2019 is al een tijdje onderweg, maar we zijn nooit te laat om de interieurtrends van deze tijd met je te delen! Sinds het begin van 2019 zijn er weer ontzettend veel nieuwe trends bijgekomen. In 2015 waren er nog trends zoals het verwerken van veel leer en Oosterse invloeden. De trends van tegenwoordig zijn heel anders. In dit artikel lichten wij een aantal trends uit die ons (en hopelijk jullie ook) erg aanspreken.

kantoorinrichting inspiratie

Duurzaamheid

Je kan er bijna niet meer omheen de laatste tijd. Mensen proberen steeds duurzamer te leven, zo zie je steeds meer zonnepanelen op de daken van huishoudens en zijn mensen steeds drukker bezig met het scheiden van afval.  Deze duurzame ontwikkelingen zie je ook steeds meer terug in het interieur. Zo zie je dat mensen steeds meer natuurlijke materialen in huis halen: houten (salon)tafels, houten kastjes en heel veel planten.

Bloemen en planten

Groen, groen en nog eens groen. Dat is wel iets wat deze trends compleet omschrijft. Het is helemaal in om veel bloemen en planten te verwerken in je interieur. Dit hoeven niet per se grote planten te zijn, maar een aantal kleine planten die je bij elkaar zet kan echt al een heel mooi beeld geven.

Gang ideeën

Ronde vormen

Waar het vroeger heel erg in was om veel hoeken in je interieur te verwerken, is dat in de trends van 2019 dus compleet anders. Ronde vormen zijn nu veel meer in dan ooit. Neem bijvoorbeeld een ronde salontafel of hang een mooie ronde spiegel aan de muur. De ronde vormen maken je interieur een stuk losser waar rechthoekige vormen juist zorgen voor het ‘zakelijke’ beeld.

raamdecoratie

Raamdecoratie

Raamdecoratie is iets wat heel gauw wordt vergeten, maar eigenlijk een echte eyecatcher is. Ook voor raamdecoratie zijn er bepaalde trends die constant veranderen. Op dit moment zijn vitrage gordijnen of shutters op maat helemaal in. Deze soorten raamdecoratie verschillen heel veel van elkaar. Neem bijvoorbeeld vitrage gordijnen, dit zijn gordijnen die je privacy (deels) beschermen maar niet een kamer kunnen verduisteren. Shutters kunnen daarentegen wel je privacy volledig waarborgen en een kamer verduisteren. Shutters hebben de functie dat je met de lichtinval kan spelen. Wil je meer licht? Dan zet je de lamellen gewoon iets verder open.

Welke trends heb jij in de afgelopen jaren al gevolgd?