Ben jij bezig met de verbouwing van je huis en heb je gekozen voor handgemaakte design tegels? Dat klinkt als een goede keuze, dit is namelijk een geweldige manier om een kamer in je huis op te fleuren. Tegels hoeven namelijk helemaal niet gereserveerd te zijn voor alléén de badkamer. Ben je benieuwd welke tegels er zijn? Lees dan gauw verder.

 

Uit welke tegels kan ik kiezen?

Of je nu gaat voor een tegelmuur in de keuken, een klein muurtje op het toilet of een grote muur in de woonkamer – tegels kunnen een prachtige aanwinst zijn voor jouw anders misschien wat kale woonkamer. Er zijn in elk geval vijf verschillende design tegels waar je uit kan kiezen.

 

Marokkaanse tegels

Wat Marokkaanse tegels echt eigen maakt, is dat ze vaak in verrassende kleuren komen en altijd one-of-a-kind zijn. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor cementtegels voor zowel de muur als de vloer. Maak een keuze uit de Marokkaanse Zellige, Bejmat of Platta 3D tegels om jouw gekozen kamer een vintage uitstraling te geven. Natuurlijk kan dat ook in een wat subtielere kleur dan misschien het felle groen of blauw dat je van Marokkaanse tegels gewend bent.

 

Spaanse Azulejos

Dit zijn kleurrijke Spaanse tegels voor de achterwand bij de keuken. Dit kan in verschillende stijlen. Het past bij een klassieke keuken, kan zeker ook een moderne sfeer geven of juist passen in jouw landelijke keuken. Daarnaast kan je voor verschillende motieven kiezen waardoor je jouw keuken eigen maakt.

 

Mozaïek Marmer

Het zal je misschien al zijn opgevallen maar marmer is de hype van het moment. In keukenbladen of als aanrecht kan je het veel al terug zien. Je kan er echter ook voor kiezen om met marmer te mozaïeken in de keuken. Het is wat kleiner en subtieler dus als je niet van een groot stuk marmer houdt is dit perfect. Overigens kan dit natuurlijk ook prachtig zijn voor op de vloer, in hexagon of driehoek mozaïek gelegd.

 

Portugese Cementtegels

De Portugese vloeren kan je je wellicht voor de geest halen. Deze staan namelijk bekend om hun rijke kleuren en patronen in verschillende kleuren. De tegels worden met de hand geperst en gekleurd en geven een kamer een warme uitstraling.

 

Look-a-like vloeren

Mocht je wel een mooie natuurlijke uitstraling in jouw kamer willen maar heb je geen zin om het veel te moeten onderhouden, dan is het een goede keuze om voor keramiek te gaan. Dat is een alternatief dat wel op bijvoorbeeld marmer of steen lijkt, maar dat niet is. Deze tegels zijn groot te verkrijgen, waardoor je een grote wand in de keuken kan creëren bijvoorbeeld.