Wil je je interieur een stoere industriële uitstraling geven? Verlichting speelt een cruciale rol bij het creëren van de juiste sfeer in een industriële ruimte. Met de juiste verlichting van woonloods.com kun je een unieke ambiance creëren die perfect past bij deze stijl. In dit artikel delen we enkele tips en ideeën om een industrieel interieur te creëren met behulp van verlichting. Lees verder en laat je inspireren!

Ruwe en exposé lampen

Wil je een robuust industrieel interieur creëren? Kies dan voor ruwe en exposé lampen. Denk aan industriële hanglampen met een onafgewerkte look, zoals lampen gemaakt van ruwe metalen of met zichtbare lassen. Deze lampen voegen karakter toe aan de ruimte en geven een stoere uitstraling. Hang ze boven een eettafel of in een hal voor een indrukwekkend effect.

Vintage lampen

Wil je graag een retro uitstraling? Ga dan voor vintage lampen. Denk aan ouderwetse gloeilampen met zichtbare filamenten of industriële wandlampen met een vintage afwerking. Deze lampen brengen een nostalgisch gevoel met zich mee en passen perfect bij een industrieel interieur met een vintage twist.

Edison lampen

Edison lampen zijn een geweldige keuze om warmte en sfeer toe te voegen aan een industrieel interieur. Deze lampen hebben een unieke retro uitstraling en zijn verkrijgbaar in verschillende vormen en maten. Hang een aantal Edison-lampen boven een bar of gebruik ze als tafellampen voor een gezellige sfeer. De warme gloed van deze lampen zal de ruimte een intieme ambiance geven.

Accentverlichting

Industriële interieurs hebben vaak interessante architectonische details of unieke decoratieve stukken. Maak gebruik van accentverlichting om deze elementen in de schijnwerpers te zetten. Richt bijvoorbeeld een spot op een bakstenen muur om de ruwe textuur te accentueren, of plaats een lampje achter een metalen kunstwerk om het extra dimensie te geven. Accentverlichting geeft je de mogelijkheid om de aandacht te vestigen op de kenmerkende aspecten van je industrieel interieur.

Hanglampen

Wil je een statement maken met je verlichting? Overweeg dan het gebruik van hanglampen in clusters. Kies een groep hanglampen met een industrieel ontwerp en hang ze op verschillende hoogtes boven bijvoorbeeld een eettafel of een zithoek. Dit creëert een opvallend visueel effect en trekt de aandacht naar het middelpunt van de ruimte. Durf te experimenteren met verschillende formaties en creëer unieke verlichting!

 

https://www.woonloods.com/