Het toilet is een belangrijke ruimte in huis, waar we dagelijks toch wel regelmatig gebruik van maken. Toch wordt het toilet vaak overgeslagen bij het inrichten van het huis. Er zijn verschillende manieren om een toiletruimte in te richten, maar door het toilet op een moderne en functionele manier in te richten, kun je deze ruimte omtoveren tot een stijlvolle en praktische plek. In dit artikel vind je een aantal tips en tricks.

De basis: kies voor een neutrale kleur

Een neutrale kleur op de muur is een goede basis voor een modern toilet. Door te kiezen voor wit, grijs of beige creĆ«er je een rustige uitstraling. Een neutrale kleur is ook tijdloos. Je hoeft dus niet na een aantal jaar al van kleur te veranderen.  Bovendien kun je met een neutrale kleur spelen met accessoires om de uitstraling van het toilet te veranderen zonder grote veranderingen aan te brengen.

Toiletfonteinen: een uniek toiletaccessoire

Het toilet fontein is een andere trend op het gebied van moderne toiletten. Dit zijn fonteintjes die boven de toiletpot worden geplaatst. Op deze manier kun je gemakkelijk je handen wassen. Toiletfonteinen zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen, van strak en modern tot klassiek en landelijk. Ze zijn eenvoudig te monteren en maken het toilet nog functioneler en hygiƫnischer. Een zwart, marmeren toilet fontein zou een mooie toevoeging kunnen zijn voor een modern toilet.

Kies voor een wandcloset

Een wandcloset is de moderne variant van het klassieke staande toilet. Een wandcloset heeft als voordeel dat deze eenvoudiger schoon te maken is dan een staand toilet en er niet snel vuil ontstaat rondom de pot. Ook geeft een wandcloset een strakke uitstraling aan het toilet. Een ander voordeel? Je kunt optimaal gebruik maken van de beschikbare ruimte. Ideaal toch?

Maak gebruik van de ruimte

Een modern toilet is niet alleen stijlvol, maar ook functioneel. Maak daarom gebruik van de beschikbare ruimte. Plaats bijvoorbeeld een zwevend wastafeltje met daaronder een plankje voor handdoeken en andere benodigdheden. Zo maak je optimaal gebruik van de ruimte en heb je alles bij de hand. Ook kun je bijvoorbeeld een smalle plank boven het toilet plaatsen voor extra opbergruimte.

Kies voor opvallende accessoires

Accessoires maken een modern toilet helemaal af. Kies bijvoorbeeld voor een opvallende spiegel met led-verlichting, een design toiletpapierhouder of een stoere prullenbak. Hiermee creƫer je een echte eyecatcher in het toilet. Een modern toilet inrichten hoeft niet moeilijk te zijn. Volg deze tips en tricks en geniet van je moderne toilet!

 

 

https://www.badkamerplanet.nl