Kleuren zijn belangrijk voor het creëren van sfeer in het interieur. Het kiezen voor de juiste kleurencombinaties voor je interieur is erg belangrijk. Licht, ruimte en kleur hebben een grote invloed op het interieur. De kleuren van de vloer, de muren en het plafond en de muren hebben een grote impact op hoe je de ruimte optisch ervaart. Op deze manier kun je een kamer breder, smaller, groter, kleiner, hoger, dieper, lichter of warmer maken.

Welke kleur vloer?

Welke kleuren laminaat gaan goed samen met je donkere meubels? Het kiezen van de juiste kleur vloer doe je niet enkel omdat je een bepaalde voorkeur hebt of omdat het praktisch is. Bij het kiezen van de vloer moet je zeker rekening houden met het gewenste resultaat en de invloed van andere geplande of bestaande kleuren in het interieur. Elke ruimte is anders en de kleur van de vloer samen met de donkere meubels vragen om een specifieke aanpak om de ruimte helemaal eigen te maken.

Wanneer je een donkere ruimte hebt of donkere meubels dat wel iets lichter mag ogen, is het een goed idee om te kiezen voor wit laminaat. Het kiezen voor een lichte vloer helpt bij het reflecteren van licht. Hierdoor kun je de ruimte gemakkelijk lichter en groter laten lijken. Een lichte vloer gaat goed samen met donkere meubels en zullen leiden tot een verrassend effect. Een lichte vloer kun je ook uitstekend combineren met verschillende kleuren

Kleur van vloer en meubels combineren

Wanneer je vooral donkere meubels gebruikt in je huis, is het belangrijk dat je een vloerkleur kiest dat twee tinten lichter is dan de kleur van de meubels. Het is mogelijk om de vloer en de meubels van dezelfde kleur en houtsoort te combineren. In dat geval is het een goed idee om een tapijt neer te leggen met een ander contrasterende kleur. Wanneer je kiest voor een vloer met een neutrale kleur hoef je jezelf geen zorgen te maken of dit past bij je meubels. Ook wanneer je uiteindelijk je donkere meubels in wilt ruilen voor iets lichters, zal dit goed passen bij je neutrale vloer.