In Nederland krijgen huiseigenaren te maken met hard water. Dit is drinkwater dat te veel kalk bevat en daarom hard wordt genoemd. In principe is dit geen groot probleem totdat je het water gaat opwarmen. De kalk levert dan namelijk negatieve gevolgen op aangezien het leidt tot kalkaanslag. Deze witte substantie is erg vervelend, vooral doordat het lastig te reinigen en verwijderen is. Bovendien vind je het in veel ruimtes in je huis, zoals je hieronder kunt lezen.

Keuken

Mogelijk wist je het nog niet, maar kalk heeft een smaakje. De smaak van het water verandert hierdoor dus ook, wat ervoor zorgt dat koffie en thee een bijsmaak krijgt die door veel mensen als naar of zelfs vies wordt ervaren. Bovendien krijg je in de keuken een doffe laag op onder meer je borden, bestek en glazen door de kalkaanslag. Je krijgt dit met moeite schoon, al kan detergent helpen. Helaas heb je hier veel van nodig waardoor je meer geld kwijt bent.

Badkamer

Als je geen waterontkalker gebruikt in je woning dan zal het harde water ook in de badkamer voor problemen zorgen. Zo zal er een witte aanslag ontstaan op de tegels, maar ook de kranen en doucheschermen. Ze krijgen hierdoor een vieze en doffe look die je amper schoon kunt maken. Sterker nog, reinigen helpt na een tijdje niet eens meer. De kranen zijn dan verstopt geraakt waardoor ze vervangen moeten worden.

Wasruimte

Wasgoed is bovendien lastiger schoon te krijgen als er kalk in je water zit, zelfs als je veel wasmiddel gebruikt. De stoffen zullen hierdoor ruw gaan aanvoelen, terwijl ze ook sneller beschadigd raken. Desondanks zal niet alleen je kleding minder worden van het harde water, dit geldt ook voor je wasmachine. Met name de warmte-elementen in het apparaat ondervinden schade, op den duur verliest de wasmachine hierdoor aan efficiƫntie. Het toestel gaat op een gegeven moment zelfs kapot en moet dan gerepareerd of vervangen kosten.

Oplossing

Inmiddels weet je wat de negatieve gevolgen van hard water in de verschillende ruimtes van je huis zijn, dus de kans is groot dat je nu ook wilt weten hoe je dit op kunt lossen. Hiervoor kun je gebruik maken van een waterontharder! Dit apparaat haalt de kalk uit je water en maakt hierdoor zacht, wat ervoor zorgt dat je geen last hebt van kalkaanslag in je woning.