Stenen vloeren zijn een klassieke en elegante keuze voor veel huizen en bedrijven. Ze zijn duurzaam en gemakkelijk te onderhouden, maar ze vereisen wel wat speciale aandacht als het op schoonmaken aankomt. Hier volgen enkele tips over de beste manier om stenen vloeren schoon te maken, zodat ze er op hun best blijven uitzien.

Vegen en afstoffen

De eerste stap bij het schoonmaken van stenen vloeren is regelmatig vegen of afstoffen. Zo verwijdert u al het vuil dat van buiten is gekomen. Voor deze stap volstaat een zachte bezem of een stofmop. Veeg in de richting van de nerf om krassen op het oppervlak te voorkomen.

Dweilen

Dweilen van natuurstenen vloeren is een geweldige manier om ze schoon te houden en te beschermen tegen schade. Moeller Stone Care biedt een breed scala aan producten die speciaal zijn ontworpen voor gebruik op natuurstenen vloeren. Hun producten zijn zacht maar effectief en helpen de schoonheid van uw vloeren te behouden. Moeller Stone Care biedt ook een breed scala aan accessoires, waaronder moppen, pads en schoonmaakmiddelen, die het dweilen van uw vloeren gemakkelijker en effectiever maken. Bij correct gebruik kunnen hun producten u helpen om uw natuurstenen vloeren er als nieuw uit te laten zien.

Drogen

Na het dweilen is het belangrijk de vloer grondig te drogen. Dit kan worden gedaan met een zachte handdoek of een droge mop. De vloer aan de lucht laten drogen is ook een optie, maar het kan langer duren voordat deze volledig droog is.

Conclusie

Het schoonmaken van stenen vloeren is niet moeilijk, maar vereist wel enige speciale aandacht. Regelmatig vegen en afstoffen verwijdert al het vuil dat van buiten is gekomen. Dweilen met een pH-neutraal reinigingsmiddel en warm water verwijdert al het resterende vuil. En ten slotte moet u de vloer na het dweilen goed drogen om strepen of watervlekken te voorkomen. Als u deze eenvoudige stappen volgt, kunnen uw stenen vloeren er jarenlang op hun best blijven uitzien.