alles in het huidige huis wel in een keer goed kunnen doen. Ik ben nog wel op zoek naar twee leuke stoelen of chaise longues… Zolang ik daar nog niet uit ben qua stijl en kleur, houden we de twee grote zwarte stoelen die inmiddels al antiek zijn!

‚Äč

Wat wordt de volgende verandering in huis?

Onze zoon gaat dit schooljaar voor zijn studie naar China en blijft een half jaar weg. Zijn kamer krijgt dan een make-over!

Wist je dat?
Onze familienaam is Smit en in het Frans is dit Forgeron… het betekent dus eigenlijk ‘thuis bij Smit’. Daar komt de naam forgeronathome vandaan!

Bron: Anne Kohnke

Bron: Anne Kohnke

Bron: Anne Kohnke

Bron: Anne Kohnke

Hoe vond je het om foto’s van jouw huis te laten maken door Anne?

Ik vond het super boeiend om een professional aan het werk te zien. Zelf maak ik voor Instagram mijn foto’s met mijn mobiel. Ik droom nog wel van een mooie camera, maar daarvoor moet ik ook meer tijd hebben om hier mee om te leren gaan. Wellicht later als ik groot ben, haha!

Super leuk dat jullie de binnenkijker gelezen hebben! Hopelijk zijn jullie ge√Įnspireerd door de mooie stijl bij Ellen thuis. Laat ons vooral hieronder of via Instagram weten wat je ervan vond en of je vaker zulke gave binnenkijkers wil lezen. Dankjewel Ellen en Anne voor de samenwerking om tot deze te gekke binnenkijker te komen!

Heb je zin om meer te lezen? Dan is dit iets voor jou!

Afvalcontainers schoonmaken: eenvoudige tips die werken

Afvalcontainers schoonmaken: eenvoudige tips die werken

Afvalcontainers zijn een noodzakelijk onderdeel van ons leven geworden. Of het nu gaat om huisvuil, restafval, PMD afval of bedrijfsafval, afvalcontainers spelen een cruciale rol in het beheer van ons afval. Maar het negeren van hun reiniging kan leiden tot...

Lees meer