Niets is fijner dan een opgeruimd huis. Je kunt gemakkelijk je spullen terugvinden, het zorgt voor overzicht én het zorgt voor een heerlijk gevoel. Want zoals ze zeggen, een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd!

Opruimen betekent weggooien
Opruimen is niet alleen het netjes zetten van de spullen en het eventueel opnieuw indelen. Je zult bepaalde spullen moeten weg doen. Je hoeft het natuurlijk niet allemaal in je container te gooien, maak iemand anders er blij mee of breng het naar een kringloopwinkel in de buurt. Waardevolle spullen kun je eventueel ook nog zelf verkopen. Er zijn online platforms waar je je gebruikte spullen kunt aanbieden voor een zelfgekozen prijs. Zo verdien je er ook nog iets aan!
Zorg ervoor dat alle oude spullen, die je niet meer gebruikt, weg gaan. Alles wat je overhoudt moet weer netjes teruggezet worden. Bewaar je meerder spullen in dezelfde opbergbox? Plak dan een briefje op de opbergbox met wat erin zit. Zo kun je later, als je iets zoekt, het gemakkelijk terugvinden.

Bewaar spullen in de kast en in de woonkamer overzichtelijk in opbergbakjes. Doe de waxinelichtjes, batterijen, afstandsbedieningen, papieren en andere spullen die je graag dichtbij de hand hebt, in opbergbakken en zet ze in of op de kast. Speelgoed van eventuele kinderen? Bekijk een leuke collectie met opbergmanden voor kinderen. Ze zijn verkrijgbaar met hele leuke dieren/figuren erop. Zo maak je het opruimen voor de kinderen ook een stuk leuker!

Een handige tip: kies voor veel opbergruimte. Ga je dus een keer een nieuwe salontafel kopen? Of ben je op zoek naar een nieuw tv-meubel? Probeer dan rekening te houden met opbergruimte. Een salontafel met een lade bijvoorbeeld, of een tv-meubel waar deurtjes in zitten zodat je er wat in kunt opbergen. Deze ruimte komt vaak goed uit voor het opbergen van de dagelijkse benodigdheden. Houd het echter wel beperkt, wanneer je namelijk hele grote kasten met veel opbergruimte hebt, wordt de ruimte ook vaak gebruikt om er véél spullen in te bewaren, dus ook spullen die je misschien niet nodig hebt. Zo ontstaat er snel weer een rommelboel.