Interieur- en woontrends veranderen continu doorheen de tijd. En bij deze interieur- en woontrends, horen ook de badkamertrends. Soms is het moeilijk om bij te houden wat er nu trendy is en wat niet. Daarom geven we je hieronder de allerlaatste badkamertrends mee.

 

Tropische spa en biofiel ontwerp

 

Allereerst is er het biofiel ontwerp. Biofilie betekent dat je de natuur integreert in je interieur, om de voordelen ervan voor je welzijn te benutten. Wellness blijft een onderwerp dat domineert in de woontrends, en de behoefte aan een ruimte om tot rust te komen groeit steeds meer en meer. Dit is nu zeker het geval omdat veel mensen thuis blijven werken. De badkamer is een populaire keuze voor deze ruimte van rust en ontspanning, en je kunt dit makkelijk bereiken met een biofiel ontwerp. Denk hiervoor bijvoorbeeld aan veel planten te plaatsen in je badkamer, of je badkamer er laten uitzien als een tropische spa.

Hierbij moet je zorgvuldig nadenken over de materialen en de afwerking, en niet enkel voor je muren en vloeren, maar ook voor je badkuip, douchewanden en meubels. Ook tropische planten en potplanten kunnen je helpen om deze look te bereiken.

 

Terracotta

 

Natuur sijpelt door in de kleuren en de materialen die we willen gebruiken in ons huis, en een natuurlijk materiaal dat momenteel erg populair is, is terracotta. De aardse tint ervan is rustgevend en past in een reeks van bruinachtige tinten die tegenwoordig erg trendy worden. Deze tinten gaan ook goed samen met wit en roepen nostalgische beelden op van exotische, mediterrane villas, wat het idee oproept van escapisme. Een gevoel dat meer dan welkom is, bij het ontspannen in de badkamer.

 

Botanische en schilder kunstige wandkunst

 

Tegenwoordig is er ook een opkomende trend in muurkunst in de badkamer. Dit zorgt ervoor dat je badkamer er niet te klinisch en steriel uitziet. Je badkamer zal hierdoor een gedurfde en moedige look krijgen, en deze trend sluit ook erg aan bij de biofiele badkamertrend. Het combineren van natuurlijke vormen en het organische, dus.

 

Groene badkamers

 

Groen wordt de kleur van het jaar, en dan hebben we het vooral over zacht salie en diepgroen. Ook dit grijpt terug op een manier om ons met onze natuurlijke omgeving te verbinden. Psychologisch gezien heeft groen een kalmerend effect, en we kunnen deze kleur makkelijk integreren in de badkamer. Er bestaan tegenwoordig tal van opties, zoals bijvoorbeeld gekleurd keramiek voor baden en wastafels. Combineer deze look met natuurlijk licht, en je creƫert een oase van rust.