Een vloerkleed is een mooie manier om warmte, textuur en kleur aan je interieur toe te voegen. Maar de vorm van het vloerkleed is ook belangrijk. Er zijn verschillende vormen beschikbaar en elke vorm heeft zijn eigen uitstraling. In dit artikel zullen we de verschillende vormen van vloerkleden bespreken en je laten weten welke vorm het beste past bij jouw interieur.

Ronde vloerkleden

Ronde vloerkleden zijn een leuke toevoeging aan elke ruimte. Ze verzachten de uitstraling van een kamer en zijn daarom perfect voor een kinderkamer of een speelkamer. Ronde vloerkleden kunnen ook goed werken in een grote open woonruimte, waar ze een centraal punt kunnen creƫren en zo de ruimte gezelliger maken. Als je een ronde tafel hebt, kun je een rond vloerkleed gebruiken om het geheel af te maken.

Ovaal vloerkleed

Als je op zoek bent naar iets bijzonders, overweeg dan een ovaal vloerkleed. Het kan een unieke uitstraling geven aan een ruimte. Ovale vloerkleden zijn perfect voor lange en smalle ruimtes, omdat ze de illusie creƫren van meer breedte. Ze passen goed in een slaapkamer, hal of lange gang en kunnen de ruimte op een elegante manier opvullen.

Rechthoekige vloerkleden

Veel mensen kiezen voor rechthoekige vloerkleden, omdat ze perfect passen onder een bank of eettafel. Dit maakt ze ideaal voor de woon- en eetkamer. Rechthoekige vloerkleden kunnen ook gebruikt worden om de vorm van de ruimte te accentueren. Als je bijvoorbeeld een langwerpige woonkamer hebt, kun je een rechthoekig vloerkleed in dezelfde richting plaatsen om de kamer nog langer te laten lijken.

Vierkante vloerkleden

Als je symmetrie zoekt, zijn vierkante vloerkleden een goede keuze. Ze zijn perfect voor kleine ruimtes omdat ze de illusie geven van een grotere ruimte. Een vierkant vloerkleed kan ook goed werken in een inloopkast of studeerkamer waar je een comfortabele zitplek wilt creƫren.

Hoe kies je de juiste vorm?

Bij het kiezen van de juiste vorm vloerkleed zijn er belangrijke factoren om rekening mee te houden. Denk aan de grootte van de ruimte; een te groot vloerkleed kan een kleine ruimte rommelig maken, terwijl een te klein vloerkleed de ruimte kleiner kan laten lijken. Denk ook aan de functie van de ruimte; een woonkamer vraagt om een comfortabel vloerkleed om op te loungen, terwijl een studeerkamer een vloerkleed nodig heeft waarop je comfortabel kunt zitten tijdens het werken. Meet de ruimte dus goed op en bedenk wat je wilt dat het vloerkleed in de ruimte doet, voordat je een vloerkleed kiest.

 

https://www.volero.nl